Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:29 08.07.25 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Работник-> настоящ шеф...нови  
Автор MichaelLeRoi (ShadowMan)
Публикувано13.09.05 07:11

Познавате ли хора които преди няколко години са били работници и по някакъв начин са станали успяли в опита си за бизнес? Въпроса ми е дали тези ваши познати или други след като станат шефове се овълчват? Аз за моя мога да твърдя подобно нещо и страшно мразя израза "АЗ КАЗАХ...".

Редактирано от MichaelLeRoi на 13.09.05 12:30.

Тема Re: Работник-> настоящ шеф...нови [re: MichaelLeRoi]  
Автор snowprincess (срамежлива)
Публикувано13.09.05 09:50

Майкъл, те затова са успели, щото са станали вълци
"Аз казах" има и хубава страна, лишава те от вина при евентуална грешка или провал

По-добре е да запалиш свещ, отколкото да проклинаш тъмнината.

Редактирано от snowprincess на 13.09.05 09:51.

Автор Desislava ()
Публикувано13.09.05 09:50

Виж колко хубаво звучи изразчето " Аз казах"

.... А сега сериозно,няма значение от къде е тръгнал човека за да се издигне в йерархията ,важни са първите няколко да не кажа 7 години от живота му

Автор. (Нерегистриран)
Публикувано13.09.05 10:04

Да,
нормално е.
Бъди по-снизхидителен

АвторMяapжeнa (Нерегистриран)
Публикувано13.09.05 10:08

Докато зависиш от него е добре да си умерен, не да не показваш от какво не си доволен, а да го правиш с умерен тон. Това имам предвид.

Автор Green light (unsatiable)
Публикувано13.09.05 11:18

Огромната част от познатите са ми такива. Научих се да съм снизходителен. Някои хора разкриват "прекрасните черти на бялата раса" :-)( де и Джек Лондон) - за тях няма нищо невъзможно. А на други им лъсва чалгаджийското възпитание. Пак на тая раса. Нали ти викам - снизхождение му е майката

Автор Пeнчo 3aeka (прозаик, бе)
Публикувано13.09.05 11:28

Е ти пък откри Америка! Че то това основен принцип за издигане в йерархията във всички нормални общества! Пролетарии от всички страни, обединявайте се!!!

Ако имаш самолет, не го карай като тротинетка! (лична мисъл!)

Автор frisky lioness ()
Публикувано13.09.05 11:50

Четейки поста ти в съзнанието ми изникна образът на един точно определен човек. Не мога да кажа, че се е овълчил. Преди време е бил работник. Сега, което сега btw е от преди доста години до момента е "фирмаджия"-има си собствена фирма. Няма кой знае какви работници или няма изобщо(може би само един). Трансформацията при него се изразява в следното: той постоянно купува и продава нещо, има невероятно много работа във всеки един момент, когато го видиш някъде и винаги бърза. Никога не се оплаква от липса на работа, изобщо е много "велик". Нещо като българско подобие на Мюнхаузен И си вярва на приказките. Самохвал до небесата Той е доволен от това, че не е работниок на някого, а сам си е шеф и това му самодоволство клони към безкрайност. Не знам защо някои хора се комклексират толкова много от това, че работят за някого...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.

Тема Качестватанови [re: MichaelLeRoi]  
Автор Гeвpek (стария)
Публикувано13.09.05 12:37

Качествата, необходими за успех в бизнеса, се възпитават у спортистите и работниците, често и у летците (пример - Техномаркет). Винаги съм се възхищавал на уменията да:
- преодоляваш себе си (умора, цел, правила -> спортистите);
- мераклийство, детайл, търпение при рутинна, еднообразна дейност (бачкатори);
- смелост, кураж, риск (летци; ето защо на тях не им пука от "спортисти"-те)

Останалото е въпрос на родители, наследена среда, книги; неща, които не винаги зависят от тях.

Тема Re: Качестватанови [re: Гeвpek]  
Автор Green light (unsatiable)
Публикувано13.09.05 14:09

Така никого не изключваш.
Аз отдавам всичко на възпитанието. Добре възпитаното копеле винаги печели в крайна сметка. Най- малкото на принципа на краставите магарета се закача за такава среда, която го влачи напред, ако е съвсем без амбиции. Възпитанието от мама и от тате сибаломайката колко е важно, копеле :-)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.