Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:52 21.05.26 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема С уверени стъпки вървим към Европата!нови  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано23.03.05 21:32

Днес влязох да си купя едно стик-дезодорантче от магазин "Бонжур"(обяснявям, че е стик, да не си мислите, че увеличавам озоновата дупка) и останах приятно изненадана!!! Отиваме в Европа, приятели, споко!!! Връчиха ми листовка, която аз (естествено за всички, които знаят, че и аспирин да си купя, всеки път чета упътването към него, да не говорим за по-сложните ПШУ) прочетох най-внимателно. Наречена е "Сертификат за продажба" (абе, можеше и да е талон, купон, удостоверение и т.н., мъ, тва са филолохически забежки). Идеята: трябва да купиш нещо на някого за подарък. Ама кво? Не ти се купува нещо-си-за-подарък. А и не върви да дадеш пари в брой, кеш или на ръка. Тогава??? Тичкаш в "Бонжур" и купуваш талонче (сертификатче, биляжка....) на определена сума. Със спокойна душа го подаряваш на нарочения човек, пък той отива и си го "осребрява" в магазина. Т.е. купува си нещо по негов вкус за въпросната сума!

Поздравления! Чувала съм, че в Европата това отдавна го има. Значи сме на път, другарчета

П.П. Единственият проблем, който прочетох е, че не връщат пари, ако "другарчето" си купи нещо за по-малка сума. Е, що така, бе, Миме?

Тема Сетих се за book token. [re: 4avdar4e]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано24.03.05 09:46

Като не знаеш каква книга да подариш на другарче, подаряваш му такъв талон (book token), а то отива и си избира книжка за тази или по-голяма сума. И там не връщат пари, ако си купиш по-евтина книга.

Да побързат да въведат книжните талончета и в България, че ми идва рожденния ден!

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.

Тема Това отдавна го предлагат в някоинови [re: 4avdar4e]  
Автор Remmius (Hellion)
Публикувано24.03.05 09:55

интернет магазини. Но интернетът си е международен а приори.

Dare to be free

Тема Аз може линови [re: 4avdar4e]  
Автор Poruchik_Rzevski (старо куче)
Публикувано24.03.05 12:31

да изляза от строя маршируващ натам?
Все пак подаръка е нещо лично поне според мен, и ако ще подаряваш на някого с когото сте близки (а и да не сте много) нещо си, по моему е по-добре да го купиш ти - в края на краищата знаеш какви са му вкусовете и какво би искал. А това с купончетата каква му е разликата от дааването на пари на ръка? Не ми харесва решително. Ша ма извинявате, ама без да съм граф Оболенски или сноб некъф, ми се вижда проява на лош вкус. Нещо като подаване на ръка в ръкавица при ръкуване (както стори мр Буш наскоро у европата оправдавайки се после, че той видиш ли не бил знаел , че ръкавица се маха при едното "здрасти"). Прекалено материалистично и рационалистично някак си. Къде остана изненадата? Нещо като да дам 10 кинта на гаджето и да и кажа - абе купи си там цветя някакви...

Пък аз винаги съм се радвал на какъвто и да е подарък (е, гумена жена не са ми подарявали)... дори и да я имам книжката

......
А в 33 - распяли, но не сильно.
.......

Тема Re: Аз може линови [re: Poruchik_Rzevski]  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано24.03.05 12:58

Принципно съм съгласна с теб. Но аз си мислех за ситуация, в която например колеги събират някаква сума и ти я връчват да си купиш нещо (доста разпространен почин). В такъв случай номерът с талончето е по-елегантен, нъл? Също така си припомних скорошните си вопли: кво да купя на свеки?!? За всичко си има време и човеци....

Тема С уверени стъпки вървим към комерсиализацията!нови [re: 4avdar4e]  
Автор Virgo (зодия дева)
Публикувано24.03.05 14:11

Това е поредната тъпотия, която цели да ни комерсиализира тотално.
Щом не съм в състояние да отгатна желанието за подарък на някой близък дали наистина съм му близък?
Много бих се обидила от такъв талон, защото в подаръка се влага много повече, отколкото стойност
Ако искам да си купя нещо (парфюм, очила или незнам какво си) няма нужда да вземам за това пари от приятелите си, а на практика се получава точно това.

Подаръкът е символ на уважение към някого, че той значи нещо за теб и ти искаш да го зарадваш, а не парад на суетата......

Да не говорим, че обожавам шегаджийските подаръци, които да са в унисон с празника и тези талони направо ги скопяват.......

Да се оставим на търговците да печелят дори от изненадата на приятел - моля ви не правете това! Помислете за човека и му доставете удоволствие!!!!

Тема Re: С уверени стъпки вървим към Европата!нови [re: 4avdar4e]  
Автор Stranniche (хвърчащо)
Публикувано24.03.05 19:17

Ама то талончето е горе-долу същото като да дадеш пари на ръка и да кажеш на човека сам да си купи подаръка, само че с това го принуждаваш да пазарува в конкретен магазин - "Бонжур" в случая.
И ако не си хареса нещо за сумата, или трябва да доплати от джоба си за нещо по-скъпо, или талончето изгаря. Егати подаръка!

Тема Re: С уверени стъпки вървим към Европата!нови [re: 4avdar4e]  
Публикувано24.03.05 19:55

Не съм чула някъде по света да връщат пари за талончетата.
Тук фирмите отдавна рекламират тази практика с хартийките - колко удобно било!
Не съм икономист, но ми се въртят следните съждения:
1. Подаряващият не се усеща, че зарибява някого да пазарува в съотвения магазин.
2. Дори да не е имал намерение да ходи в този магазин, получателят на талончето отива да "осребри" хартийката.
3. Рядко получателят на талончето си харесва нещо за точно същата сума.
4. Ако си хареса нещо по-евтино, част от парите, дадени от подарилия, изгарят. Магазинът обаче е на далавера.
5. Често обаче получателят на хартийката доплаща за нещо по-скъпо, "за да не стане зян" /вж.т.4/. Психологическа тактика, прилагана от търговците. Магазинът пак печели.
6. Ако получателят на талончето да не си хареса нищо или да реши да не доплаща, талончето изгаря. Магазинът обаче пак печели.
Изводи:
От гледна точка на търговците - талончетата са супер!
От гледна точка на подаряващия - талончетата са удобни - спестяват време и мислене.
От гледна точка на получаващия талонче - като ще е безлична хартийка, по добре е банкнота

От моя гледна точка - никога не бих подарила пари или талонче

Тема Re: С уверени стъпки вървим към Европата!нови [re: Stranniche]  
Автор ariel$$ (минаващ)
Публикувано25.03.05 06:49

Аз съм получавала подобни ваучери за пазаруване в една верига книжарници, купони на VISA, JCB. Това е удобно, когато книжарниците са спонсор на някакаво събитие. На мене ми платиха по този начин за една лекция, която изнесох. Ваучери на JCB получих като награда от томбула. Тук връщат ресто.

Тема Re: С уверени стъпки вървим към Европата!нови [re: ariel$$]  
Публикувано25.03.05 07:06

И на мен понякога ми плащат по този начин, но само на талончетата за книжарниците се радвам истински - . Винаги има по няколко книги, за които си мечтая.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.