Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:47 04.05.26 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Не бъркайте "изневяра" със "секс"!нови  
Автор Odioso ()
Публикувано15.01.04 08:48

В отговор на един

и в развитие на една:
Наистина, клишето, наложено от сапунките и булевардните романи внушава, че изневярата се върши, когато съответният партньор иска повече/друг секс.
Изневярата се свежда до полово общуване с друг партньор.
А всъщност... това не е задължително. Нормално е да се стигне до там, но не това е в основата.
Изневярата започва, когато "истинският" партньор престане да съответства на твоите потребности и възможности. Самото усещане, осъзнаване на този факт е вече изневяра - той е загубил.
След това е нормално да видиш някого, който притежава това, от което се нуждаеш и е готов да ти го дава. Връзката се обогатява и задълбочава. И накрая идва физическата близост и сексът. Нормално е, но не това е в основата на нещата.
Изневеряващият може да е преситен от секс "у дома", но да не иска това. Друг въпрос е, че с охладняване на отношенията изчезва и желанието за близост.
Чакам коментарите ви!

Не вярвай в чудесата, разчитай на тях!

Редактирано от Odioso на 15.01.04 10:19.

Тема Re: Не бъркайте "изневяра" със "секс"!нови [re: Odioso]  
Автор цвeтeнцe (силно)
Публикувано15.01.04 09:21

Аз лично нямам коментар, защото съм съгласно със всичко написано от теб.
Лек ден и много усмивки!

Тема Re: Не бъркайте "изневяра" със "секс"!нови [re: Odioso]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано15.01.04 09:32

мисля, че нито един партньор на света, нито един мъж или жена не може да ти даде всичко, от което имаш нужда. Никой не може да даде това, което могат да ти дадат всичките 3 милиарда. И да оправдаваш изневярата с това, че нещо ти било липсвало - а ти не си ли забелязал, че това нещо винаги е липсвало у дадения партньор? Ако си забелязал и е било важно за теб да го има - защо си поел отговорност?
Нормално е след като партньорът ти се е променил дотолкова, че вече преставаш да го харесваш като човек, да си събереш нещата и да прекратиш връзката, а не да лъжеш като пубер след първа изневяра. Има различни видове изневяра. Може да се случи да правиш секс - веднъж - защото не си устоял на изкушението. Това е що-годе простимо. Но ако се влюбиш в обекта на изневярата, какво правиш при законния си партньор? Лъжеш го?
Ясно е, че си търсиш оправдания сам пред себе си за да изневериш или вече изневеряваш. Жалка путка си направо.

Тема и аз!нови [re: aз]  
Автор Green light (braggadocio)
Публикувано15.01.04 09:47

И аз се подписвам под този постинг. Постоянната изневяра, лъжливата съпружеска обич и гадното отношение към половинката говорят само лошо за акъла и характера. Ако ти се иска секс, карай по стандартната процедура - чук и чао. Защо трябва да изтормозиш всичките си близки с разни сложни "любовни" истории.

Тема Всъщност въпросът е какво е изневяранови [re: Odioso]  
Автор Remmius (Hellion)
Публикувано15.01.04 10:00

и защо има такива, които се чувстват ощетени от изневярата.

Исторически погледнато, бракът като институция затворена в рамките на моногамията е твърде ново явление, за справка Египет, Гърция, Китай, Япония, Индия, Юдеизъм, Ислям, мисля, че няма смисъл да продължавам да изреждам. Съвременното общество страда, защото обективно реалността се разминава с заложените му поведенчески модели и очаквания. От една страна изневеряващият, освен ако не е пълен дебил, се тормози как това ще се отрази най-малкото на децата му, ако не и на половинката му, от друга страна излъганият се чувства предаден, захвърлен и т.н.

Съвременната `криза` според мен се дължи най-вече на два фактора, а именно:

1. Несъотвествието между човешката психика и физиология и моногамния идеал за обществен морал;
2. На войнстващият феминизъм.

Наличието на тези два фактора е необходимото и достатъчно условие за съществуването на `изневярата` и нейните `катастрофални` последствия.

