|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Кога осъзнаваме кое е важно...
|
|
Автор | Maня (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.10.01 20:23 |
|
Някъде чух или прочетох това:
Когато си на 10 години искаш да имаш хубава играчка и това е най-важно за теб, на 20 искаш да имаш готино гадже, на 30 - хубава кола, на 40 - добро място в обществото, на 50 - здраво семейство, на 60 - добро здраве, на 70 - нещо в хладилника, на 80 - поне няколко живи приятели, на 90 - някой и друг останал сезон, а на 100 разбираш, че всичко това няма никакъв смисъл за въртенето на Земята!
Работата е в това, че малко от нас ще стигнат до 100, но в крайна сметка извода от живота е точно този. Способни ли сме да бъдем зрели и по-рано, да разберем, осмислим и оценим кое е важното, същественото...
| |
Тема
|
И все пак ..
[re: Maня]
|
|
Автор |
topgun (теле(ц)) |
Публикувано | 19.10.01 21:06 |
|
тя се върти е казал Галилей ..
това не е важно дали се върти или подскача важно е че ние осъзнаваме мястото си .. а ако не го осъзнаваме ... е тя си се върти .. или подскача
Прави каквото искаш и не пречи на другите да правят същото
| |
Тема
|
Re: И все пак ..
[re: topgun]
|
|
Автор | HePErиcтpиpaнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.10.01 21:12 |
|
Ти осъзнал ли си своето място...без да пречиш на другите?
| |
|
но още не съм станал министър-председател ( така се пише - проверих )
това отговаря ли на въпроса ти ?
Прави каквото искаш и не пречи на другите да правят същото
| |
Тема
|
Re: Кога осъзнаваме кое е важно...
|
|
Автор |
Mama Netty (блондинка) |
Публикувано | 20.10.01 00:13 |
|
При мен всичко е изтеглено напред с поне 5-10 години, така че може!
на 5-хубава играчка
на10 - готино гадже
на20- добро място в обществото
на30 -хубава кола и здраво семейство
на 40 -е ще видим, като му дойде времето ...
Qui scribit, bis legit.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
MMMAM (наивник) |
Публикувано | 20.10.01 06:39 |
|
Аз осъзнавам важното,чак когато ми бъде то посочено.Нямам навика сам да се досещам за тези неща!
Зъб за з... усмивка,
око за обич
| |
Тема
|
[re: MMMAM]
|
|
Автор |
Maks_21 (серсем) |
Публикувано | 20.10.01 07:41 |
|
Кога осъзнаваме ли? С всеки е различно. Аз вече съм разбрал безпощадно ясно - човек се ражда гол и цял живот се блъскса за един костюм. Това е истината. Играчките се чупят, с гаджетата се разделяш, семейството или се обезсмисля или се разпада, децата израстват и поемат пътя си, другото..... е без значение. И може би колкото по-бързо го разбере човек, толкова по-добре. Не че вълненията от живота изчезват, но поне осъзнаваш безсмислието на всичко, на голямата лъжа наречена ЖИВОТ
Мъж
| |
|
КОй очакваш да ти посочи каквото и да било в тоя живот?!
Не знам на колко си години, но ако все продължаваш да чакаш...къде ли ще стигнеш!
| |
|
...Жалко, че си стигнал единствено до толкова черни изводи.
Ами не ти ли е минавало през ума, че си разбрал погрешно смисъла на живота?! Че щом това, което си решил, че е смисъл толкова бързо се обесмисля може би не е главното?
| |
|
не, не отговаря
В това ли за теб се крие смисъла на живота?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|