|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
"пък да знаеш, колко кулинари има тук!"
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 06.07.06 18:07 |
|
Та идеята дойде от NUT и той даде 1-вото предложение:
риба - бяло филе(по фкус)
сос - майонеза горчица бяло вино
добавки - кисели краставички и кромид лук
подправки - сол черен пипер и копър
върви;) с доста видове напитки:)
И да минаваме на въпроса, само салатки за лятото, без "дебели" мезета...
Наблягайте на рибните деликатеси, приемат се и пилешки и други филета...
Наздраве и да стартираме!
ето го предложението и от мен:
Продукти: 1 скумрия, 2-3 скилидки чесън, копър, дафинов лист, черен пипер, лимонов сок, растително масло и сол. Рибата се почиства и нарязва на парчета дебели около 1 см. Сварява се във вряща вода заедно с дафинов лист, черен пипер, част от лимоновия сок и копъра. Вари се не повече от 10 минути. След като се извади се отцежда и се обезкостява, подправя се с чесън, лимонов сок и сол и се поръсва със ситно нарязан копър.
къде ми е кокЪла
| |
Тема
|
Re: "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"
[re: MoPcKu]
|
|
Автор | La Principessa (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.07.06 18:16 |
|
Днес е Deнят на Целувката!
Някой да постне една рецепта за целувки ако знае!
| |
Тема
|
Re: "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
4avdar4e (добро другарче) |
Публикувано | 06.07.06 18:17 |
|
НУТ-ича е пич, ама е ТЯ Тва само за инфо..
От мен: пилешки филенца, нарязани на жулиенчета, панирани с обичайната панировка (паста от яйце+бира+брашно), с добавен сусам и кокосови стърготини.
Бирата сама се изпива
| |
Тема
|
Re: "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"
[re: 4avdar4e]
|
|
Автор | La Principessa (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.07.06 18:26 |
|
К`во значи "жулиенчета " ?
За " ТЯ " не знам, но АЗ съм готина!
| |
|
"Жулиенчета" - месо, нарязано на тънки дълги лентички. Идеята е, че пилешкото е много крехко и му трябват само няколко минутки пържене. Номерът е в кокосовите стърготини, придават неповторим вкус.
П.П. "ТЯ" беше по повод това, че НУТ е пуснаЛ идея за тема. А Нут е "Тя", не е "Той"
| |
|
Мноу сложно уа!
Аз сега предотпускно си мечтая за следните 2 селски менюта:
1. "На село при дядо (баба, мама, тате, родата...)"
Компоненти (нарочно не пиша "продукти", заради втората рецепта):
-Чушки (червени - по-сладки са)
-Домати
-Диня
Начин на употреба:
Приготвя се постна манджа от чушки с доматен сос.
Динята се яде за десерт.
След 3-тия ден към първото се добавя нещо пушено.
2. "Закуска на тревата"
Компоненти:
-Поляна (нито много близка, нито много далечна)
-Чушки
-Сирене
-Диня
-Хляб
-Стар вестник
-Добри приятели
Начин на употреба:
Чушките се измиват и опаковат в стария вестник барабар с хляба. Мислех си сиренето да ви предложа да е в найлонче, ама се сепнах овреме (пазете природата) - и него във вестник. Ама лепнела била хартия по него - ще я изчистите - то в това му е чара. Стига с тез префърцунени градски и европейски моабети. Самият Патриарх на наш'та литература е писал:
"В печатен лист увито беше сирене
Аз свойто име видох там"
Което е добро за дедо ви Вазова, а той е разбирал от моабети и жени, требе да е добро и за нас!
Слага се туй сичкото нещо в една чантичка и се отива на полянката.
Вестникът се разстила и хляба се начупва на еН брой парчета според участниците в мероприятието.
Сиренето се натъпква в чушките. Ядът се директно сурови.
Динята - като в първата рецепта, а може и заедно с пълнените чушки - даже е по-гот. Ако има и нещо сухо.... ама да не се прекалява - все пак лято е Лежи се, седи се, или се стои прав, хапрват се тия нещица и се водят сладки приказки. Най-често за бели на млади години, та да се учат подрастващите наоколо.
За пинье в жегите:
Безалкохолни:
Чиста бистра и студена водица. Желателно не от водопровода.
Айрян.
Алкохолни:
Джин с тоник. /Градско пиене е малко, ама за жегите е добро/
Мастика с айрян.
Облак с айрян.
Виж, ако сте на морето - рибата е задължителна! Лично аз обичам лефер. И заргана ми аресва. Акулско - тоже.
Туй то от мен.
Редактирано от пopyчиkPжeвckий на 06.07.06 18:51.
| |
Тема
|
Re: "пък да знаеш, колко кулинари има тук!"
[re: 4avdar4e]
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 06.07.06 18:47 |
|
Още една салатка:
Съставките са:
кутия сладка царвица, 20-тина сварени "опашки" от рак (по възможност речен :)), 3-4 мариновани краставички, кутия майонеза, 2 лъжици кисело мляко, чер пипер, сол на вкус
Върви със светли изстудени питиета!
къде ми е кокЪла
| |
|
Малееее, Ржевски, слюнки ми потекоха... Умирам за тъпкана със сирене чушка, както и за диня със сирене. И за кисело мляко със смачкано сирене и малко чесън.
Пфу, селянка
Другото хич няма и да коментирам
| |
|
Ми селянчета сме си - не си падаме по черния хайвер и шато льо вино
Ама верно е вкусно.... и нощем едни звезди като се оцъклят на една ръка разстояние.... и мирише на трева.... и момински пазви... заеби - размечтах се.
| |
|
Мдааа, по черния - не. Ама умирам за червен. И никкви вина - само водка, забравена във фризера. Да се точи като олио. И препечен черен хляб.
И звездииииии..... И китарааааа....
Моминските пазви ги пропускам
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|