Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:09 17.07.25 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Трагично, жалко и смешнонови  
Авторufff (Нерегистриран)
Публикувано01.05.03 01:19

За съжаление, след една седмица престой в този "клуб", трябва да споделя своите впечатления. Не сте длъжни да ги четете, тъй като голяма част от вас няма да ги разберете, но понеже имах времето да направя някои, чисто статистически, наблюдения тук се чувствам длъжен да ги споделя с вас. Искам да се извиня предварително, че когато цитирам няма да вмъквам "линкове". Това е по чисто технологични причини. Там, където цитирам, че съм "търсил" в темите, трябва да се вземе предвид, че търсачката на "дир"-а не работи между 09:00 и 19:00, доколкото аз можах да схвана някаква зависимост.
И така, нека започнем с т.н. авторитети:
1. Господин "езиковеда" АВе - наричан по-долу "Авторитета". Несъмнено ярка фигура. Този човек би трябвало да бъде принудително диспансеризиран веднага. Мотиви? Веднага!
1.1. Рядък екземпляр - несъмнено. Много трудно е човек да откачи до толкова, че да счита (чистосърдечно), че една тема би била еднакво интересна за "клубовете" "30-40" и "40-50". Ако не вярвате, може сами да проверите, че около 87% от темите, подписани с АВе, са пуснати едновременно в "30-40" и "40-50".
1.2. Разбира се, той има и читатели - един дядка, назоващ се "ЕЛБИ" му отговаря (по един и същи начин), където и да е (в който и да е клуб) - явно и двамата демонстрират познанията си в новата (за тях) технология "copy&paste".
1.3. Авторитетът демонстрира и рядка, параноична, неприрязън към посетителите на клуб "20-30" - неща от сорта на: "Ти нищо не разбираш", "Много си тъп за да пишеш в тук", "Нещо въобще ще стане ли от теб" и т.н. Да не ги изброявам. Никой не му отговаря, нито някой го пита - но той ПИШЕ - синдром познат ни още от чукчите.
1.4. От около 1800 постинга, "Авторитетът" е отделил от ценното си време за да напише около 20 (двадесет) "незабравими" отговора в "клубове", в които той трябва (според това, което пише тук) да е голям авторитет. Имам предвид "Лингвистика", "Литература" и "Преводачи". На повечето от тези "отговори" не получил никакъв коментар - факт. Пак там "авторитетът" не е отправил нито една забележка за правописа - освен една, последвана от коментари, че той или слага твърде много запетайки, или твърде много удивителни. За сметка на това в други "клубове", от въпросните 1800 постинга, е използвал този аргумент - познайте колко пъти.
1.5. "Авторитета" е стигнал до там, че оплюва всичко и всички, които са се опитали да бъдат нещо. Например, наскоро, един студент се беше опитал да зададе въпрос "Имам ли шанс да се реализирам". Студента завършва в момента в Австрия, но "авторитета" го съветва да пита в клуб "рокери". Студента му казва, че е превеждал книга от български на немски - отговарят му (авторитетите) - то, за да си преводач, трябва да си такъв от рождението си. Не исках да цитирам себе си, но за "авторитета" и "доктор" не е достатъчен критерии - така де, да не съм езиковед (непризнат) я.
1.6. "Авторитета" е абсолютно без никакво чувство за мярка. Един (несъмнено нисък) човек, който си е втълпил, че е много "интелигентен", "познаващ правописа", "четящ книги" и "гледаш филми". На него и за миг не му хрумва, че като доближиш 40-те вече е време да напишеш нещо различно от речник. Т.е. хрумва му - ама къде по-лесно е да викаш "ти пък кой си" в "клубове", на които си "член".
2. Да обърнем внимание и на "Авторитетката". Тя несъмнено е ощетена. На нея също не и остава много, освен да пише като луда в "30-40" и "40-50". Но и тя си има своите "аргументи":
2.1. Жените на около 35 са красиви, защото са на около 35. Факт - пълен абсурд - ако една жена е красива на 35, това е въпреки това, че е на 35, а не поради това.
2.2. Жените на около 35 са добри, защотот са на около 35. Факт - човек е добър от началото до края на живота си, или не е добър за същия интервал от време.
2.3. Жените на около 35 са по-способни да направят семейство. Факт - жените на 35 са много по-неспособни (физически) за каквато и да било дейност (освен готвенето), да не говорим за гледане (и раждане) на деца.
2.4. Единствената жена, която е срещнала щастието тук (от темите, които аз прочетох) беше много горда с това, че 2 (два) месеца мъжът и не е намеквал да започне работа. Пак ще трябва да цитирам себе си, но ако мойта жена дори предположи, че е възможно да трябва да си "търси" работа, ще бъде, най-меко казано, "много разстроена". Но въпреки това (жената от постингите) беше единственото момиче, чиито живот и харесва - за което и правя "евала". Всички останали "активно" участват в "клубовете" - главно с теориите си, колко полезен е развода за жените, разбира се, без аргументи и факти.
2.5. Нито едиа жена тук не споделя проблемите, които са присъщи за възрастта и (за разлика от мъжете). Мъжете (подчертавам - мъжете) споделят в този клуб това, което наистина би трябвало да е темата - проблеми на възрастта. "Авторитетките" и "Авторитета" са твърдо убедени, че възрастта не е от значение - важното е някой да разбере, че са чели "класически" автори. Или с две думи - не е важно да си дама или джентълмен - важното е да минаваш за такъв, пред всички, които не знаят какво е това.
2.6. "Авторитетите" не четат. Те пишат, но не четат. Затова харесват и "авторитета" - и той не чете, но брои запетайките. Той няма какво да каже по темата - но го казва. Той не схваща жалкото си присъствие - няма проблем - той схваща добре значението на препинателните знаци. ТОЙ пише "Де!" и на "авторитетките" им е все тая това "да" ли е, или "не". Важното е удивителната - тя е универсално изразно средство. Или както се изказа една преставителка на "авторитетките" - "тъп си, глупав си, говориш щуротии, но всички (ние) винаги ще те харесваме".

