|
Тема
|
Относно евтаназията
|
|
Автор | xara (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.10 16:26 |
|
Вижте този линк
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2742811
След като наблюдавах баба ми дни наред да гасне от рак, аз също подкрепям тази идея, стига да не се допускат злоупотреби.
| |
Тема
|
Re: Относно евтаназията
[re: xara]
|
|
Автор |
petia8 (непознат) |
Публикувано | 02.02.10 09:53 |
|
И аз съм "за" евтаназията, стига да е избор на самия болен , разбира се.
В случая позицията на Пратчет не е пораженство, а проява на здрав разум. Разбира се, най-големият проблем с евтаназията не е, че който иска може да се самоубие, а че болният (и страдащ) човек има право да поиска от свой близък или от доктор да сложи край на живота му, без този близък да бъде обвинен в убийство... От тук възникват някои по-сложни и обезпокоителни казуси, но според мен Тери Пратчет е съвършено прав в едно отношение , а именно : ако болният знае, че може да предпочете смъртта пред продължителната агония, може би самото право на избор ще му даде сили да се бори, докато има смисъл. Мисля, че това би трябвало да е позицията на всеки разумен човек!
| |
|
доста голям откъс (на английски) от неговата реч на тази тема на 1 февруари 2010 г.
I'm gonna get my goohuloog head kicked in if I don't join up and do what I'm told
| |
Тема
|
[re: petia8]
|
|
Автор |
egal (fuckin' caveman) |
Публикувано | 10.02.10 07:20 |
|
Аз пък никога не посмях да се определя за или против евтаназията. Бих могла да се поставя на позицията на болния и да кажа, че така е редно, но за съжаление това не е единствената позиция.
Боли ме много, че такъв избор седи преди Пратчет. Неестествено е точно на него да се случват такива неща, не е магическо, не е пратчетовско :(
... little stranger, gimme danger...
| |
Тема
|
[re: egal]
|
|
Автор |
hendy (holistic) |
Публикувано | 11.02.10 20:27 |
|
да. боли.
... но е невероятно колко силен е Тери и как се спарвя с тази ситуация... аз не знам дали бих могла... което само ме кара да му се възхищавам още повече...
| |
Тема
|
[re: xara]
|
|
Автор |
Kyle Katarn (freelancer) |
Публикувано | 30.03.10 10:58 |
|
Днес по ББС Уолрд ще покажат 4 пъти интервю с Тери по темата в рубриката "Хард Толк"
http://www.bbcworldnews.com/Pages/Schedules.aspx?
17:30 Британско време изглежда най-удобно за гледане. Само не съм сигурен в БГ кой ББС Свят канал се излъчва - има няколко варианта.
| |
|
не може ли да се намери запис в нета?
| |
|
Вероятно може. За съжаление iPlayer услугата е само за Британия. Ако имаш прокси на острова ще можеш да го гледаш на самата страница на ББС.
| |
|
в епг-то ми по BBC World има HARDtalk
18:30-19:00
| |
|
|
|
|