Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:13 16.07.25 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема на 38 отначало  
Авторkoлeбaeщa ce (Нерегистриран)
Публикувано22.03.06 18:38

Здравейте!
Търся съвет. Неотдавна започнах нова работа - в сериозна фирма, нивото е много високо. Да, ама аз започвам на най-ниското стъпало с обещания за големи възможности за в бъдеще. Не се чувствам много комфортно, но заплатата ми е по-висока от предишната ми работа, където вършех далеч по-квалифицирана работа. Много мисля за това дали има смисъл да започвам пак отначало, колко ли време ще ми отнеме да разбера дали наистина имам перспектива там или не. Алтернативата ми е собствен бизнес - пак отначало, но бъдещето ми ще бъде в ръцете ми. Помогнете моля.

Тема Re: на 38 отначалонови [re: koлeбaeщa ce]  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано22.03.06 18:50

Здравей, Колебаеща се! Мисля, че спокойно трябва да се впуснеш в новото начинание. Остави егото си малко на заден план. Парите са повече, имаш възможност за израстване, нали така? Колкото до комфорта - може би ще се създаде с времето. Все пак дори на хотел като иде човек, не винаги се чувства добре първата нощ. Колкото до частния бизнес - това може да е още по-голям риск, зависи. Ако имаш достатъчно финанси, гръб и компетентност - да. Но иначе.... "Пътят към ада е постлан с добри намерения".

Каквото и да решиш най-искрено ти желая успех!!!

Автор DarkCat ()
Публикувано22.03.06 19:49

аз не искам да попарвам ентусиазма ти, но едно връщане назад дали има смисъл?

аз лично не вярвам на обещания. Виждала съм доста хора да започват в т.нар. "големи и престижни компании" с обещания за светло бъдеще, което така и не се състоява. И като дойде момента за избор на ръководител, даже и мижав такъв те биват пропускани, и после псуват, пият, нервират се, викат и нищо.....

отстъплението е кофти работа

щом имаш възможност за частен бизнес, хвани я, действай и вложи силите си там

Автор3eлeния (Нерегистриран)
Публикувано22.03.06 21:46

Сееееееееееееееееексссссссссссссссссссссссссссс

Автор woman_eur (ливада)
Публикувано22.03.06 21:51

да не се повтарям, ама ... немога да се въздържа ...
с две думи - слушай Чавето

Автор DarkCat ()
Публикувано23.03.06 08:53

мислих и за теб, затова да донапиша, че човек трябва да "намери мястото си", както се казва да бъде в мир със себе си

икономическата принуда е голяма сила, парите в никакъв случай не са за подценяване, но да се чувстваш добре е значително по-важно

успех ти пожелавам

Автор Иp€тo (абе Ирето бе!)
Публикувано23.03.06 10:41

Щом работата е под нивото ти можеш да я свършваш за далеч по-малко време. Така ще разчистиш и свободно време за да обмислиш хубаво евентуалния собствен бизнес, да събереш повече информация за това какви са възможностите за развитие, кредити, бизнес планове, конкуренти и т.н. СЕди си на д...-то и се подготвяй за момента, в който ще се почувстваш готова и сигурна, че ще успееш...защото щом сега не си се хвърлила смело в частния бизнес, значи си имала известни колебания, нали така .
Каквото и да решиш - успех!

"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"

АвторVin (Нерегистриран)
Публикувано23.03.06 10:42

Здрасти!
По мои скромни наблюдения стигам до извод, че щастието зависи от много и често необясними фактори.Щом веднъж си започнала- дерзай.Гледай от положителната страна- щом работата е по- лека - релаксирай, отдели повече време на семейството, на хобито си, на културен живот.Все пак, нали правилно разбрах, повече пари с повече свободен ресурс за странични занимания?Пък и не е съвсем безперспективна работата, нали?А другото- частния сектор, ти е вече познато- еми разнообрази.Вярно, от свободна инициатива към шеф над главата е малко криво, но кък и отговорностите намаляват.Все пак парите и кариерата ли са най- важните в живота или самия живот.Да му се наслаждаваме, няма да векуваме, я. Е, погледнато от тоя ъгъл как ти изглежда?

Автор lenny (дразнител)
Публикувано23.03.06 14:26

Здравей,
ако имаш дори и най-малкия шанс да започнеш нещо свое не се колебай.
Ние сме връснички и ако имах дори и най-малката възможност да работя за себе си повярвай ми нямаше да я пропусна. Работя в голяма фирма на много добра позиция но с годините установяваш че работата и кариерата не са всичко в живота ти - особено ако си вършил по-квалифицирани неща. Желая ти успех каквото и да решиш

Тема Re: на 38 отначалонови [re: lenny]  
АвторVin (Нерегистриран)
Публикувано23.03.06 15:58

Лени,
Ти някога опитвала ли си "да работиш за себе си"...Не се заяждам, но да не вземем допълнително да объркаме набора.
Поздрави

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.