|
Тема
|
Новата стара тема: Нова Лада или 2 ръка западна
|
|
Автор |
BA3_21O3 (новак) |
Публикувано | 26.02.03 21:25 |
|
аве хора изчезна ми любимата тема дайте да я продължаваме
п.с. за последното мнение в архива за 2105 дето била по зле от форда
аве пич мойта е на 25 години (и докато се движеше ся чистя карб и събирам кинти да си оправя тоците) и такива западни бараки на 10 -15 годинки си ги лапаше на светофарите. (таблото ми е почти като чисто ново, но за маневреноста си прав нея никва я няма, стабиността е добра освена ако не зимаш завпите с газ, не забравяй че ладите старите са съз задно !!!)
| |
Тема
|
Re: Новата стара тема: Нова Лада или 2 ръка западна
[re: BA3_21O3]
|
|
Автор |
imitev (бивш смелчага) |
Публикувано | 28.02.03 13:52 |
|
Нова лада - до 3 години.
Друга западна - от 6 до 12-14 г. Другото е глупости!
Стара Лада ако ми дават без пари - продавам я веднага!
Един приятел има лада 07 първа ръка от магазина '90. 180 000 км. Бая работи смени по нея - окачването цялото, сега му се спука главата... Кадета ми е на 220 000 км като от тях 60000 са в БГ за 2 г. Смених му през есента амортисьорите, сега е ред на окачването. Като изключим гарнитурата на главата която съм сменил че беше сдухана - другото си е консумативи... А кадета си е дървен западен автомобил все пак!
Руснаците изобщо не знаят как се правят леки автомобили с отчитане на факта "потребител". Нито седалките удобни, нито управлението и педалите удобни... нито ускорението подобаващо на разхода. Бучи и трещи при 120. Зиме е пълна скръб - трябва 2 торби цимент и нови гуми, а за всеки случай и вериги в багажника...
Говоря за 2105 и 2107.
На по-новите съм се возил само в града - скърцат, хлопат. Грязь!
| |
Тема
|
еми....
[re: BA3_21O3]
|
|
Автор | Щ-3O4 (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.02.03 14:30 |
|
Преди Коледа пред мен стоеше въпроса: Нова Лада за 6500 долара, или западна до 2000 долара. Такива условия си бях поставил. Парите ги имах. Познай от първи път какво купих !? :-)
| |
|

| |
Тема
|
Re: Новата стара тема: Нова Лада или 2 ръка западна
[re: imitev]
|
|
Автор |
Frysco (шашкънин) |
Публикувано | 18.03.03 22:59 |
|
Аз пък мога да ти кажа почти същите работи за Кадет 1.4, в същото време имам лада петица и съм толкова доволен от нея колкото никой друг от лада.А специално за 2107 нищо лошо не мога да кажа.
FRYSCO LADA tuning
| |
Тема
|
Хайде сега!
[re: Frysco]
|
|
Автор |
imitev (бивш смелчага) |
Публикувано | 19.03.03 10:11 |
|
В германия правили проучване... коя кола на колко г. без ремонт не може да мине преглед...
Лада - на 2рата година не може да мине преглед
Опел - на 5тата година...
Порше - на 11 година...
Не си спомням точните години... цитирам приблизително... колебах се м/у 6 месеца и 2 г... ама няма да се караме сега за 1,5 г.
Само ЛАДА!
А ти колко км си направил на Ладата 05 и от колко години я имаш???
PS: И ми остави кадета на мира! За 2 г. 60 000 км е направил с ремонт по мое желание, не по необходимост...
| |
|
Може ли да не повярвам на тази статистика?Коя кола на коя година може да мине преглед (TUV май беше), без ремонт.Значи в Германия доколкото знам са най-стриктни в света по отношение на колите.Ако ладата на втората година е минала 30 000 км и има нужда от смяна на, да речем свещите, първите свещи се сменят на 30к мисля, няма да я пуснат, ще дадат на шофьора едно талонче след прегледа, ще го пратят в оторизиран сервиз, там сменят свещите и той се връща с талончето в немското КАТ, там дебелите руси лелки му праскат печатите и по-живо, по-здраво.Ако това се разбира под неминаване на преглед, то това е много субективно.Забрана за употреба на автомобила се получава на 14 тата му година.Дотогава не, освен ако не се блъснеш.Освен това в Германия къдено могат да те глобят че сутрин много въртиш стартера (над 1 мин.) се карат много лади, и засега не съм чул да са има дали забрана, както на застава примерно.
