Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:47 22.12.24 
Култура и изкуство
   >> Театър, Опера, Балет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Летни музикални празници Бургас - 2009нови  
Автор indivious (непознат )
Публикувано27.07.09 14:00

Браво бе бургазлии! Супер фестивал сте спретнали тази година! Разгледах програмата и съм силно впечатлена! В момента в България няма фестивал с толкова разнообразен афиш.В трудни времена, като днешните, това което правите е направо респектиращо. Желая ви голям успех.

Тема Re: Летни музикални празници Бургас - 2009нови [re: indivious]  
Автор lohankin (непознат )
Публикувано27.07.09 18:40

Наистина афиша е много разнообразен. Аз бях на откриването на 14 юли и на "Кармина Бурана". На откриването Жоро Черкин свири направо фантастично, а и останалата част от програмата на концерта беше много свежа и оркестъра беше на много високо ниво." Кармина Бурана" също много ми хареса. Гледал съм я във Варна и в Пловдив, но тази най-много ми допадна. А най-хубавото беше, че Летния театър беше почти пълен. Да не повярва човек?!Абе, с две думи, хубаво е, като се случват такива неща. Сега на 3 август ще ми е интересно да видя и "Турандот".

Тема Re: Летни музикални празници Бургас - 2009нови [re: lohankin]  
Автор heisenberg (непознат )
Публикувано28.07.09 00:11

С този каст мисля, че "Турандот" ще е супер.Камен Чанев и Марияна Цветкова са страхотни певци. Сигурно ще е фурор. Аз чакам да видя и "Мадам Бътерфлай". И двата спектакъла май са на Летния театър. Много обичам да гледам опера на открито.

Тема Re: Летни музикални празници Бургас - 2009нови [re: heisenberg]  
Автор 7672 (непознат )
Публикувано28.07.09 10:38

Защо гледате само големите продукции. Камерните концерти също са с много богата програма. Жалко, че в Бургас публиката за този жанр е по-малко, но то май навсякъде е така. Миналата година на повечето от камерните концерти на "Варненско лято имаше по десетина души. В сравнение с тях, на тукашните направо е навалица :)))))
Между другото и спектакълът на Румен Цонев "Ритъм енд блус" беше адски готин.Гледах го и миналия път преди 2 или 3 години.Който не го е гледал е изоуснал. Истински се разтоварих и се наслушах на готина музика.А Христо Мутафчиев беше във вихъра си. Не съм очаквал, че с този дрезгав глас може да пее толкова добре. Изобщо......някои от наш'те оперни певци трябваше да гледат този спектакъл, за да се понаучат от драматичните актьори как се пее.

Тема Re: Летни музикални празници Бургас - 2009нови [re: 7672]  
Автор нoтичka (непознат )
Публикувано28.07.09 13:48

Наистина, Браво на колегите от Бургаската опера!Браво и на амбициозния ви директор. Вие успяхте да излезете от дългата летаргия.Дано и при нас в Пловдив се пораздвижат нещата, защото тук е пълна скука и затишие. много се надяваме новия ни директор да съживи театъра, иначе сме загинали отвсякъде. Стискаме ви палци за фестивала, а на "Мадам Бътерфлай" ще дойдем цяла тумба.

Тема Re: Летни музикални празници Бургас - 2009нови [re: нoтичka]  
Автор нoв фeн (непознат )
Публикувано28.07.09 16:18

Здравейте,случайно попаднах на тази тема.Аз не съм музикант, но съм ревностен фен на операта.Не съм от тук, но от 4 години съм женена в Бургас. Града е прекрасен, но ми липсваше операта, защото първия ми допир с нея тук преди 4 години абсолютно ме отказа да посещавам спектакли.Дори за мен, непрофесионалиста, беше ясно, че оркестъра звучи ужасно, а певците виеха, като диви животни. Беше трагично!!! От малко повече от година започнах отново да ходя на опера, защото от колеги научих,че нещата са се променили. Сега наистина идвам на опера с удоволствие. Прекрасно е, че на сцената има нови лица, гостуват известни певци, а най хубавото е,че вече не се налага да понасям звуковия терор на псевдо - вокалисти като Сребрина Славова, Магдалена Георгиева и др. изкопаеми, както и да гледам безпомощните комични движения на диригентката г-жа Костова.А що се отнася до фестивала, дотук наистина върви чудесно. С нетърпение чакам концерта на Никола Гюзелев.За първи път ще го слушам на живо.

Тема Re: Летни музикални празници Бургас - 2009нови [re: нoв фeн]  
Автор lohankin (непознат )
Публикувано29.07.09 11:31

Направо не е за вярване, че певци като Гюзелев и Камен Чанев ще пеят на бургаска сцена.Преди няколко дни четох някъде в нета, че през септември ще пее тук и Райна Кабаиванска.

Тема Re: Летни музикални празници Бургас - 2009нови [re: lohankin]  
Автор нoв фeн (непознат )
Публикувано29.07.09 13:21

Гледах едно интервю на Текелиев по телевизията и той каза, че на 27 септември Кабаиванска ще пее в Бургас, а концерта щял да бъде съчетан с изложба на вещи и ръкописи на Пучини, която лично щяла да открие внучката на Пучини.Това бил единствения жив наследник на композитора.Сигурно ще е много интересно.

Тема Re: Летни музикални празници Бургас - 2009нови [re: нoв фeн]  
Автор indivious (непознат )
Публикувано29.07.09 15:13

Май библейската фраза "последните ще станат първи" се случи наяве в Бургас.От дълбоко провинциален и вегетиращ тетър, за по-малко от година снанахте № 1 в България.Като гледам как са нещата по другите опери в страната, изобщо не могат да се сравняват с вас.В момента у нас няма оперен театър с такъв разнообразен репертоар и толкова наситена програма!А фестивала, в условията на криза не знам как го правите, но щом успявате, значи има начин и кризата не е причина да не се случват такива прекрасни неща. Истински ви се възхищавам. Карайте все така и ще бъдете пример за онези, които все се оправдават с безпаричието.Дано се поучат от вас.

Тема Re: Летни музикални празници Бургас - 2009нови [re: indivious]  
Автор Oberonbg (ентусиаст)
Публикувано29.07.09 22:38

И аз съм много доволен от празниците. Вчера ходих на един от камерните концерти. Бях много доволен да чуя композитор, за когото дори не подозирах, че съществува - Алкан. Много интересни неща, а и останалото беше супер.

Продукцията на Турандот наистина е прекрасна. Беше едно от най-добрите миналия сезон. Аз много си точа зъбите и за Набуко. Ще видим.

Само дето би трябвало да си оправят превода на английски. Като ги видя тези feasts и ме избива на смях.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.