|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
университет на 39г.
|
|
Автор | eднa (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.05.06 12:10 |
|
Изправена съм пред дилема и ми се иска да прочета и вашите гледни точки. Ситуацията е следната. Работя вече 15г. като счетоводител. Имам средно образование.Сега гл.счетоводителка се пенсионира. Разчитат на мен но нямам образование и за да продължа да работя трябва да запиша свободен университет но без финансова подкрепа.Работата е там че тези управници се сменят, а като дойде новата управа най ветровитите места са тези.Дали да изкарам това пусто висше или "системата ще ме изплюе" така казват ТЕ. Пък вече годините ми доста
| |
Тема
|
Re: университет на 39г.
[re: eднa]
|
|
Автор |
Mнeмoзинa (всичко забравям) |
Публикувано | 18.05.06 12:17 |
|
Според мен - хвани се и изкарай пустата тапия.
Така и така работиш в тази специалност и имаш натрупан опит и стаж.
Независимо кои ще са управниците ти и на какво място ще си, това ще бъде твой плюс.
Сигурна ли си, че единственият вариант е свободен университет?
Panta rhei...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Remmivs (Hellion) |
Публикувано | 18.05.06 12:20 |
|
а нямаше ли някакво условие или тапия или определен стаж за гл. счетоводител. провери това, нещо такова ми се върти, ще питам един приятел и ще ти рекна пак
| |
Тема
|
[re: Remmivs]
|
|
Автор | eднa (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.05.06 12:34 |
|
Няма мърдане трябва тапия.Бюджетна организация сме.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
rpaфинятa (обаятелна) |
Публикувано | 18.05.06 12:46 |
|
Помисли добре,макар че за икономисти има по-големи възможности.Бях поставена в подобна ситуация през 1998 г.,като имаш в предвид че аз съм завършила колеж/висше-специалист/и тогава бях на 31години.Искаха да имам магистратура,както и да е влязох в ТУ -телекомуникации записах се и после се отписах.Реших, че няма никакъв смисъл да съм инженер с диплома/дето е за тоалетната/ и сега излязох права.Съкращават поголовно магистри с перфектен английски с поне 5 год.стаж и до 35г.възраст в момента при нас.Аз за сега съм до края на годината и понеже ми стана ясно че бъдеще няма и се върви към нови технологии които не изискват персонал,а тези които останат се предпочитат по други критерии,далеч от възможностите и ценза съм си подала молбата за напускане.Така че прецени има ли смисъл да си губиш времето и да влагаш средства и нерви.Образованието сега не е на това ниво което беше навремето,както много неща разбира се и наистина се ходи само за документа.
Нищо лично,само изказах мнение!
| |
Тема
|
|
|
Автор | тaпия (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.05.06 13:06 |
|
Вземи, че го запиши, а и задължително ли е трудовия си стаж да изкараш само на едно място, поне до 47 год. системата в България ни би те изплюла при ситуацията, в която си, благодарение на ред "други" достойнства, пък и по втория начин. Колкото и да е малковероятна перспективата, и след евентуални съкращения, да останеш на мястото си, това може да е причината - обучение - магистратура. Не, че системата и без това бълва икономисти под път и над път, но общо взето, опитай, а 39 не е много, очакват ни най-малко още 25-26 трудови лета , още сме свежари. За три - четири годинки още учене... сметни си го добре, и пълен напред.
| |
Тема
|
|
|
Автор | eзepo (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.05.06 16:04 |
|
Е, какво се чудиш?
В моят курс има 2 мед.сестри на същата възраст. А в други и 50 годишни има.
Може би се тревожиш дали ще ти достига времето- мисля, че ще се справиш, не е чак такъв зор, защото и качеството на образованието е паднало, но ти след като го работиш толкова години, определено си струва. Успех!

| |
Тема
|
|
|
Автор |
Пeнчo 3aeka (прозаик, бе) |
Публикувано | 18.05.06 16:59 |
|
Абе, друго нещо си е висшето образование. Пък и малко опресняване на паметта едва ли ще ти навреди
| |
Тема
|
Виж...
|
|
Автор |
ABe (разсеян) |
Публикувано | 19.05.06 11:04 |
|
този отговор:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!Редактирано от ABe на 19.05.06 11:04.
| |
Тема
|
|
|
Автор | y (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.05.06 11:07 |
|
купи си я тази пуста тапия
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|