Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:06 16.11.24 
Автомобили
   >> Най-добрата кола
*Кратък преглед

Тема ОТКЪДЕ да си купя кола?  
АвторBruce (Нерегистриран)
Публикувано17.01.06 21:39

Здравейте!

Възнамерявам скоро да си купувам кола (на старо) и имам своите предпочитания към модела, но въпросът ми е, къде е най-добре да търся? Зная, че с колата втора ръка положението е малко като тото - можеш да уцелиш нещо хубаво или да попаднеш на пълен боклук (независимо от това, колко си внимавал, когато си купувал). Има ли гаранция, че при по-големите автокъщи все пак е по-добре? Или обратното? Изобщо всякакви съвети и най-вече споделен опит ще ми бъдат от полза и ще бъдат приети с благодарност.

Тема Re: ОТКЪДЕ да си купя кола?нови [re: Bruce]  
Автор butaloto (dohc)
Публикувано21.01.06 21:42

По-добре търси по обяви от весниците. По големите Автокъщи са надути цените и не може да се пазариш. Освен това са лъскани, замаскирвани и наточени. Имам един познат който внася морги( а не коли), от Италия. Купува ги на безценица и на Горубляне така им издува цените, че от 2 коли си избива хляба за цяла година!

Тема Re: ОТКЪДЕ да си купя кола?нови [re: butaloto]  
Автор Radocar (16V)
Публикувано22.01.06 11:25

Съгласен съм с горното мнение!Наистина кола от автокъща не си купувай - голяма грешка!За Горубляне мисля същото!Най-добре си купи един вестник и търси по обяви - дори не можеш да си представиш на какъв бисер можеш да попаднеш!Успех!

Когато говоря, не приказвам!

АвторBruce (Нерегистриран)
Публикувано22.01.06 21:07

Много ви благодаря! Т.е. по-добре е да се купи от човек, който не е ангажиран в бизнеса с автомобили. За някакъв специализиран вестник с обяви ли става дума или за популярните?

Авторfrog (Нерегистриран)
Публикувано08.08.06 00:13

Тема Re: ОТКЪДЕ да си купя кола?нови [re: frog]  
Автор svenlivko (случаен)
Публикувано08.08.06 16:10

А за сайта mobile.bg какво мислите? Как са цените там ...?

Тема Re: ОТКЪДЕ да си купя кола?нови [re: frog]  
Автор koцeв (патил)
Публикувано14.08.06 12:57

От всякъде има риск да те изработят.Ако е от човек трябва да е сериозен. Но за по-малък риск я купи от този който ти даде да я провериш през майстор на двигатели, окачване и електроника!

Автор petar4o (непознат )
Публикувано27.08.06 17:24

Да ти кажа честно, аз до момента съм купувал кола два пъти и двата пъти нямах никакви проблеми... Просто номера е когато я купуваш и т.н. да не се разсейваш от продавача, защото те обикновено имат дар слово, а си гледай колата, искай да я караш, искай да я запали, да пусне климатика, да я закараш в сервиз и т.н. Все пак ти си в правото си! И в тази връзка моят съвет е предварително да се подсигуриш с надежден майстор, който да е готов да откликне, когато му се обадиш, че си намерил някаква кола. Задължително й премери водата с лакмус за наличие на газове, защото при внос от Италия това е много често срещан дефект - спукана гарнитура. Просто там е такава практиката - пробита ли ти е гарнитурата, махай колата, а тази кола после идва тук, долята е с вода, работи добре, а като я вземеш на втория ден ти пада водата и после даваш доста пари за ремонт. Това е общо взето при избора. А относно дилемата автокъща или частна обява в Интернет или във вестник - аз мисля, че също е въпрос на късмет. Основното предимство на автокъщите е, че понякога се конкурират жестоко помежду си и си позволяват доста да свалят цените. От друга гледна точка кофтито при къщите е, че могат да си позволят да си купят техника, с която доста да "замазват" колите - нещо, което човек, който няма автокъща не може да си позволи. Относно цените - според мен мит е схващането, че колите в автокъщите са скъпи! Помисли логично приятелю - човек, който внася около 20 коли наведнъж май може да си позволи доста по-малка надценка да иска от всяка една от тях, отколкото някой, който иска с 1-2 продажби да си осигури перфектна заплата за месеца... Дано да съм ти помогнал с нещо! Успех!

Тема Re: ОТКЪДЕ да си купя кола?нови [re: svenlivko]  
Автор нoчнoй_дoзop ()
Публикувано12.10.06 09:28

ми то и там е пълно с обяви от автокъщи.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.