Омръзна ми да пиша. Бях решил да си почина, а срещнах 3-4 "личности", които на Великден се надпреварват да пишат глупости. Срещнах също така и 3-4 "жени", които са убедени, че развода е най-хубавото нещо за всяка жена. За капак гледах и слави трифоноф. Това ме довърши окончателно.

Но. Срещнах и много красиви и умни жени и мъже - по улиците - не тук. Срещнах много хора, които не се опитват да се харесат на "авторитетите". Жени и мъже, които, макар да нямат пари, са богати с това, което е в душата им. Които винаги ще ми напомнят от къде съм аз. Ако трябваше да съдя за нас по този клуб - щях да се откажа от "нас" веднага. Но винаги и навсякъде има и много готини хора, както и съвсем жалки. Знам, че повечето от вас ви мързи да пишете тук, но ако не пишете - АВе (и сие, от 40-50) ще пишат.

И накрая - харесах си една блондинка. Не е първа младост, но е блондика.

P.S. Ще имам съвсем ограничено време да отговоря на просташките забележки, но все пак ще опитам.

На всички останали, които не споменах - радвам се, че макар и индивидуалисти, ние винаги ще си останем това, което "авторитетите" наричат българи, а ние наричаме с имената си.

Тема Re: Трагично, жалко и смешнонови [re: ufff]  
Автор35 (Нерегистриран)
Публикувано01.05.03 06:55

Lelee, strahoten analiz!
Ama kak ne te domyrzia da go napishesh...

Тема жалко и смешно e tovaнови [re: ufff]  
Авторmisalta (Нерегистриран)
Публикувано01.05.03 12:49

4e sled kato sam si navle4e antipatiqta i gneva na vsi4ki ot toq klub s napadki ot roda na"kurvi s bra4ki","slanini po zadnika" i tn. sega hlen4i6 i si 6okiran.

