Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:22 06.05.26 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Баща - мечта или Daddy Coolнови  
Автор Remmius (Hellion)
Публикувано29.04.04 16:54

Днес, докато се опитвах да прогоня налегналия ме сън, след обилно похапване в едно локално заведенийце и естествено уморен от нощната стража, с крехката надежда да се разсъня, и чаша вино на принципа "клин, клин избива", прочетох следната

в Капитал (офлайн версията, казват му още и хартиен носител, ама скоро като гледам май хартиени ще са и хард-дисковете).

Ами... Много куул се почувствах. Честно! Аз си знам, че съм такъв ама друго си е да пишат за теб в Капитал.

Ха наздраве на всички настоящи и бъдещи Dads, както и на техните дами!

PS
Кой ще напише музика за песничка за татковците. Аз ще се наема с текста. Примерно нещо от сорта:

Татко, татко
Име сладко.
Кат те чуя отдалеко
На сърце ми става леко.

Упс. Тва е написано вече. Друго ще е, обещавам.

Numquam sapiens irascitur.

Тема Re: Баща - мечта или Daddy Coolнови [re: Remmius]  
Автор majemela4ka (жарка блондинка)
Публикувано29.04.04 17:26

Поздравления!
Въпросния "Капитал Light" го изчетох още в събота. Впечатлена съм, че се пише за бащинството.
Дано гледната точка на автора не си остане само екстравагантно мнение:)
И дано бебетата да не се възприемат от мъжете като "fashion аксесоар" само за един сезон.
За песничка за бащите трябва да се потрудите доста. Не само да я съчините, но и да дадете основание на децата да я пеят... нещо в стил хеви метъл, може би?

Какво е мнението ти за въвеждане на професии "лелчо" и "г-н" в детската градина?

Редактирано от majemela4ka на 29.04.04 19:15.

Тема Re: Баща - мечта или Daddy Coolнови [re: majemela4ka]  
Автор doktorka (neredovna)
Публикувано29.04.04 17:43

другата страна на монетата....

Сър,
Ако бащите имат време да прекарват повече от 15 мин с децата си....
Къде са майките в това време?

Или...въпросът ми по друг начин...

Кой издържа семейството?

Както преди 20 години ли е ( на запад) само мъжа (бащата), работейки от сутрин до вечер...или в наше време...жената (майката) работи толкова ,ако не и повече от бащата и му позволява по този начин да е повече от 15 мин с детето си.....?

От дадените примери...Зета-Джоунс прави повече пари от мъжа си ( понастоящем)....И девойката от "Спайс гърлз" прави повече от Бекъм....

Та..дали не е...Хайде бащи,радвайте се на децата си...Страхо-о-о-о-тни сте татковци...Мама отива на купон......

ха сега де!!?!?...

Тема Монетата има една страна, Милейдинови [re: doktorka]  
Автор Remmius (Hellion)
Публикувано29.04.04 17:59

или поне така мисля аз: обичта към децата, тя ми дава всичкото време, което ми е нужно. Примерите Ви са тенденциозни, Милейди. Защо пропуснахте шефа на IBM, Сам Палмисано? Пък и аз имах в предвид не конкретните популярни татковци, а факта, че бащата вече не се разглежда като един, за сега, неизбежен инструмент за създаване на потомство, а като пълноправен негов родител.

И още нещо, Вие колко щастливи семейства познавате, където мъжът изкарва по-малко пари от жената? Аз май нито едно.

Тема Re: Баща - мечта или Daddy Coolнови [re: majemela4ka]  
Автор Remmius (Hellion)
Публикувано29.04.04 18:02

Благодаря.
Дано.
Пак Дано.
Вярно е.
Същото като за "братята" в медицинските заведения. Звучи смешно, защото е необичайно, но всъщност на двете места хората, които работят там заслужават нашето уважение.

Тема Re: Монетата има една страна, Милейдинови [re: Remmius]  
Публикувано29.04.04 18:13

примерите ми СА тендензиозни,защото статията е такава...( а Сам който и да беше там,не го познавам въобще..неговото име имаше ли го в статията?..Сорри ,пропуснала съм го)....

