|
Тема
|
ПОМОГНЕТЕ !!!!!!!!
|
|
Автор |
l_vento (непознат) |
Публикувано | 26.08.05 13:50 |
|
хайде бе хора.Ще си купувам кола и немога да се реша точно коя да е.Спрял сам се на Vento '93 '94 , Vectra '93 '94 i Audi 80 . Искам да чуя и вашето мнение по темата, за да се ориентирам кам правилния автомобил?на мен лично много ми харесва Vento и повече клоня кам него и като форма и като външен вид.Но ще уважа всяко ваше мнение по темата!!
Благодаря ви предварително!!!
| |
Тема
|
Re: ПОМОГНЕТЕ !!!!!!!!
[re: l_vento]
|
|
Автор | bashmaystora (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.08.05 14:18 |
|
abe kupui tazi koqto nay mnogo ti haresva, slusashy sarceto si, to nyama da te izlaje.
Kvo se panikyosvash tolkova, nali ti ste ya karash, ne az ili nyakoy drug.
| |
|
обаче нали трябва да е и нещо свестно, нещо здраво и качесвено..а не само на форма!!
нали знаеш ние Балгарите най- мн ни е страх да се не прекараме
| |
Тема
|
[re: l_vento]
|
|
Автор | Ивo (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.08.05 17:03 |
|
Ще се опитам да дам мнение и за 3-те автомобила. Повече за Вектрата и 80-ката. Вектрата след 93 година е доста удачен избор. Това е така, защото почти е избегнат най-големият проблем - гниенето. Предлагат се и стандартно с възд. възглавници, ABS и т.н. При 80 няма да имаш проблем с ламарините, но като цяло е по-тясна от Вектрата-както мястото за пътниците, така и багажника. Двигателите и на двата модела като цяло са корави. Ако вземаш Вектра гледай да е 2.0 i. С по-малките двигатели е доста тромава.
За Венто не мога да изразя мнение, защото не съм карал, но доколкото знам има доста голям багажник, с по-добро табло е от Голф 3, а другото си е като на Голф. Трябва да вземеш и под внимание е че ако вземеш Вектра от след 93 тя е изчистена от "детските болести" на модела, а Вентото ще е от първите на тия години. Не си написал за какво ти трябва колата - за семейна или само за теб. Вентото е по-нисък клас от Вектра и 80.
Но вземи, което на теб най-много ти харесва.
| |
|
Гледай сега пък аз какво ще ти кажа:
Opel Vectra
Един мой приятел си купи същата преди около 4 години, и все ми разправя че е SUPER, ама така като гледам аз...голям таралясник е!То не бяха ремонти, то не беше чудо!Първо му изпуснаха спирачките и щеше да се утрепа на един светофар.Оттогава има проблеми с АBS-а и още не може да го оправи...Имаше проблем със свещите и цялата запалителна уредба.Борд.компютър все му дава някакви грешки и т.н.А някой спомена, че не гние-ГЛУПОСТИ!Гние та пушек се вдига-сменя си веждите наскоро(нормален проблем за този модел).А колата е 94 год., 1.6i, Хечбек,с оригинална(вече не) газова уредба.ХИЧ НЕ ВЪРВИ!
A,и още нещо-ще си купуваш странични огледала докато не посинееш..
Audi 80
Ох!Това ако знаеш колко харчиии-ще получиш инфаркт.Частите са и по-скъпи и от японските.До 2.0 двигател, само задната скорост работи(ако се досещаш какво искам да кажа :) ).И понеже ще се намери някой да оспори казаното от мен,ще кажа че почти всичките ми роднини имат такъв автомобил...Точка и по този въпрос.
VW Vento
Това е може би най-добрият вариант според мен, от това към което си се насочил.Изкарах шофьорският си курс на VW Jetta, и за мен VW е автомобил за возене.Няма екстри, няма сложни технологии...абе Лада в съвременен вариант.Ще ти върши работа,няма да се чупи и ще си доволен.Не харчи много,а Vento-то е и широкичко,може и багаж да си качваш,има и доста добър външен вид.
В крайна сметка при покупката на автомобил втора ръка,голяма роля играе и късметът, така че пожелавам ти късмет и успех в начинанието ти!И знай, че какъвто шофьора-такава и колата!
Когато говоря, не приказвам!
| |
Тема
|
[re: Radocar]
|
|
Автор |
Ascona83 (бедствие !!!) |
Публикувано | 28.08.05 09:35 |
|
Колега, това че някой е излъгал приятеляти че вектрата му е 93 година си е негов проблем.
Аудито с 2.0 двигател не харчи повече от вектра с такъв.
Вентото е друг клас кола, по-нисък и от вектрата и от 80-ката.
Според мен тряба да се избере кола според нуждата и функциите които се очаква да изпълнява. Ако ще е ауди то определено препоръчвам Б4, заради багажника.
Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!
| |
|
Щом става въпрос за кола на 11-12 години, търси не по марка, а по техническо състояние. Вземи най-запазената, която ти лови окото и ти пасва на джоба.
За парите... бъди готов с още толкова след като я купиш и откриеш какво не си видял преди. Помни, обаче, че колкото и да влагаш, нова няма да стане. Важно е да не е опасна.
Наздраве
| |
|
|
|
|