Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:01 25.09.24 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"нови  
Автор MoPcKu (известен)
Публикувано06.07.06 18:07



Та идеята дойде от NUT и той даде 1-вото предложение:

риба - бяло филе(по фкус)
сос - майонеза горчица бяло вино
добавки - кисели краставички и кромид лук
подправки - сол черен пипер и копър

върви;) с доста видове напитки:)


И да минаваме на въпроса, само салатки за лятото, без "дебели" мезета...
Наблягайте на рибните деликатеси, приемат се и пилешки и други филета...
Наздраве и да стартираме!

ето го предложението и от мен:

Продукти: 1 скумрия, 2-3 скилидки чесън, копър, дафинов лист, черен пипер, лимонов сок, растително масло и сол. Рибата се почиства и нарязва на парчета дебели около 1 см. Сварява се във вряща вода заедно с дафинов лист, черен пипер, част от лимоновия сок и копъра. Вари се не повече от 10 минути. След като се извади се отцежда и се обезкостява, подправя се с чесън, лимонов сок и сол и се поръсва със ситно нарязан копър.



къде ми е кокЪла

Тема Re: "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"нови [re: MoPcKu]  
АвторLa Principessa (Нерегистриран)
Публикувано06.07.06 18:16





Днес е Deнят на Целувката!

Някой да постне една рецепта за целувки ако знае!



Тема Re: "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"нови [re: MoPcKu]  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано06.07.06 18:17



НУТ-ича е пич, ама е ТЯ

Тва само за инфо..

От мен: пилешки филенца, нарязани на жулиенчета, панирани с обичайната панировка (паста от яйце+бира+брашно), с добавен сусам и кокосови стърготини.

Бирата сама се изпива




Тема Re: "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"нови [re: 4avdar4e]  
АвторLa Principessa (Нерегистриран)
Публикувано06.07.06 18:26



К`во значи "жулиенчета " ?



За " ТЯ " не знам, но АЗ съм готина!



Тема Re: "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"нови [re: La Principessa]  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано06.07.06 18:33



"Жулиенчета" - месо, нарязано на тънки дълги лентички. Идеята е, че пилешкото е много крехко и му трябват само няколко минутки пържене. Номерът е в кокосовите стърготини, придават неповторим вкус.

П.П. "ТЯ" беше по повод това, че НУТ е пуснаЛ идея за тема. А Нут е "Тя", не е "Той"





Тема Аз пък ей тъй по-простичко....нови [re: MoPcKu]  
Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано06.07.06 18:41



Мноу сложно уа!

Аз сега предотпускно си мечтая за следните 2 селски менюта:

1. "На село при дядо (баба, мама, тате, родата...)"

Компоненти (нарочно не пиша "продукти", заради втората рецепта):

-Чушки (червени - по-сладки са)
-Домати
-Диня

Начин на употреба:
Приготвя се постна манджа от чушки с доматен сос.
Динята се яде за десерт.

След 3-тия ден към първото се добавя нещо пушено.




2. "Закуска на тревата"

Компоненти:

-Поляна (нито много близка, нито много далечна)
-Чушки
-Сирене
-Диня
-Хляб
-Стар вестник
-Добри приятели

Начин на употреба:

Чушките се измиват и опаковат в стария вестник барабар с хляба. Мислех си сиренето да ви предложа да е в найлонче, ама се сепнах овреме (пазете природата) - и него във вестник. Ама лепнела била хартия по него - ще я изчистите - то в това му е чара. Стига с тез префърцунени градски и европейски моабети. Самият Патриарх на наш'та литература е писал:

"В печатен лист увито беше сирене
Аз свойто име видох там"

Което е добро за дедо ви Вазова, а той е разбирал от моабети и жени, требе да е добро и за нас!

Слага се туй сичкото нещо в една чантичка и се отива на полянката.
Вестникът се разстила и хляба се начупва на еН брой парчета според участниците в мероприятието.
Сиренето се натъпква в чушките. Ядът се директно сурови.
Динята - като в първата рецепта, а може и заедно с пълнените чушки - даже е по-гот. Ако има и нещо сухо.... ама да не се прекалява - все пак лято е Лежи се, седи се, или се стои прав, хапрват се тия нещица и се водят сладки приказки. Най-често за бели на млади години, та да се учат подрастващите наоколо.

За пинье в жегите:

Безалкохолни:
Чиста бистра и студена водица. Желателно не от водопровода.
Айрян.

Алкохолни:
Джин с тоник. /Градско пиене е малко, ама за жегите е добро/
Мастика с айрян.
Облак с айрян.


Виж, ако сте на морето - рибата е задължителна! Лично аз обичам лефер. И заргана ми аресва. Акулско - тоже.

Туй то от мен.

Редактирано от пopyчиkPжeвckий на 06.07.06 18:51.



Тема Re: "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"нови [re: 4avdar4e]  
Автор MoPcKu (известен)
Публикувано06.07.06 18:47



Още една салатка:

Съставките са:
кутия сладка царвица, 20-тина сварени "опашки" от рак (по възможност речен :)), 3-4 мариновани краставички, кутия майонеза, 2 лъжици кисело мляко, чер пипер, сол на вкус

Върви със светли изстудени питиета!

къде ми е кокЪла



Тема Re: Аз пък ей тъй по-простичко....нови [re: пopyчиkPжeвckий]  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано06.07.06 18:49



Малееее, Ржевски, слюнки ми потекоха... Умирам за тъпкана със сирене чушка, както и за диня със сирене. И за кисело мляко със смачкано сирене и малко чесън.

Пфу, селянка



Другото хич няма и да коментирам



Тема Re: Аз пък ей тъй по-простичко....нови [re: 4avdar4e]  
Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано06.07.06 18:56



Ми селянчета сме си - не си падаме по черния хайвер и шато льо вино



Ама верно е вкусно.... и нощем едни звезди като се оцъклят на една ръка разстояние.... и мирише на трева.... и момински пазви... заеби - размечтах се.



Тема Re: Аз пък ей тъй по-простичко....нови [re: пopyчиkPжeвckий]  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано06.07.06 19:00



Мдааа, по черния - не. Ама умирам за червен. И никкви вина - само водка, забравена във фризера. Да се точи като олио. И препечен черен хляб.

И звездииииии..... И китарааааа....

Моминските пазви ги пропускам






Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.