Колкото по-бързо обществото осъзнае това и го промени толкова по-скоро животът на всеки един индивид ще се подобри. Защото дори и да ни чака рай, или ад кой каквото си заслужи дами и господа, защо трябва да си тровим живота тук и сега вместо да му се наслаждаваме?

Numquam sapiens irascitur.

Тема Абе вие четете ли илинови [re: Green light]  
АвторOdioso (Нерегистриран)
Публикувано15.01.04 10:01

целта ви е да оплюете някого?
Нали за това съм ви дал тези линкове към други теми!
Не можете ли да разберете, че АЗ НЕ ЗАЩИТАВАМ ЛЪЖЛИВИТЕ ВРЪЗКИ!!
Аз НЕ ИЗНЕВЕРЯВАМ по простата причина, че не съм обвързан!!
Аз НЕ СИ ТЪРСЯ ОПРАВДАНИЕ, а напротив, повдигам въпроси, които ме безпокоят!!
Абе четете преди да възразявате!

Тема Re: и аз! И аз!нови [re: Green light]  
Автор half_educated (narrow-minded)
Публикувано15.01.04 10:02

Само че три пъти чук и чао!...Бах мааму, ама аз наистина ли така разсъждавам? Я пак да си помисля....

~не ми казвай какъв трябва да бъде добрия човек - ти бъди такъв~

Тема Re: Абе вие четете ли илинови [re: Odioso]  
Автор Green light (braggadocio)
Публикувано15.01.04 10:48

Не, не! Ти никъде не защитаваш изневярата. Ама каква изневяра?! Та ти я обичаш! А тя? Тя най- еснафски се опитва да държи за децата и мъжът си. Иска и секс. Обаче не е достойна да го получи от такава възвишена и многострадална душа, като теб. Айде от тебе да мине, още няколко пъти, но повече - не!
Сега разбрал ли съм те или нещо съм пропуснал пак

Тема Re: Всъщност въпросът е какво е изневяранови [re: Remmius]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано15.01.04 10:49

Правени са експерименти за полигамни общества не твърде отдавна - 70-те години в "колониите" на хипитата. Отначало всичко е вървяло добре, всеки се е сексувал с всеки, но в последствие се стига не само до непрекъснати спорове, но и до оформяне на моногамни двойки - все повече и повече - докато "колониите" на свободен живот се разпадат.
Полигамията била заложена в мъжете - това е 'модерната" философия на всеки инфантилен мъж, отгледан от МАМА като център на света. Моногамното семейство се създава като най-сигурна среда за отглеждане на потомство. Ти не би искал, предполагам, други мъже да отглеждат децата ти, особено ако сред тях има и момичета. Моногамното семейство е начин и за ограничаване на инцеста. Моногамната връзка оцелява по-лесно в критична ситуация, а в природата на всяко същество е заложен стремежът за оцеляване. Както виждаш, тук моралът има малък дял. Сега въпросът за оцеляването е поставен отново - при наличието на толкова венерически болести е просто глупост да спиш с който ти попадне. Всяка втора жена е носителка на бели течения и гъбички, които смята за нормални. Хората с много партньори повечето случаи са ходещи лаборатории за интересни бацили, заради които после на мъжете им горят пишките в лекарските кабинети. Това, разбира се, не е основание същите тези мъже да се запитат защо, аджеба, така се получава, и да си седнат на задника.
Не ме интересуват модите - а е мода да се изневерява в момента, както и да се покламира правенето на секс е мода. Изневеряващите са герои само за такива като себе си - геройско е не да се държиш като нерез, а да си държиш пишката в слиповете. Както е геройско да устоиш на изкушение, а не да се отдаваш с пълна сила. Но сега е по-изгодно да оставиш модата да мисли вместо теб, а не здравият разум, какъвто повечето хора така или иначе нямат. На живота можеш да се наслаждаваш и далеч от венерическите кабинети.

Тема П.С.нови [re: aз]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано15.01.04 10:53

Няма да наблягам на неща като "любов", "доверие", "отговорност", "нежност", защото твоят речник е на фаза "детето на мама, център на света". Няма да го разбереш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.