Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:07 07.07.25 
Фен клубове
   >> Тери Пратчет
*Кратък преглед

Тема Относно евтаназиятанови  
Авторxara (Нерегистриран)
Публикувано01.02.10 16:26

Вижте този линк
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2742811
След като наблюдавах баба ми дни наред да гасне от рак, аз също подкрепям тази идея, стига да не се допускат злоупотреби.

Тема Re: Относно евтаназиятанови [re: xara]  
Автор petia8 (непознат)
Публикувано02.02.10 09:53

И аз съм "за" евтаназията, стига да е избор на самия болен , разбира се.
В случая позицията на Пратчет не е пораженство, а проява на здрав разум. Разбира се, най-големият проблем с евтаназията не е, че който иска може да се самоубие, а че болният (и страдащ) човек има право да поиска от свой близък или от доктор да сложи край на живота му, без този близък да бъде обвинен в убийство... От тук възникват някои по-сложни и обезпокоителни казуси, но според мен Тери Пратчет е съвършено прав в едно отношение , а именно : ако болният знае, че може да предпочете смъртта пред продължителната агония, може би самото право на избор ще му даде сили да се бори, докато има смисъл. Мисля, че това би трябвало да е позицията на всеки разумен човек!

Автор TyrannosaurusRex (изкопаемо)
Публикувано02.02.10 21:49

доста голям откъс (на английски) от неговата реч на тази тема на 1 февруари 2010 г.

I'm gonna get my goohuloog head kicked in if I don't join up and do what I'm told

Тема Re: Относно евтаназията [re: petia8]  
Автор egal (fuckin' caveman)
Публикувано10.02.10 07:20

Аз пък никога не посмях да се определя за или против евтаназията. Бих могла да се поставя на позицията на болния и да кажа, че така е редно, но за съжаление това не е единствената позиция.

Боли ме много, че такъв избор седи преди Пратчет. Неестествено е точно на него да се случват такива неща, не е магическо, не е пратчетовско :(

... little stranger, gimme danger...

Тема Re: Относно евтаназиятанови [re: egal]  
Автор hendy (holistic)
Публикувано11.02.10 20:27

да. боли.

... но е невероятно колко силен е Тери и как се спарвя с тази ситуация... аз не знам дали бих могла... което само ме кара да му се възхищавам още повече...

Автор Kyle Katarn (freelancer)
Публикувано30.03.10 10:58

Днес по ББС Уолрд ще покажат 4 пъти интервю с Тери по темата в рубриката "Хард Толк"

http://www.bbcworldnews.com/Pages/Schedules.aspx?

17:30 Британско време изглежда най-удобно за гледане. Само не съм сигурен в БГ кой ББС Свят канал се излъчва - има няколко варианта.

Тема Re: Относно евтаназиятанови [re: Kyle Katarn]  
Автор petia8 (...)
Публикувано30.03.10 11:43

не може ли да се намери запис в нета?

Тема Re: Относно евтаназиятанови [re: petia8]  
Автор Kyle Katarn (freelancer)
Публикувано30.03.10 12:39

Вероятно може. За съжаление iPlayer услугата е само за Британия. Ако имаш прокси на острова ще можеш да го гледаш на самата страница на ББС.

Тема Re: Относно евтаназиятанови [re: Kyle Katarn]  
Автор Tony Stewart (smoke)
Публикувано30.03.10 13:08

в епг-то ми по BBC World има HARDtalk

18:30-19:00

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.