Въобще аз познавам лично две нови лади чиито собственици са доволни, сигурен съм че и двайсет да бяха пак всички щяха да са доволни.Що за истерия, напоследък само глупости слушам, "трябвало да се спрат ладите, само пречели на движението" и прочее, прочее измишльотини, измислени от някой със 150 к.с под капака, дето не знае правилника, и му пречат да беснее с над 200 км/ч по шосето.Добре де, тези коли че не са мощни и бързи, не са.За времето си жигулито е била бърза.Но това че вървят с разумните скорости в границата 0-120 км/ч, просто защото за толкова са направени, и примерно 70 % от собствениците им не си ги подържат както трябва, от безпаричие или от безразличие, не значи изобщо че ладата е лоша кола.
Моята лада се кара в семеиството от 1983 от когато съм и аз, всеки роднина с книжка я е карал, но от няколко години предимно аз и братовчед ми, като и ние си я поддържаме.На почтенната възраст от 20 години и достолепните 390 000 км, колата е в движение и прилично състояние.
Не само лада, има и други хубави коли, но като че ли ладата се нуждае от реабилитация, за съжаление май едва когато стане ретро, ще я оставят безделниците на мира.
П.С.Добре, няма да ти закачам кадета, ама и ти не ми закачаи ладунката.
FRYSCO LADA tuning
| |
Тема
|
Re: Стига де
[re: Frysco]
|
|
Автор |
imitev (бивш смелчага) |
Публикувано | 20.03.03 10:56 |
|
Нямам нищо против ладите... Кой както иска да си кара по улиците, стига да не пречи на останалите...Всеки има право да си избира колата...
Аз изложих какво не ми харесва в Ладите малко по-горе...
И затова няма да си купя Лада, а ще търкалям западните таралясници... Всеки има право да си харесва каквото там му харесва и никой няма право да му казва какво да харесва!
Но виж все пак Кадета ми на 13 г. и кажи 05 така ли изглеждаше на 13 ?!?!?
Сравних Ладата с една от най-евтините западни коли 2ра ръка - Опел Кадет... Представяш ли си ако я сравня с горните класове автомобили, към които по принцип Ладата би трябвало да принадлежи ?!?!?
Просто модела на Лада е 60 година а руснаците не са се постарали да направят нещо ново в нея - на Ваз 2107 главата перфектно пасва от 2101... Кола 30 години по-стара от нея...
На практика сравняваме коли модел '85 и '65 - аз не съм очаквал да има база за сравнение...
| |
Тема
|
Re: Стига де
[re: imitev]
|
|
Автор |
Frysco (шашкънин) |
Публикувано | 21.03.03 11:27 |
|
Нещо не разбрах, защо кадета е в евтините, а ладата в скъпите, като и по размер и по кубатура са подобни.
Щом искаш да оставя кадетите на мира, трябва и аз да поискам да оставиш ладите, ама не го правя.
Цитат:"И затова няма да си купя Лада, а ще търкалям западните таралясници... Всеки има право да си харесва каквото там му харесва и никой няма право да му казва какво да харесва!"
Правилно!И аз това казвам.Също мнооого хора са ми го казвали, но за тях това важи еднопосочно, демек "не ми казвай какво да карам, вземи си нещо западно и не карай тая лада", неща от този смисъл.
Аз си харесвам ладата, нямам нищо против съветите да я сменя със западна кола, но се вбесявам когато започнат да ми изтъкват колко била скапана ладата.
На 13 години ладата все още изглеждаше добре, тогава и аз съм бил на 13 и не съм се интересувал за подробности, но на външен вид беше добре.Впрочем Младежа който е модератор на лада-клуба, има ВАЗ-2101 (жигули) на 23 години, със десет повече от кадета и изглежда доста по добре от него.Но да не го замесваме и него, има и много други лади с приличен външен вид и вътрешен, който са ти достойна конкуренция.
Взаимозаменяемоста на частите е хубаво нещо ако питаш мене, ВАЗ-2101 до 2107 са всъщност една и съща кола в различни модификации, дори всички носят едно и също име-Жигули.Това е съвсем сериозно, имаше го написано на един сайт който вече е erorr-404.Разликата вече е със самарата, тя за мене е по-добра кола от моята, със десятката, тя също е по-добра кола от самарата, скоро ще пуснат и "Калина", която си е най доброто.Нивата си е друг клас-SUV1.
Накрая ще приключа тоя доста объркан постинг със един призив-нека всеки си харесва своята кола, но да не плюе по чуждите.
FRYSCO LADA tuning
| |
|
|
|
|