|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Паралели
|
|
Автор |
Aлбa (да се запознаем) |
Публикувано | 19.01.03 15:36 |
|
Понеже в клуба темата за любовта в един или друг вид не спира да присъства, ми се иска и аз да вметна нещо по въпроса. По-рано си мисех, че любовта предполага другият да ти даде свобода, а сега разсъждавам по-иначе. Любовта е другият да не те ограничава!
Много ми се иска да поговорим за това...
По-добре такаотколкото така
| |
Тема
|
Re: Паралели
[re: Aлбa]
|
|
Автор |
Megan (драка) |
Публикувано | 19.01.03 20:44 |
|
Каква според теб е разликата между двете понятия?
| |
Тема
|
[re: Megan]
|
|
Автор |
Aлбa (да се запознаем) |
Публикувано | 20.01.03 11:09 |
|
Липсата на ограничения е, така да се каже, по подразбиране. Една връзка започва и априори двамата не се чувстват ограничени един от друг по никакъв начин. Докато даването на свобода е нещо по-показно, нещо, една класа по-долу от липсата на ограничения. Няма нужда някой да ми дава свобода, ако аз не съм ограничена, нали?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kadettor (гледам умно) |
Публикувано | 20.01.03 18:52 |
|
май при връзка между двама винаги има ограничение/не може да прайш квот ти скимне/ограничения има но не трябва да са такива свързани с собствените ти и на партньора разбирания
иначе е патриархат/матриархат
бих бил ..... но не
| |
Тема
|
|
|
Автор | Дaлeчнaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.01.03 19:17 |
|
Мисля, че никой не може да ти дава свобода. Свободата не се дава, ти да не си някакъв молител? Човек или е свободен, или не. И връзките не могат да пречат на свободата. И е вярно, че нито единият от двамата не трябва да поставя ограничения на другия. Ограниченията човек ги поставя сам на себе си, в съответствие със собствената си преценка.
| |
Тема
|
Свобода ли?
|
|
Автор | Coлoмoн (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.01.03 19:19 |
|
Ако си влюбен, ставаш толкова глупав, че забравяш да си свободен.
Като се "освестиш", ако още обичаш, си налагаш ограничения на свободата в името на нещо, за което мислиш че си заслужава.
Ако работата стане "дебела" (деца,брак и т.н.), нема мърдане (за свобода да не говорим).
Когато разбереш, че всъщност си предпочитал свободата, вече си се така спаружил, че вече лЮбоф НЕМА!
ПП Защо ли винаги започвам разговора по този начин?...
| |
Тема
|
Re: Свобода ли?
[re: Coлoмoн]
|
|
Автор |
Libra ((...:))))....)) |
Публикувано | 20.01.03 19:37 |
|
Дааа,това беше най-краткия и мъдър разбор на въпроса за "Имането и нямането на свобода":))))
Така е,някои мъже помъдряват,когато имат такива жени като мен:)))))))))
| |
Тема
|
[re: Kadettor]
|
|
Автор |
Aлбa (да се запознаем) |
Публикувано | 21.01.03 13:59 |
|
Далеч съм от мисълта, че Всеки може да си прави каквото си иска. Свободата не е забавление, а е преди всичко разбиране с висок морал. Иначе е свободия.
А ако ограниш собствените си разбирания, просто преставаш да бъдеш ти самия. То е вид изневяра - но спрямо себе си. Въпреки всичко - и тази изневяра може да погуби връзката между двама. Така че - да, съгласна съм с тебе.
| |
Тема
|
[re: Дaлeчнaтa]
|
|
Автор |
Aлбa (да се запознаем) |
Публикувано | 21.01.03 14:07 |
|
Значи не - на ограниченията от страна на другия, да - на самоограниченията.
И е така, и не съвсем, защото съм ставала свидетел как често едно наложено самостоятелно ограничение, е провокирано преди всичко отвън. Така че по косвен път то идва пак от другия. Наясно съм, че съвсем без никакъв самоконтрол не може, дори е задължителен. Въпросът е да се запазва нашият си душевен комфорт и това да не е в ущърб на душата на другия. Нещо такова.
| |
Тема
|
Re: Свобода ли?
[re: Coлoмoн]
|
|
Автор |
Aлбa (да се запознаем) |
Публикувано | 21.01.03 14:16 |
|
Хей, Соломоне, това, на което викаш " освестяване" не е ли по-точно чувство за отговорност? Аз съм убедена, че това да не ограничаваш другия (говоря по принцип, а не за тебе) би трябвало да провокира точно чувството за отговорност. То или се появява по-силно и притеглящо към общата връзка, или се изражда в свободия. А любоФ има!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|