|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Коя кола най-малко се краде?
|
|
| Автор | Джoни Би (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.08.05 18:25 |
|
|
Става дума за коли между 10 и 15 бона, на 4-5 год. (2000 - 2001 г.). Коя марка най-малко се краде? Волво? Опел? Форд? Тойота? Или някоя друга? А стереото? Няма ли някакъв начин да си го оставяш в колата и да го криеш с нещо, за да не ти трошат стъклата (става въпрос за хубаво стерео със СD).
| |
|
Тема
|
Без да имам претенции, че съм прав...
[re: Джoни Би]
|
|
| Автор |
Haunter™ (ариец) |
| Публикувано | 15.08.05 22:32 |
|
|
... чувал съм, че най-малко се краде CITROEN. Нямам представа защо, признавам си го. Макар че всъщност здравата логика води до извода, че се краде всичко, което може да бъде лесно откраднато... или е достатъчно скъпо, за да си заслужава риска и масрафа...
Според мен най-малко рискови са новите автомобили от по-нисък клас като Форд Фиеста, Фиат Пунто и подобните им... хен са добре защитени с вградените фабрични имобилайзери (което най-малкото гарантира, че е ако не невъзможно, то поне е ужасно трудно и не по силите на всеки колата да бъде откарана на собствен ход, а смятай апашите дали ще се организират да задигат по алтернативни начини такива по-евтини коли), хем не са скъпи и не си заслужават риска. Затова и аз поне не съм чул за откраднати такива... виж - разбити има, ама то е за да задигнат отвътре нещо, което разсеяният стопанин е забравил в колата...
Абе 100% КАСКО при стабилен застраховател му е майката, всичко останало са добри пожелания... каквото и да вземеш, купи си спокойствие, па те нека я крадат... то първо се проучва каква е колата и къде (евентуално) е застрахована и чак след това й посягат (или се отказват)...
Колкото до стереото - няма по-сигурен начин от т.нар. "шейна" - т.е. взимаш си го с тебе и толкова... и никъде с нищо не покриваш - нека се вижда, че в колата няма стерео, та да не си играят да я разбиват. Друг вариант е стерео с подвижен панел, макар че някои "апаши" са над тия неща и липсата на панел не им пречи да откраднат останалата част...
Отказвам да чета латиница!  Редактирано от Haunter™ на 15.08.05 22:52.
| |
|
Тема
|
Re: Коя кола най-малко се краде?
|
|
| Автор | RlH (Нерегистриран) |
| Публикувано | 29.08.05 18:34 |
|
|
NEMA TAKOVU NE6TO.JIVEEM V BULGARIA
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
kingmike (tallboy) |
| Публикувано | 29.08.05 21:41 |
|
|
според мен най-малко(доколкото има такова в БГ) се крадат коли които нямат пазар у нас и в чужбина, но да не забравяме все пак, че повечето стават на части и ако има поръчка ще дигнат каквато и да е!
Ето например аз карам Волв, с пълно каско, но все пак си ме е страх за мигачи, фарове, стопове, гуми джанти! така, че............няма най-малко крадена кола! 
| |
|
Тема
|
Re: Без да имам претенции, че съм прав...
[re: Haunter™]
|
|
| Автор |
Radocar (16V) |
| Публикувано | 02.09.05 08:16 |
|
|
Kakto kazva Haunter™...само каското може да те спаси от кражба,и нищо друго!Аз например сега имам само централно заключване на автомобила си, и смятам да му сложа и аларма, но не за защита на автомобила(ха-ха...направо е смешно да го твърдя), а заради удобството да си заключвам колата от разстояние.

Когато говоря, не приказвам!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ascona83 (бедствие !!!) |
| Публикувано | 06.09.05 09:48 |
|
|
най-малко се краде тая кола, която е доста очукана, с избила ръждичка тук там, силно омаслен ауспух и прокъсана тапицерия, с радио без касетофон (за ЦД дума да не става), с футболни топки на задното стъкло и надпис на задния капак: бог ми е навигатор или жена звяр в колата!!!
Забравих, може да е със сини габаритни светлини и същите църкалки за чистачките на пердния джам.
При подобен вид на колата застрахователите правят над 90% отстъпка от застрахователната премия и би могъл да има шълно каско за около 30-50 лева
Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!
| |
|
|
|
Най-много се крадат масовите коли. Колкото повече коли има продадени от един модел толкова повече се крадат. Първо защото са най-много и е най-вероятно да се намери лесна за крадене и второ защото най-често са необходими части и лесно може да се продаде на парчета.
НИЩО не трябва да оставяш в колата, за една празна раница могат да ти счупят прозореца - все пак те не знаят дали в нея нама 10 хиляди лева 
Това си струва  
| |
|
|
|
По не масовите също се крадат и то много и основно по поръчка за части. Гаранция няма.
Аз имам познат който въпреки пълното автокаско му крадаха 2 пъти колата и се принуди да плаша на "детективи" за да му я намерят.
Та след 2-рия път си купи две рула шкурка и махна боята на колата, зелен металик, и с едно мече я боядиса зелена като военен Зил. Сега никой не му я пипа. Това е Тойота Авенсис. Махна и емблемите и някаква решетка отпред та изглежда все едно е внос от Ирак. Ама какво да се прави, вече не и плаща и каско и никой не я пипа колата, поне за сега.
Български дивотии....
Astra 1.4 Club
| |
|
Тема
|
[re: StaniK]
|
|
| Автор |
Radocar (16V) |
| Публикувано | 13.09.05 17:25 |
|
|
Е това вече е мизерия...горкият човек!
Когато говоря, не приказвам!
| |
|
Тема
|
[re: Radocar]
|
|
| Автор |
Gorchev (минаващ) |
| Публикувано | 25.09.05 21:22 |
|
|
Az si misleh 4e dori Lada ne se krade ama na edin poznat mu q kradat za 5-ti put i o6te ne sa se otkazali - a kolata ne e ni6to osobeno 2104 ot 89-ta s gazova,sini4ka na cvqt i bez nikakvi guzarii.Hem si ima kasko i alarma i t.n. ama tova ne pre4i.Vse si pla6ta i mu q vru6tat.
Tova 4e ima6 alarma i t.n. ne te spasqva vuob6te.ako 6te i vutre da sedi6 zaedno s teb 6te ti q otkradnat - vse pak jiveem v BG :)
Prakti4eski nqma kola koqto da ne se krade - ima li poru4ka za cqla ili za 4asti moje da e tvoqta ili nqkoq druga.Ako sa po-malko na broi (t.e. e po-ekzoti4na) 6anasa e po-golqm a ako e po-masova - po-maluk no garancii nqma.
Otkakto zadignaha Mercedes 200E (sus alarma,imobilaizer,zaklu4vane na skorostniq lost,taino klu4ence,klapan na gorivoto i t.n.) otpred bloka mi stana qsno 4e nqma spasenie v BG.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|