Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:52 16.11.24 
Автомобили
   >> Най-добрата кола
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Нова Лада или кола втора(трета) ръканови  
Автор calamus (незнаещ)
Публикувано05.12.02 20:25

Кое е по-добре ЛАДА от магазина за 8000лв., или нещо на старо за тия пари?

Тема Re: Нова Лада или кола втора(трета) ръканови [re: calamus]  
Автор Vento (VW маниак)
Публикувано07.12.02 16:01

Преди около 3 години и аз бях пред тази дилема. Трябваше да си сменям колата с нещо до 10.000лв. Вариантите за тези пари не бяха малко, вкл. и Лада или Матиз (с климатик) от магазина.
Предпочетох стар Фолксваген (6-годишен тогава) пред нова Лада и не съжалявам въобще, тъй като за 3г. и над 50.000км нямам никакви проблеми, а Ладата най-малкото щеше да е тръгнала откъм ръжда. Казвам го, защото преди това имахме нова 2107 от Кореком, та ми е ясно и какво става с Лада още първите 5 години!
Моят съвет е: за 8.000лв. по-добрият избор във всяко отношение е стар западен автомобил (какъвто ти е по мерак) пред нов руски!

Тема Re: Нова Лада или кола втора(трета) ръканови [re: Vento]  
Автор calamus (незнаещ)
Публикувано07.12.02 22:43

Е да но ладата ще е всепак нова а западния автомобил на поне 6 или повече години и на незнайно колко километри. Да не говорим че с колкото автовоза се размина (от тиа дето карат "нововнос" коли) почти всичките по-новички (5-7год.) модели коли са блъснати. А хората са станали големи спецове да ги замазват нагънатите ламарини :).

Автор lCE (Леден)
Публикувано08.12.02 15:44

Година след като излезе Самара баща ми си взе нова - дори ходи до Русия да си я вземе от завода . На 60 000 км я продадохме защото тракаше и хлопаше от всякъде и оттогава никой от нас не помисля за руски автомобил . Първите ми километри като дипломиран шофьор бяха на тази Самара - като я продаде баща ми аз си взех 10 годишна Ланча и мога да ти кажа че разликата беше голяма в сравнение със Самарата - в полза на Ланчата .

Автор Frysco™ (шашкънин)
Публикувано11.12.02 21:44

Човече най-добре е първо да прецениш какъв шофьор си-ако си улегнал и кротък, караш "пенсионерски" и обичаш да се занимаваш с коли то тогава новата лада е екстра за тебе-ще си я подържаш, караш и тя ще ти се отплати с това което си си "заслужил".Ако обаче си спортен тип шофьор и искаш да "сипваш и караш", без да се занимаваш много, много с колата и си претенциозен откъм мощност, комфорт, избери си западна кола втора ръка и я карай нея.Не че ладата ще ти създава кой знае какви проблеми, и западнярката може да ти врътне гаден номар.Каквото и да избереш-успех.

ЛАДА-ИЗБОРЪТ НА РЕАЛИСТА

Автор The One (избраният)
Публикувано12.12.02 14:34

Новото си е ново.
Това важи за всеки един автомобил.

Но аз не пречислявам Ладата към автомобилите.

Аз също стоях пред тази дилема преди около 4 години. Купих си първо Митсубиши от 84-та година. Въпреки спортното си окачване, въпреки, че беше с кубатурата на лада (1.6). Въпреки, че конете бяха само 72 - ама японски. Митсубишито бе много по-добро.
После си купих Ауди.

Сега разбирам колко глупаво щях да постъпя ако си бях взел Лада, било то и нова. Като се качих да карам една Лада.... ами... какво да ти кажа. Да не говорим за шума в купето, удобството на седалките, липсата на хидравлика, разположение и функционалност на уредите, разположение на скоростният лост. И все такива дреболиики които уж са незабележими, но толкова необходими.

The shroud of the darks side has fallen.