А защо реагирах така?...Защото самият факт ,че започва да става "модерно"...означава ,че досега мъжете са били приемани като "инструмент"...и сега изведнъж им даваме полагаемото им се уважение и бащинство и пр....Което е пълна глупост...!...Обиждат баща ми така..който е бил баща преди 37 години за първи път...при това чудесен баща.( и печелеше повече пари от майка ми..)

Мъжът си е мъж...Бащата си е баща.Всичко зависи от нагласата на човека и неговите разбирания...Не зависи от кокетните погледи на девойките от съседната маса...нито от "признаването на глас",че "най-после и мъжете се сетиха ,че имат бащинско чувство"....

Доядя ме ,защото цялата статия е преписана от "западната" литература..тенденциозно,"интригуващо"...а подтекста е многостранен...зависи от гледната точка...(тогава монетата може да има повече от 2 различни страни,нали така?!)...

Аз само дадох една гледна точка,която не е никак лицеприятна...но все пак съществува като подтекст,нали?А колко други има!

трябва да помоля едно другарче ,да влезе тук и да изложи наблюденията си по въпроса за "американските" жени в днешно време...И съответно на това за "американските" мъже.......

Че мен не ме бива по философстването много ,много....Твърде съм емоционална...

Тема Тамън да кажа, че го приематенови [re: doktorka]  
Автор Remmius (Hellion)
Публикувано29.04.04 18:23

много лично и Вие си признахте, че сте много емоционална.

Познавам не лошо част от американската действителност. Вярно, не от собствен опит, но все пак достатъчно добре.

Разбира се, че е бил Баща, баща Ви.

Просто ми стана гот като прочетох статията, тя Е популистка и донякъде опростенческа, тъй като е предназначена за масовия читател. Но това не пречи на мен да ми хареса настроението на обич към децата ни, което лъха от нея.

Разбира се, че съществуват много гледни точки. Свят - широк.
А сега, ще се усмихнете ли за мен Милейди? Ето така

Тема Re: Тамън да кажа, че го приематенови [re: Remmius]  
Публикувано29.04.04 19:38

...
ето така...

дали мъжете просто обичат женската усмивка...или аз съм винаги намръщена?...

(ааа...има и друго..просто моята усмивка е една прекрасна-а-а-а..!...не ти е дума!...)

Все ми казват да се усмихвам...
А аз обичам да се усмихвам...
ей на !..Така

Тема Re: Баща - мечта или Daddy Coolнови [re: Remmius]  
Автор Green light (braggadocio)
Публикувано30.04.04 09:26

По- надут не мога да стана. Ще се пръсна! Знаех си аз, че съм very modern, но все не можех да дам доказателство. Вече го има черно на бяло

Тема Ей, татко ...нови [re: Remmius]  
Автор Casper. (dobro duhche)
Публикувано30.04.04 11:18

...твоят син само веднъж през нощта се е нуждаел от тебе - когато си пожелал майка му. Много по-лесно е да станеш баща, отколкото да останеш баща.

Статията е ужасно свежарска - написана от добре познаващ семейния живот и със страхотно чувство за хумор.

В днешно време се измениха условията в т.нар. семеен живот и може би за добро. Вече не се очаква само таткото да носи парички и да задоволява капризите на домашните си любимци. Жената с доста бързи темпове, отвоювайки смело своята свобода, умело се налага на пазара и с пресметливия си ум започва логично да пресява плявата и да действа все по практично. Финансовите интереси между двамата партньори се изравняват и това ги прави по-равноправни. Често явление започва да става и това, че жената има превес във финикийските знаци, но започва да става и все по-трудно на добрите татковци.

Има различни варианти - напр. baby- sitter, но дали таткото не би пожелал да усети ласката като гледа колко нежност струи към потомството.

Има на света едно единствено истинско съкровище-доброто сърце

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.