Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:08 10.11.25 
Автомобили
   >> Най-добрата кола
*Кратък преглед

Тема кои са най-честите дефекти по вашата кола?  
Автор koцeв (патил)
Публикувано07.08.06 12:56

Мисля че за всички ни ще е полезно да се учим от опита и неволите на колегите.Така бихме добили по пълна представа за различните марки и модели, често срещани ремонти и тяхната цена.
Нека не оплюваме тотално дадена марка, а с факти от собствен опит подкрепим мнението си.
(Ще е супер ако пишете и на Кирилица)

Тема Re: кои са най-честите дефекти по вашата кола?нови [re: koцeв]  
Авторпaтил (Нерегистриран)
Публикувано07.08.06 14:26

Първо си купих Кадет 1,4-бе му издухана гарнитурата на главата-често се случвало на този модел...Температурата си показваше каквото си иска...
Докарах си Вектра 1,6 моно, в Австрия скъса оста на водна помпа!, след това на 2 пъти се отчупваха парченца от буталата-били къси -без престилка та затова гореше масло, смених 2 пъти бензиновата помпа..Смених целия двигател комплект със скоростна кутия с 1,8 моно.
(Другия вариант беше основен ремонт със шлайфане на блока за около 1400лева.)

Тема Re: кои са най-честите дефекти по вашата кола?нови [re: пaтил]  
Автор Radocar (16V)
Публикувано11.08.06 21:20

Хонда-та ми си пати единствено от "майстори"!!!

Когато говоря, не приказвам!

Автор moDem ()
Публикувано14.08.06 19:37

Тамън смених маслото и то изтече през манодатчика. Не е гот като олекнеш така с 85 лева. Колата е шкода 120 Л. От 1 година я имам и само това се случи.

Тема Re: кои са най-честите дефекти по вашата кола?нови [re: moDem]  
АвторHaeмниk (Нерегистриран)
Публикувано06.10.06 20:17

Най честия "дефект" на моята 23 годишна лада е :Пресъхването бързо на резервоара.Това в рамките на шегата.За две години и 25 000 км пробег смених два пъти диференциал( и двата пъти с втора ръка).Всичко друго бих обобщил "дребни проблеми".Ладата ми е девети по ред автомобил.Плюсовете му надминават минусите.Имал съм и Фиат ТДИ и Волво ,но такава безпроблемна и непретинциозна машина не бях карал.Бих е заменил само за НОВ автомобил.

АвторMитko (Нерегистриран)
Публикувано14.12.06 16:40

От скоро имам колата си и засега няма кой знае какви дефекти. За смяна ми е О2 сондата. Другия дефект от който плача често е, че често изправям джанти. Поленовия филтър се замърсява много бързо в София. За една смяна на масло отиквам 2 въздушни филтъра (отново заради мръсния въздух в София).

Тема Re: кои са най-честите дефекти по вашата кола?нови [re: Mитko]  
Авторreno 19 (Нерегистриран)
Публикувано08.01.07 16:39

A каква е марката на това чудо
Карах москвич, лада, форд транзит, пасат, рено.
Всички коли се развалят и трябва да се поправят.
Новите се развалят по малко - същото важи и за по скъпите.
От тези като здравина и комфорт пасата е на първо място - почти без ремонти но беше на малко години, а колкото се разваляла ладата не ми се спомня, реното па трудно се оправя - но пък добре вози. а транзита беше проста и яка магаре и половина супер дизелче.
На рено19 за 7 год каране и 100 хил км съм сменил термостат, гарнитура на глава, водна помпа, тапи на главата, втулки на носачите и разни дреболии.
Катализатора на времето ми похарчи доста пари а трябвало просто да го издъня ама кой да знае !
със здраве

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.