Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:36 13.07.25 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Да убиеш по правилата!?!нови  
Автор БoEB (гарван)
Публикувано14.12.05 17:37

Абе стоим си ние и си обсъждаме разни темички като: "Какво искат учителите", за морала, етиката, за и против смъртното наказание и тн, а всъщото време някъде навън полицай убиха, убиха човек по правилата

Нещо не ми се връзва цялата картинка, но това е друга тема. Наскоро коментирахме с приятели, правилно ли е или не. Продължавам да твърдя, че точно в тоя случай нищо не разграничава полицайте от престъпниците. Готов съм даже да се обзаложа, въпреки становището на прокуратурата, за какво ще бъде осъдена България в Страстбург.

, от което ми настръхват косите. Действието се развива като в треторазряден холивудски екшън.

Не можеш да избягаш...от себе си!

Тема БоЕВ, друженови [re: БoEB]  
Автор Remmivs (Hellion)
Публикувано14.12.05 18:04

знаеш ли как убиват в полицейските държави като САЩ за неподчинение на полицай? Има наистина правила и те са старичкия закон на джунглата. Или/или. Не могат да рискуват. Не коментирам конкретния случай, а само принципното положение. Или се подчиняваш на закона или попадаш по ударите му. Друг е въпросът кой, къде, как и защо представлява закона. Но обратното на това е анархия. Каквото е всъщност положението по-скоро у нас. Лошият закон е по-добър от липсата на закон. Рандъм рантс се получи пак сори. И в пълно противоречие с думите ми от старата тема. Но пък и улицата не е съдебната зала.

2

Geek by Nature, Linux by Choice!

Тема Re: Да убиеш по правилата!?!нови [re: БoEB]  
Автор EЛБИ (просто аз)
Публикувано14.12.05 18:09

Кой знае защо в този случай съм склонен да застана на страната на полицаите. Възможно е точно в този случай да не е така, но както знаем приказката за лъжливото овчарче... поради известната нам действителност...Известна е арогантността и поведението на подобни "бизнесмени". Известно е как се разхождат по улиците, какво правят и как безогледно заплашват не само обикновените граждани, но и самите полицаи.

Сложна и вероятно висока човешка цена ще трябва да се заплати при прехода мафия-с-държава към държава-с-мафия (щото почти навсякъде я има втората форма). Освен ако мафията не осъзнае, че просто трябва да престане да се чувства като държава.

Прави нещата до колкото е възможно прости. Но не повече.

Тема Re: БоЕВ, друженови [re: Remmivs]  
Автор EЛБИ (просто аз)
Публикувано14.12.05 18:12

Правилно. В повечето държави, полицията хич, ама хич не си поплюва на неподчинение. Бях свидетел в Англия как полицаите, след гонене хванаха един (явно го бяха изненадали в леглото, щото имаше само едни гащи нахлузени) и после ... му метнаха кратък, но съдържателен бой. Ама истински. И оня по време на боя не се съпротивляваше. Докато дойде камиончето. Където го набутаха ... не особено деликатно.

Тема Re: БоЕВ, друженови [re: Remmivs]  
Автор БoEB (гарван)
Публикувано14.12.05 18:48

Съгласен съм с всичко казано от теб. Подкрепям употребата на сила, дори е задължителна според мен. Евала на полицайчето дето преди време "арестува" златното момче на Дупница - дрогиран, въоръжен, миг след като хладнокръвно е застрелял човек...бам, истрел, куршум в крака и ареста е факт. Подразних се конкретно за този случай от това:

Видно от заключението на изготвената петорна съдебномедицинска експертиза, причината за смъртта на Ангел Димитров е закрита черепно-мозъчна травма с развил се комоционно-контузионен синдром, довел до нарушаване дейността наглавния мозък /потискане на мозъчната кора, подкорието и мозъчния ствол/ с парализа на жизненоважните центрове /сърдечносъдов и дихателен/. Прието е, че настъпилата смърт има връзка освен с установената закрита черепно-мозъчна травма и с установена гръдна травма - травматична руптура на аортата с излив на кръв в лявата гръдна кухина /хемоторакс/. Експертите са дали заключение, че в конкретния случай не се касае за смърт от болестен произход, а за смърт от травматично естество, т.е. смъртта има травматичен произход /генеза/

Според мен, задържаният е бит, не за да бъде арестуван, такива травми не могат да бъдат нанесени от няколко удара, при положение, че съотношението е 1:5, а и полицайте са знаели къде отиват и кого ще задържат, били ли са подготвени с електрошокови палки тн, необходимо ли е било да бъде бит докато спре да мърда за да му сложат белезници, и не са ли били обучавани на действия при оказване на съпротива? Въпроси, отговорите на които ме навеждат на мисълта, че "заподозреният" не им е бил нужен жив.

Тема Re: Да убиеш по правилата!?!нови [re: EЛБИ]  
Автор БoEB (гарван)
Публикувано14.12.05 18:54

Така е, прав си! Но на фона на изказвания, че е убит заради някакво тефтерче с имена на корумпирани служители, и апетити на полицейско синче към "бизнеса" на убития...

Тема Re: БоЕВ, друженови [re: EЛБИ]  
Автор БoEB (гарван)
Публикувано14.12.05 18:59

Случаят с Чората ярко контрастира на безпомощноста в която изпаднаха пак полицай в ромската махала, отишли по сигнал за групово изнасилване на малолетна.

Автор EЛБИ (просто аз)
Публикувано14.12.05 19:17

Може. Ако забеляза, споменах, че не познавам точно случая...

Затова и подметнах и приказката за овчарчето...

Каквото и да е - не е трябвало да има смърт. Но някои типове - просто сами си го търсят - станали са недосегаеми...

Тема Re: БоЕВ, друженови [re: БoEB]  
Автор EЛБИ (просто аз)
Публикувано14.12.05 19:22

Има малка разлика, макар и аз да бих пледирал за безкомпромисна намеса на полицията в този ромски квартал! Забележи, обаче, че и на Запад, при масови истории, полицията е сравнително внимателна. Арестуваните там са едно 5% (или по-малко) от взелите участие. Все пак ще се радваме, ако видим едно яко претърсване и полицейско присъствие със сила в този цигански квартал. Държавата има сили да покаже мускули на местата, където спрямо нея се държат арогантно. За този случай съм твърдо ЗА!

Ужасно нещо е дискриминацията, но потъпкването на закона и групово нападане на полицаи е също ужасно.

Което не прави мутрите/бизнесмените, източили милиарди и натрупали несметни лични богатства пример за състрадание... Да не говорим, че от тях тръгна беззаконието, което ако не беше, надали и циганите щяха да си позволяват такива волности.

Авторmolokov (Нерегистриран)
Публикувано14.12.05 19:24

мдааа, обществото е готово да ръкопляска окуражително, и да се отнася уважително......едва ли не, ноооо манталитета, че те са върховните властелини ги опиянява твърде много - .......... а и ги храни

1 поколение поне да не са маймуни

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.