Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:55 14.07.25 
Поколения
   >> 30-40
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема За браканови  
Автор Serioznia ()
Публикувано10.02.00 08:00

Видях, че в клуба пак се повдигна вечната тема за или против брака. И по тази причина си мисля, че не е зле пак да подискутираме малко. Какво мислите за брака. Лично според мен той е нуйен само в разновидността наречена от мен "търговски" брак - или брак по сметка, а иначе общо взето е без полза да се сключва брак .... един заробващ договор. За мен най-доброто решение е съжителство. Чакам мнения.

Тема За браканови [re: Serioznia]  
Автор kakata ()
Публикувано10.02.00 08:41

Аз съм съгласна със Сериозния. С тази разлика, че не бях се сетила за 'търговския брак':). И тъй като сме на едно мнение, по-добре да видим дали ще има и други възгледи за да може да дискутираме. Ако ли пак няма такива може да си поговорим как сме достигнали до това заключение.

Тема За браканови [re: kakata]  
Автор Батко ()
Публикувано10.02.00 09:53

Брака винаги е бил сделка, макар и не в смисъла на ЗЗД. Нетърговски брак няма, дори и сключващите го да са декларирали какви ли не намерения. Ако някой все още не е съгласен с моето мнение, нека си спомни как се прекратява брак ....... ликвидацията на търговско дружество - ряпа да яде! А и омонимът на Брак е ....... Брак.

Тема За браканови [re: kakata]  
Автор Serioznia ()
Публикувано10.02.00 10:21

:) Както казва Батко - май няма нетърговски брак, но да се върнем на въпроса откъде съм стигнал до този извод, да не говорим за личния опит :) - когато се сключи брак, след като данданията отмине остават проблемите ! и отношенията в по голямата си част приличат на фирмено дружество. Докато при съжителството всичко е ясно - всеки внася своята лепта, знае че при една евентуална раздяла общото се разделя в зависимост от тази лепта, отпада непрекъснатия страх от развода. Съжителството лежи на взаимното привличане. Но предполагам тези неща ги знаете :) Чудя се къде са предимствата на брака... Основния довод на привържениците му е благополучието на децата, но в наше време, при положением, че по - голямата част от децата са или на самотни майки или на разведени родители, разликата нещо се губи. Темата е голяма, ако искате да разискваме поотделно всички детайли :) Чакам предложения.

Автор един мъж ()
Публикувано10.02.00 10:30

Съвсем не е толкова просто...Нима наистина си мислиш, че след едно, да речем 10-годишно съвместно съжителстване, след раждането на две деца, раздялата ще е безпроблемна и всеки точно ще си знае лептата? И така, взима си я и чао...?

Автор Alex ()
Публикувано10.02.00 11:00

Мисля, че брака е договор за отглеждане на деца. Щеше да е много хубаво любовта да продължава вечно, но за жалост, това почти не се случва. Просто любовта е наркотик, загубващ силата си с времето. Ако обичаш човека до теб и това е напълно осъзната обич, в която връх е взел разума, бракът остава необходимото средство за продължаване на рода. В крайна сметка децата усмислят живота на всекиго, просто така ни е създал Господ !

Автор kakata ()
Публикувано10.02.00 11:05

Дано не се приема като объркване на темата, но за Развода: родителите ни се разведоха без да разберем със сестра ми. След което майка ми, тя си знае как, ни изучи и ...май това беше. Сами се омъжихме. Баща ми ...ами да е жив и здрав и да си гледа старините:)! И не мисля че с брака почват проблемите - зависи от гледната точка. Какъв живот ще е ако винаги мислиш за раздяла? Лошото е, че брака(подписа) дава една измамна сигурност. Няма я нуждата да се харесаш на партньора си, да го задържиш при себе си - той ти е сигурен! Като си помисля така и реша да предприема нещо, съпруга ми е изненадан! Той е голям пуританин - мисли и реже само веднъж(дано не бъркам:))). И какво кара жените/мъжете да "кръшкат" се питам?! И не е ли там един от ключовете за решаване на любовния триъгълник? ....................... За мен брака никога не е бил сделка - не разбирам от тях а също така и от търговски дружества и ликвидациите им. Знам, че нещо което си построил трябва да се стремиш да го запазиш. Но ако все пак не върви - надявам се всеки да може да каже - Край.(това беше специално за Баткото - изказването му ме нарака да се почувствам много малка:).

Тема За браканови [re: един мъж]  
Автор Батко ()
Публикувано10.02.00 11:15

Аз съм в същото положение, но не мога да разбера теб какво те притеснява!

Автор Готвача ()
Публикувано10.02.00 11:16

Слушай, ако знаеш само какво си спестяваш! Но да си призная, май не те разбрах докрай. Например 0 каква е разликата между брака и съжителството / надявам се не е само заверката в паспорта?/

Тема За браканови [re: Батко]  
Автор един мъж ()
Публикувано10.02.00 11:22

Ха така! Батко, не съм казал, че ме притеснява! Казвам само, че това не е панацея. Че дълго време ще съществуват и двата (а може би ще има още!!!) варианта, и че ............

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.