Ami sam si si vinoven be Ufff.Aide omitai se ve4e,ne vijda6 li 4e na nikoi ne sa interesni bezkrainite ti mrankania i analizii ,koito sa prosto plod na bolnia ti mozak.

"Ufff" umrq.Omitai se ili si smenqi nika.I bez tova e mnogo tap.Kato teb.

A Ave 6te pi6e kadeto si iska.Tova 4e e grafoman ne pre4i na nikogo.Nali ne obijda horata samo za tova 4e ve4e ne sa v parva mladost.Zamisli se .I si izvadi pouka.

АвторCъчyвcтвиe (Нерегистриран)
Публикувано01.05.03 13:20

О,явно някой от тук присъстващите те е наранил страшно много,за да изливаш толкова злоба.И къде успя да я събереш всичката,сигурно там не е останало нищо друго?

Автор Moondust (Лунен прах)
Публикувано01.05.03 13:40

Най-после един да се престраши да каже истината на някой хора тук. Отдавна седя и наблюдавам как един хубав клуб се изражда в обикновенна говорилня. Как се пишат неща които трябва да са в клуб "отпадък" а не тук. Жалкото е, че няма смисъл да си правя труда, да се опитвам да променя нещо. Съжалявам само, че хубавите неща, приятното време и приятелите с малки изключения отдавна вече не са тук. Явно всяко нещо с времето си.

Но .... явно все още има мислещи хора, които пречат с "хленченето" си, за това което би трябвало да бъде този клуб - клуб на хора на еднаква възраст споделящи проблемите и радостите си, създавайки нови приятели...

с една дума ЕВАЛА Ufff

Къде ли съм ...?

Автор JEZABELLA (po4ti ot ada)
Публикувано01.05.03 20:12

S risk da predizvikam obvineniq,6te kaja purvo,4e sum nova v tozi klub i ne znam kak stoqt ne6tata tuk...no ako e taka,kakto kazva6,6te e mnogo tujno...
Ne poznavam horata tuk...4etoh mneniq,no ne burzah da pravq zakliu4eniq...Poznavam oba4e Moondust,a toi te e podkrepil-koeto me navejda na misalta,4e moje i da si prav...
Ako e taka,za6to ne opita6 ti da promeni6 ne6tata tuk?

Ne se obru6tai nazad...Ne6to moje da te nastigne...

Тема Re: Ufff, sladur si!!!!!!!!нови [re: ufff]  
АвторSalome (Нерегистриран)
Публикувано01.05.03 20:28

Obicham te!!! I te podkrepiam v bitkata s "titanite". Nadiavam se da prodaljish da davash mneniata si v cluba, te sa edni ot nai-interesnite i mnogo tochni.

Автор Mikk ()
Публикувано06.05.03 10:54

Ми тва е живота ufff,тук много отдавна е скучно

Авторжeнa тo възpacтoвaтa rpyпa (Нерегистриран)
Публикувано06.05.03 23:21

Ех, уффф, а пък уж се чудеше как можело човек да се връзва на някакви си писаници от някакви си непознати...
Като си помисля колко неизползвана човешка енергия се блъска насам-натам и е готова да се хвърли във всички посоки (включително и в противоположната на собствената си), докато търси къде да се канализира... Божкееее, ами че овладяването й би могло да реши енергийните ни проблеми и тези на световния протеинов глад, неизлечимите болести и дори да открие смисъла на живота!

Нищо лично, уффф, казах го за всички, които прекарват тук часове и часове в опити да убедят другите и най-вече себе си колко пълноценен живот били имали извън този монитор... Само дето теорията на Айнщайн важи при съвсем други условия...

Тема Само не мога да разберанови [re: ufff]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано07.05.03 13:07

Защо го приемаш толкова на сериозно тоя клуб. Съгласна съм с теб - животът е навън, в реалността. Тук просто се убива време. Какво има толкова да анализираме и да даваме мелодраматични оценки? Гледай си кефа!

Когато Господ затваря врати, отваря порти.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.