|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
ПРИЛЕПЪТ НА 23.10.09
|
|
Автор |
vasilaki (познат) |
Публикувано | 26.10.09 10:38 |
|
НЯКОЙ БЕШЕ ЛИ НА ПРИЛЕПА НА 23.10.09
НЕ ИСКАМ ДА ЗАПОЧВАМ ТЕМАТА ЗА ТОВА КАКВО ПРЕЖИВЯХ НА ВЪПРОСНИЯ СПЕКТАКЪЛ , ПРОСТО ЗАЩОТО НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ОТВАРЯМ БОЛНАТА МИ ТЕМА ЗА ТОВА КОЛКО НИСКО Е НИВОТО. СРАМ МЕ Е ДА ВОДЯ ДЕЦАТА СИ НА ПОСРЕДСТВЕНИ СПЕКТАКЛИ. ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА ????? СЯКАШ НЯМАМЕ ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ???? СЯКАШ НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ .... ТОВА МЕ ПОБЪРКВА.
НЕ КАЗВАЙТЕ ЧЕ ПАРИТЕ СА МАЛКО ЗАТОВА СЕ ПЕЕ И СВИРИ ТАКА. ДАЛИ МОЖЕШ ДА ПЕЕШ ИЛИ СВИРИШ НЕ Е СВЪРЗАНО С ТОВА КОЛКО ПОЛИЧАВАШ. ПОНЕ АЗ ТАКА МИСЛЯ. АКО ТОВА Е НЯКАКЪВ НАЧИН НА БОЙКОТ ТО КЪДЕ ДА ВОДЯ СВОЙТЕ ДЕЦА ДА НАУЧАТ КАКВО Е КАЧЕСТВЕНА МУЗИКА ???? В АВСТРИЯ И ФРАНЦИЯ ЛИ ? ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ СЛАВЕХМЕ С ТОВА ЧЕ ИМАМЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА СВЕТОВНО НИВО И ПРАВЕХМЕ СВЕТОВНАТА КУЛТУРА, А КАКВО СЕ СЛУЧИ ???? НИМА СЕГА ВЕЧЕ СМЕ НА ДЪНОТО ???? НЕ МЕ УБЕЖДАВАЙТЕ В ТОВА.... ПРОСТО ДА СЕ ВГЛЕДАМЕ В ТОВА КОЕТО ПРАВИМ. ВРЕМЕ Е ТЕЗИ КОЙТО СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ ЧЕ МОГАТ ДА ГО ПОКАЖАТ. НЕ ДА СЕ КРИЯТ ЗАД ТОВА, ЧЕ МАЛКО ИМ СЕ ПЛАЩА. ИДВА МИ ДА СИ ОДРЕЖА УШИТЕ И ДА ПОСЕГНА НА УШИТЕ И НА ДЕЦАТА СИ . ПО ДОБРЕ Е ДА НЕ ЧУВАШ И ДА ЗАПАЗИШ СПОМЕНА ОТ ДОБРИ ИЗПЪЛНЕНИЯ ОТ КОЛКОТО ДА РАЗВАЛЯШ СЛУХА СИ ОТ ПОСРЕДСТВЕНОСТА КОЯТО НИ ОБКРЪЖАВА.... И СВЕ ПАК РЕЖИСУРАТА БЕШЕ ДОБРА ЗАЛАТА БЕШЕ ПОЧИСТЕНА КОСТЮМИТЕ БЯХА ИЗПРАНИ ДЕКОРИТЕ БЯХА ЕВТИНИ НО ВСЕ ПАК МНОГО УДОБНИ. ПРОЛИЧА СИ ЧЕ С МАЛКО ПАРИ МНОЖЕ ДА СЕ НАТРАВИ СПЕКТАКЪЛ. НО ТОВА ЧЕ ОТКЕСТЪРА НЕ БЕШЕ НАСТРОЕН - КОРНИТЕ НИСКИ ТРОМБОНИТЕ ВИСОКИ УДЪРНИТЕ НЕРИТМИЧНИ....ПОВЕЧЕТО ОТ СОЛИСТИТЕ НЕ БИХА ГИ ВЗЕЛИ И ЗА ХОРИСТИ В ПО РЕНОМИРАН ТЕАТЪР.
ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА ?????
| |
|
Не съм бил на този спектакъл и не мога да съдя. Но ако си много загрижен за децата си, обърни първо внимание на правописа си.
Първо да се пише всичко с главни букви е ужасно неучтиво; = крещене.
И второ, не е оДрежа а е оТрежа
не е удЪрни а е удАрни
и разни други грешки, които може би са от бързане.
Освен това българите не са правили световната култура, а само са давали своя принос.
| |
Тема
|
Re: ПРИЛЕПЪТ НА 23.10.09
[re: vasilaki]
|
|
Автор |
Пъpпъл (марципанена) |
Публикувано | 26.10.09 11:31 |
|
ИДВА МИ ДА СИ ОДРЕЖА УШИТЕ И ДА ПОСЕГНА НА УШИТЕ И НА ДЕЦАТА СИ
сакън.:))
предлагам ти да си заведеш децата на концерт, но докато трае концерта да слушат с тапи в ушите на CD същото произведение в изпълнение на световноизвестни изпънители. така хем на концерт ще са били, хем нивото ще е било високо, а и ушите им ще са си на мястото:)
| |
Тема
|
Re: ПРИЛЕПЪТ НА 23.10.09
[re: Пъpпъл]
|
|
Автор |
vasilaki (познат) |
Публикувано | 26.10.09 12:49 |
|
хитро...
| |
|
То си е за крещене....
| |
|
Този "Прилеп? в кой театър го гледа? Или във всеки нивото е такова?
По добре да зададеш въпросите си към бившият шеф на Обединение "Театър и музика" и към комисията, която го е назначавала!
| |
|
В случая, музикалния театър в София. Директор е режисьора. А режисурата беше добра. Не мисля, че зависи само от директора, а и от главния диригент кой ще пее и свири. А директора пък мисля че най малко е виновен че певците му не са в форма. За това пък дали е настроен оркестъра не знам дали е работа на директора или пък на диригента, мисле че концетр-майстора дава тон, а от там.... знаем всички.
| |
|
Питам се дали си струва да ти отговарям, защото май си самият Зарко?
Но ще кажа нещо, което няма как да не знаеш!
Директорът сам(sic!)си избира екип, т.е. диригенти, режисьори, художници, сценични, оркестранти, тенори, тенорили, чистачки и темподобни квачки. Можеш всичко това да го четеш в единствено число, ако искаш. Няма особена разлика.
А Зарко си избра само Главен Драматург - асистента по хармония (защото той винаги ще си остане асистент, колкото и да се подува като пуяк!)изпъден лично от Даниел Вълчев от разрушената от него Консерватория.
Ако си беше избрал кадърни хора, както например Пламен Карталов ( само за справка 2 имена на Велизар и Емил Табаков) направи в операта, и оркестърът му щеше да свири по нормално, не казвам фалшиво, защото ти не знаеш какво означава това. А по спосoбните и чуващи диригенти, щяха да си изберат и по нормални певци и всичко следващо по нататък. Ех дядо Боря не е сам между българските музикални нищожества!!!
Capito?????
| |
|
Хей Зарко, концертмайсторът не дава тон, това да не ти е хор. Обоят дава Ла и ............................
| |
|
A propos,
съветвам те да погледнеш „Прилепът” на Клайбер във Виенската опера и да чуеш варианта на Караян, със знаменитите му гости на бала у Орловски - Дел Монако, Джоун Съдерланд, Берганса и съпругът и, и особено Фернандо Корена, който пее неподражаемо френския валс „ Домино” за да видиш как се прави такова нещо като „Прилепът”!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|