|
|
|
Тема
|
Ноле с втора титла от ТМЦ
|
|
| Автор |
shevchenko (специален) |
| Публикувано | 13.11.12 00:31 |
|
|
Респект майсторе, благодарим за емоциите!
| |
|
|
|
заслужен Номер 1 за годината, макар да не успя да повтори ( и нормално) великолепната 2011. 1 ГШ, 2 загубени финала, няколко големи титли, ТМЦ, само от тревния сезон може да е недоволен. респект!
VAMOS!
| |
|
|
|
Да му е честито.
A man only sees what he wants to see...
| |
|
|
|
Честито на Ноле, браво и на двамата за хубавия мач.
| |
|
Тема
|
Re: Ноле с втора титла от ТМЦ
[re: shevchenko]
|
|
| Автор |
Diavolo (невинно дяволче) |
| Публикувано | 13.11.12 01:25 |
|
|
Логична победа на Джокович предвид формата на двамата за този турнир и все пак Роджър скъпо продаде кожата си. Това беше един от най-хубавите мачове на ТМЦ през последните 2, 3 години, па макар и само 2 сета. Вярно, че ънфорсите бяха повече от уинърите, но при този интензитет как да не се допускат грешки... Годинките си казват своето дори и за вездесъщия швейцарец, а и много се изхаби по време на тревния сезон. Само че той с тази си игра би спечелил срещу всеки друг, но не и срещу Джокович в момента, така че всички кредити за Ноле, който и в хода на мача си беше видно, беше по-стабилния в дългите размени и обра 90% от всички биг пойнтс също така. Джокович ми се видя изморен във втория сет и беше ли се стигнало до трети, Роджър щеше да е фаворит, поне според мен. Респект за Федерер, че на тия години и форма накара Джокович в неговите пикови години да даде всичко останало от себе си. Респект и за Ноле, че спечели турнира без загуба, като премина през какви ли не обрати, отново показа, че е най-силния и стабилния в света през последните 2 години, когато ножът опре до кокала.
плюсове:
Ноле
+ сервиса
+ ретура на първи сервис
+ стабилност и психика
+ хубави и изненадващ атаки на форхенд страната на Фед
Фед
+ бекхенда
+ отиграванията на мрежата
+ спечелените точки на втори сервис
+ въпреки всичко успя в не малки периоди от мача да наложи бързия си стил на игра, толкова неудобен за Ноле
минусите:
Ноле:
- слабичък на втори сервис
- можеше да отпусне повечеко ръката, може го, но видя може би, че Фед се пропуква и играеше процентен тенис в повечето случаи
- изпусна на няколко пъти нервите си, беше видимо изморен в края на втория сет, поне такова впечатление се създаде. Но всъщност едва ли има някой в света, който да каже със сигурност кога Джокович е изморен и има болежка и кога не
Фед:
- не успя да генерира достатъчно 'изи пойнтс' от първия си сервис и нисък такъв за първия сет
- форхенда
- можеше да бъде по-изобретателен в този мач, да налита повече на мрежата, а той се вкара в размени от дъното на корта, не и в този ден и час обаче...
- пропиля и в двата сета пробив аванс, което за мач в зала и то на ТМЦ е нетипично за него. Но това е и кредит за Джокович
Общо взето това е което видях.
И разбира се:
Топката на турнира при 6-5 точки в тайбрека - първо волето след един зверски пасинг на Ноле, как само го отигра това воле и аз не знам, получи се някакво стоп воле, Ноле едвам стигна, но отигра отлично по диагонала след което как го направи този пасинг Роджър и аз не знам.
Редактирано от Diavolo на 13.11.12 01:28.
| |
|
|
|
Да, този мач заедно с Надал-Федерер и Надал-Мъри през 2010 година са най-добрите в 02 Арина според мен. А предимството конкретно на снощния пред другите два е че беше с доста по-голям интензитет. Естествено, че на тези от 2010 е имало по-малко грешки, но Мъри и Надал правят мачовете в по-бавно темпо и това е нормално.
С победата си снощи, Джокович има положителен ХТХ и с/у двамата си големи съперника през сезона (Федерер и Мъри). Отделно искам да добавя, че толкова апатичен откъм прояви извън тениса не съм го виждал. През мачовете в групата беше като камък, никаква емоция почти нямаше... Явно причината затова е здравословното състояние на баща му, но дори в Монте Карло след кончината на дядо си, Джокович беше активен, сочеше небето и т.н. Сега все едно имахме робот в групите. Едва вчера с Федерер, и след втория пробив срещу Дел По в третия сет избухна малко.
| |
|
|
|
Честито и от мен! Заслужен край на сезона
| |
|
|
|
ВЕЛИК ФИНАЛ!!!
| |
|