Тема Re: Нова Лада или кола втора(трета) ръканови [re: The One]  
Автор Vento (VW маниак)
Публикувано12.12.02 19:28

"Новото си е ново" - така е (имал съм и Трабант комби от Мототехника... - нова кола).
НО - с едно голямо НО....
1. След 6 месеца всяка кола е стара, дори и от магазина!
2. На нова кола много рязко и пада цената, ако решиш да я продадеш (а на Лада конкретно - ДРАСТИЧНО). Докато с 10-тина годишна стара ще изгубиш много по-малко.
3. Съотношението цена/качество според мен е по-добро при старата западна. Ама Ладата била от магазина - погледни т.1!!!
4. Като издръжливост - няма смисъл да се коментира. 10-годишната западна ще надживее Лада от магазина. Да не говорим, че след 3-4г. експлоатация Ладата ще е в по-окаяно състояние от западната (основно ръжди, мотор и т.н.)
5. Рядко ладов мотор изкарва 300.000км без ремонт, основно ако е гален с перо. Западната в това отношение няма проблем.
6. Частите на Ладата са по-евтини. За сметка на това по-често сменяеми (не ми се спори по този въпрос...).
7. Ладата като технологии винаги е била с години назад от "западните". Дори и сега - новите Лади копират като мотор Опел Вектра, а като купе - еди-к'во си... И в този произволен синтез на мотор от едно и купе от друго, с окачване от трето (всичко сглУпено в USSR) не се знае кой кум, кой сват...

Не знам, има много аргументи в защита на избора на стара "западна", но няма смисъл!
Съгласявам се с колегата, който казва, че ако си фен на човъркането по колата, Ладата може да ти създаде много удоволствие. Но мисля, че вече не е времето на комунизЪмЪ, когато всеки имаше мноооого свободно време и то не струваше пари! Все повече навлиза строят, в който времето струва ПАРИ! Или работиш усилено, или си почиваш активно, за да работиш после усилено!
Нещо много неприятно е, че масово се вкарват боклуци отвън, защото народа иска "еФтинко". По тази причина ако се взема западна 2-ра ръка трябва да се гледа "под лупа". Обаче да ви кажа и нова Лада да си вземаш - пак си иска гледане...

Общо взето - много може да се говори по въпроса, но мисля, че не е наложително.
За да не ме разбирате грешно - казах - имах и Лада 2107 от "Corecom". Тогава бях доволен (поне първите 4-5г.). Но тогава западните коли бяха просто "западни"... Нямаше марки.
После смених много западни... И си казах - никога вече "рашън квалити"

Не искам да натрапвам мнение, споделям опит! Най-добре според мен е да се пробва - първо едното, после другото - и решаваш кое е твоя избор (като "реалист"!).
Другото са приказки......

Тема Re: Нова Лада или кола втора(трета) ръканови [re: Vento]  
Автор lVAKA™ (луд фен)
Публикувано13.12.02 14:12

абе наистина новото си е ново ама все пак има много запазени западни които превъзхождат по вси4ко една лада.но в едно ладата я признавам-здрава кола е и има евтина поддръжка.вярно е това 4е цената на нова кола пада много.вярно е и това 4е ладата след 5-6 години ръждясва,мотора най 4есто се ремонтира на 150-200хил.км,а с това дето го казва колегата 4е лада е избора на реалиста може много,много да се спори,4е аз като имам вартбург да не зна4и 4е трябва да твърдя 4е тва е най добрата кола?времето на лада ве4е е минало и сега настъпват много по добри машини.

Тема Re: Нова Лада или кола втора(трета) ръканови [re: lVAKA™]  
Автор Frysco™ (шашкънин)
Публикувано13.12.02 21:54

Настъпват също и нови много по-добри лади...Старите модели са компромисен вариант-нова кола за малко пари, но е стар модел.Мотора се ремонтира като му дойде времето (запазена марка-king size), а това зависи най-вече от подръжката...И изобщо не взимайте най-скапаната лада за общия случай-всяка лада е в такова състояние в каквото собственика си я направи.Наистина качеството им е ниско, но при желание и малко средства може да се запази автомобила за много години напред.
Не съм казал че ладата е най-добрия автомобил - "най-добрия" е този който всеки си кара, това е неговия избор, това е неговото предпочитание.Въпрос на вкус.А изборът на реалиста е рекламно лого и аз съм го постнал срещу заплащане от страна на Автоваз...Шегичка.
Накрая ще подчертая, че препоръчах на колегата да направи избора сам, въз основа на своите възгледи...не съм му препоръчвал конкретна марка.
Ладата е само възможност, вариант.

ЛАДА-ИЗБОРЪТ НА РЕАЛИСТА

Тема Re: Нова Лада или кола втора(трета) ръканови [re: Frysco™]  
АвторlVAKA (Нерегистриран)
Публикувано13.12.02 23:59

естествено 4е вси4ко е въпрос на вкус.а това 4е новите модели на лада са много по добри от старите е вярно,но в сравнение с която и да е друга марка са много по лоши.например сравнение с шкода-не може да става дума за сравнение.ама запазена стара западна кола,като 4е ли е по добрия вариант.

WARTBURG - ИЗБОРА НА РАЗБИРАЧА

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.