Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:59 09.07.25 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема университет на 39г.нови  
Авторeднa (Нерегистриран)
Публикувано18.05.06 12:10

Изправена съм пред дилема и ми се иска да прочета и вашите гледни точки. Ситуацията е следната. Работя вече 15г. като счетоводител. Имам средно образование.Сега гл.счетоводителка се пенсионира. Разчитат на мен но нямам образование и за да продължа да работя трябва да запиша свободен университет но без финансова подкрепа.Работата е там че тези управници се сменят, а като дойде новата управа най ветровитите места са тези.Дали да изкарам това пусто висше или "системата ще ме изплюе" така казват ТЕ. Пък вече годините ми доста

Тема Re: университет на 39г.нови [re: eднa]  
Автор Mнeмoзинa (всичко забравям)
Публикувано18.05.06 12:17

Според мен - хвани се и изкарай пустата тапия.
Така и така работиш в тази специалност и имаш натрупан опит и стаж.
Независимо кои ще са управниците ти и на какво място ще си, това ще бъде твой плюс.

Сигурна ли си, че единственият вариант е свободен университет?

Panta rhei...

Автор Remmivs (Hellion)
Публикувано18.05.06 12:20

а нямаше ли някакво условие или тапия или определен стаж за гл. счетоводител. провери това, нещо такова ми се върти, ще питам един приятел и ще ти рекна пак

Тема Re: университет на 39г.нови [re: Remmivs]  
Авторeднa (Нерегистриран)
Публикувано18.05.06 12:34

Няма мърдане трябва тапия.Бюджетна организация сме.

Автор rpaфинятa (обаятелна)
Публикувано18.05.06 12:46

Помисли добре,макар че за икономисти има по-големи възможности.Бях поставена в подобна ситуация през 1998 г.,като имаш в предвид че аз съм завършила колеж/висше-специалист/и тогава бях на 31години.Искаха да имам магистратура,както и да е влязох в ТУ -телекомуникации записах се и после се отписах.Реших, че няма никакъв смисъл да съм инженер с диплома/дето е за тоалетната/ и сега излязох права.Съкращават поголовно магистри с перфектен английски с поне 5 год.стаж и до 35г.възраст в момента при нас.Аз за сега съм до края на годината и понеже ми стана ясно че бъдеще няма и се върви към нови технологии които не изискват персонал,а тези които останат се предпочитат по други критерии,далеч от възможностите и ценза съм си подала молбата за напускане.Така че прецени има ли смисъл да си губиш времето и да влагаш средства и нерви.Образованието сега не е на това ниво което беше навремето,както много неща разбира се и наистина се ходи само за документа.

Нищо лично,само изказах мнение!

Автортaпия (Нерегистриран)
Публикувано18.05.06 13:06

Вземи, че го запиши, а и задължително ли е трудовия си стаж да изкараш само на едно място, поне до 47 год. системата в България ни би те изплюла при ситуацията, в която си, благодарение на ред "други" достойнства, пък и по втория начин. Колкото и да е малковероятна перспективата, и след евентуални съкращения, да останеш на мястото си, това може да е причината - обучение - магистратура. Не, че системата и без това бълва икономисти под път и над път, но общо взето, опитай, а 39 не е много, очакват ни най-малко още 25-26 трудови лета, още сме свежари. За три - четири годинки още учене... сметни си го добре, и пълен напред.

Авторeзepo (Нерегистриран)
Публикувано18.05.06 16:04

Е, какво се чудиш?
В моят курс има 2 мед.сестри на същата възраст. А в други и 50 годишни има.
Може би се тревожиш дали ще ти достига времето- мисля, че ще се справиш, не е чак такъв зор, защото и качеството на образованието е паднало, но ти след като го работиш толкова години, определено си струва. Успех!

Автор Пeнчo 3aeka (прозаик, бе)
Публикувано18.05.06 16:59

Абе, друго нещо си е висшето образование. Пък и малко опресняване на паметта едва ли ще ти навреди

Тема Виж...нови [re: eднa]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано19.05.06 11:04

този отговор:

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!

Редактирано от ABe на 19.05.06 11:04.

Авторy (Нерегистриран)
Публикувано19.05.06 11:07

купи си я тази пуста тапия

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.