Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:00 03.01.25 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема баси дребния кеф!нови  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано30.11.05 18:36



В един от кварталните "супермакети" попаднах на соленки с пармиджано (пармезан).

Ех, че кеф! Ха-ха! Чудесен вкус!

Пармиджаното е нещото, без което никоя паста не е паста*.

На времето си имах клиенти от Италия и бонус към хонорара ми беше да ми донесат пармиджано, въпреки забраните на три граници по пътя.
______________
* Паста е разните макарони, макаронини, макаронети, спагети, спегитини, както и спагетони и спагетонети, приготвени надлежно. И без пармиджано никой италианец не ги възприема сериозно.


Наздраве!

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!


Тема Re: баси дребния кеф!нови [re: ABe]  
Автор doktorka (pak sym az)
Публикувано01.12.05 02:25



ахм...
аз Аве,да ти кажа ..обичам пармиджан само като правя паста карбонара

иначе ми харесва да си сложа моцарела...

ама не съм итал"я"нка



Тема Re: баси дребния кеф!нови [re: ABe]  
Автор DarkCat ()
Публикувано01.12.05 07:55



мда, и да се хапва без нищо пак е страхотно

ПП : Всеки италианец би изпаднал в стрес ако види повсеместната употреба на кетчуп и пица

ППП : ако някой се интересува мога да дам рецепта за пица, с все доматения сос



Тема Аз, моля другарко! [re: DarkCat]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано01.12.05 09:06



Аз съм спецът по паста и пици вкъщи.

И ми е много интересна твоята пица...
Напиши рецептата, моля те.

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!


Тема Аз си рeжа...нови [re: doktorka]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано01.12.05 09:10



пармиджано на мно-о-ого тънки парченца и като мезе за червеното вино след вечеря.

Разкошно е, особено с по-тежки вина.

Както и синьо сирене, разбира се.

Ха, наздраве! Че при теб точно е време за (най-малко) една чаша хубаво вино!

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!


Тема Re: баси дребния кеф!нови [re: doktorka]  
Автор Piqndurnik (Pijnal powechko)
Публикувано02.12.05 15:41



Баси дира! Половин час не ми пуска мнението
Хапни калцоне в Триест Гарантирам ти, че после дълго няма да помислиш за моцарела.

Наздраве


Тема Re: Аз си рeжа...нови [re: ABe]  
Автор jamie (старо куче)
Публикувано02.12.05 22:04



май не си опитвал пармиджано - режел си нашия :-)
То е твърдо като ДЪРВО и се сервира настъргано в СОЛНИЦИ в пицариите в Италия.
ПП: Докторке, странно защо използваш моцарела - това е най-мекото сирене и определено не служи за подправка.



Тема Re: Аз си рeжа...нови [re: jamie]  
Автор doktorka (pak sym az)
Публикувано03.12.05 01:12



ми щото ми харесва...



Тема Вече не ми...нови [re: jamie]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано03.12.05 08:56



носят от Италия. То наистина беше твърдо като камък.

Купувам от тук. Продава се не чак толкова твърдо. Може да се реже.

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!


Тема Re: Аз, моля другарко!нови [re: ABe]  
Автор DarkCat ()
Публикувано03.12.05 10:56



тава 40 х 40 см, намазана с масло /за да прилепне тестото, което е жилаво и ако е зехтин ще се плъзга и събира/

тесто
около 400 гр. брашно
1 пакетче суха мая Д-р Оеткер
1 с.л. захар
1 ч.л сол
4 с.л. зехтин
1 ч.ч. хладка вода
омесва се тесто /мая, захар и сол се смесват с брашното а зехтин и вода после/

тестото се оставя около 30 мин. да втаса, омесва се отново и се разточва с точилка. тестото е по-твърдо от колкото за хляб и малко трудно се точи. Тестото е добре да постои около 20 мин. в тавата

Доматен сос /добре е да престои час/
една консерва белени домати /най-добре с настъргани пресни домати за готвене/ - доматите пасирам и добавям малко от соса докато сместа стане малко по-рядка от кетчуп
подправки - дива чубрица от Балкана, само листенцата. малко босилек, малко захар, малко сол, малко смлян черен пипер

и от там нататък се гарнира с каквото ти душа иска

пече се на 220 градуса в предварително загрята фурна

и после сподели




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.