Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:48 08.11.25 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Тема Само набързо....нови  
Автор esti ()
Публикувано27.05.06 21:00

Имам сега един гостенин у нас - българин, който от най-малко 30 години живее в Русия и много рядко е идвал в България.
Завалията страшно ги мешка езиците. Знам, че е много просташко да се хиля, заради това, ама как да се сдържам, кат изръсва изведнъж " там по путя видях....", или " веднага еди кой си го вкараха в дрангульника..."
Бг "аз" и руското "я", при него е "яз".
"Яз нещъ да живея в България"
"Маленкото къде е?"
И още други подобни ама сега няма да се отплесвам повече тук, че съм ги оставила сами.
Дойдох само да се нахиля наволя и пак отивам.
Ако беше само акцент някакъв или просто да замества дума която му се губи нямаше да ми е смешно - но с тези смески направо падам.

Тема Re: Само набързо....нови [re: esti]  
Автор Haчko (страхлив корем)
Публикувано28.05.06 10:37

Жената, която чисти нашия офис, е рускиня, която от двайсетина години живее в Бъргария. Кво да ти кажа... същият случай Умирам от кеф да я слушам

Има начин отново да бъдем добри.

Автор frisky lioness (минаващ)
Публикувано30.05.06 15:15

Щот не си ма чувАла мене как говоря руски Мъж ми вика, че съм била кат някой грузин

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.

Тема Майканови [re: esti]  
Автор kent (елф)
Публикувано30.05.06 17:57

кат била Млада рускиня, току що заживяла в БГ-то...отишла веднъж до месарницата /баба я пратила за свински гърди малко/.... и изръсила....."Може ли половин кило свински ....бюст/. Ма, ние Варненци сме Толерантни /кой не е живял тук/ и опашката не и се смяла много

Автор MoPcKu (известен)
Публикувано31.05.06 09:38

Русначетата са ми любими като почнат с техните мешаници, ама за тях точно иде лафа "манджа с грозде"

къде ми е кокЪла

Автор Refine (ycмиxнaтa) ()
Публикувано01.06.06 11:36

Като моята съседка, която повече от 20 години живее в България, ама все ги ръси едни...Звъни ми един ден на вратата и ми казва: "Миличка, имате ли МЕСО в хладилника? Аз казвам "Да". Тя: "Ох, не-не, имате ли МЕСТО в хладилника?" Смея се и и казвам "Ириночка, и месо има, и место има, кажи какво ти трябва"
Абе големи са капии!

Тема Re: Само набързо....нови [re: Refine (ycмиxнaтa)]  
Автор Цypa (БЕЛЕГ)
Публикувано01.06.06 15:51

яз на вас саму май съм не разказвала за *утку с яблоками.

СТРУНА В КиПеЖ

Тема Re: Само набързо.... [re: esti]  
Автор Пeнчo 3aeka (прозаик, бе)
Публикувано01.06.06 18:19

Аз пък се сещам как син ми се връща един ден от алианса, и ми казва, че научил нова дума на английски - цийчър. На другия ден отидох да проверя кво значи цийчър, и се оказа, че преподавателката им е ....рускиня. Говори без пълен член и изобщо какъвто и да е член..... Спрях го след първия срок. Сега учи от извора - Картун нетуъркс.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.