Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:00 17.07.25 
Култура и изкуство
   >> Театър, Опера, Балет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема НДК- в памет на Паваротинови  
Автор nuvoloso (непознат )
Публикувано08.10.08 12:05

Ехо, клубарите, снесете поне малко инфо,молим ви! Потриваме ръце в очакване.Не ми се вярва никой да не е ходил. В провинцията сме наострили уши за нови теми. Обсъдете ,но не съдете,кой как пя,свири, игра .Интересно ли беше? Толкова реклама,пък нищо.

Тема Re: НДК- в памет на Паваротинови [re: nuvoloso]  
Автор the_h (пак аз)
Публикувано09.10.08 03:06

Пепи Данаилов пя добре и има късмет да не му се наложи да пее нещо различно от репертоара си. Калуди също пя добре, но само оперния репертоар. Русалина може би пя добре, но спорадично работещият микрофон я победи. За останалите - по-добре да не коментирам, нали знаете как е в кореокето...тук беше по-зле. Аржентинката също не пя зле впрочем - но така или иначе при радиоточковото качество на звука това си остана една догадка.
Факт е, че самият Павароти търпеше много справедливи критики в музикално отношение за своите халтурки с разни спайс гърлки, за които зад кулисите Лучано разпитваше "кои са тия?" - но все пак техниката там беше на ниво, а и повечето звезди наистина бяха такива и имаше и добри попадения.
Т.е. добра идея за масовата публика, но изпълнението беше в стил "важното е, че платиха". Догодина дано се поработи малко повече върху техническата и музикалната страна, защото само с опаковката не се постига качество. И да им се обясни на "звездите", че една алтернативна практика, за да не се разминават с оркестъра, е да застанат така, че да го виждат, а не на 5 метра пред него. От всичките поп изпълнители само Лили Иванова, може би защото не е толкова велика като Миро например, застана плътно до диригента и го следеше.
Та тъй, да не задълбавам повече :)

Автор buffone (непознат )
Публикувано10.10.08 21:57

Вижте концерта по БНТ на 26.т.м.

Тема Re: НДК- в памет на Паваротинови [re: buffone]  
Автор nuvoloso (непознат )
Публикувано20.10.08 23:11

Много благодаря,чакаме с нескрит интерес.

Автор buffone (непознат )
Публикувано21.10.08 14:56

Предаването/в по-разширен формат/ отива към периода между Коледа и Нова година.

Тема По(д)правканови [re: the_h]  
Автор the_h (пак аз)
Публикувано22.10.08 13:43

Искам да се поправя, защото след като прочетох статията във вестник "Стандарт", отразяваща концерта, разбрах, че не съм се ориентирал естетически добре в непреходната художествена стойност на събитието и съм действал необмислено и идеологически погрешно с предното си мнение. Затова копирам експертната статия от вестника като отговор на въпроса на другаря nuvoloso, като за по-правилно възприемане на материала на места съм си позволил да удебеля шрифта:

Калуди Калудов, Дани Милев и Марк Фаулър са тримата тенори в BG вариант

Звезди възпяха Павароти

Отличниците в класиката и поп музиката почетоха паметта на великия маестро

4000 в зала 1 на НДК плакаха и се забавляваха на концерта в памет на великия Лучано Павароти. Сълзите бяха заради маестрото, който си отиде преди година. А усмивките бяха провокирани от поп звездите, които пяха прочути арии, докато оперни асове се пробваха в хитове от лекия жанр. Оказа се, че и едното, и другото не е никак лесно, но и двата експеримента бяха успешни.
На трите огромни екрана над сцената изплува образът на Павароти. А вдовицата му Николета Мантовани отправи топли думи към българите.
"Щастлива съм да поздравя всички вас, които сте в залата заради Лучано. Въпреки че не мога да присъствам лично, ви благодаря. Убедена съм, че той е там, седнал сред публиката, аплодирайки певците и организаторите", каза развълнуваната дама.
Концертът започна с увертюра от "Набуко" на Верди в изпълнение на симфоничния оркестър на "Опера Нова" с диригент Иван Кожухаров и хор на евреите в изпълнение на всички солисти.
Изненадващ и прекрасен Фигаро се очерта на световния арт небосклон. Младият баритон Петър Данаилов бе най-шумно аплодираният класически изпълнител. Гвоздеят се оказаха тримата BG тенори: Калуди Калудов, Марк Фаулър и Дани Милев. Калуди е известен с природно красивия си глас и отдавна е запазена марка за страната ни в чужбина. Марк е от Австралия, но може да се нарече българско творение, защото е ученик на нашата Наталия Афеян в Мелбърн и е специализирал в НБУ. Голямата изненада бе Дани, царят на хитовете в попа. Тримата се надпяваха в неполитански канцонети. Преди това "О соле мио" и "Крадена любов" изправиха пред изпитание Мария Илиева и Калуди, винаги перфектен и сърцат.
Миро "Каризмата", в чието лице операта определено е загубила, бе блестящ в ария на Тореадора от "Кармен" на Бизе.
Заявка от първа класа даде прекрасната Мариана Попова в дует със звездата от Залцбург и Виена Русалина Мочукова. Двете извисиха глас за "Съмъртайм" из "Порги и Бес" на Гершуин. Вечният джентълмен Васил Петров блесна с "Май уей" на Клод Франсоа и Жак Рево. Акомпанира му виртуозът на цигулката Веско Пантелеев. "Преди повече от 30 години Лучано събра в Модена най-големите поп и оперни звезди и светът запя с тях. Ние се вписваме във веригата концерти, които той започна, а сега продължават в дните между смъртта му на 6 септември и рождението му на 12 октомври. Те бяха посветени на големи каузи", каза Христина Ангелакова и обяви награда на "Фондация национална опера и балет" за млади оперни певци. Тя бе присъдена на баритона Иво Йорданов и поп певицата Криста . "Лучано промени моя живот", каза носителката на приза от американското издание на конкурса "Павароти" Фабиана Браво и изпрати въздушна целувка към небето. Великолепната дама е жена на годината за 1999 г. в Аржентина заради благотворителната си дейност. В залата звуча и топлият глас на незабравимия Павароти. Зрителите гледаха и слушаха на запис негово изпълнение с Мирела Френи. "Беше ми като брат. Израснали сме заедно, карали сме се и дори сме се били. Съжалявам, че не съм с българските си приятели, които познавам покрай Николай и винаги ще обичам", каза от Модена вдовицата на Николай Гяуров. Финалните акорди бяха за примата Лили Иванова с коронната за Лучано "Аве Мария". Сред публиката бяха италианският посланик Негово Превъзходителство Стефано Бенацо, депутати и бизнесмени. "Наздравица" от "Травиата" вдигнаха всички участници и отляха от любимия на маестрото български мавруд. На 26 октомври БНТ ще завърти концерта.
Людмила Първанова

П.С. Благодаря на другарката Людмила Първанова за достойното представяне и идейната яснота на нейния очерк. Тя доказва, че е достойна да носи знаковата комбинация от име и фамилия, в която се съчетават величавото минало с непреходното настояще!

Тема Re: НДК- в памет на Паваротинови [re: buffone]  
Автор serggio (непознат )
Публикувано25.10.08 12:35

Здравйте ,аз присъствах на концерта на 07 .и мнението ми е ,че Пепи Данаилов и Русалина Мочукова пяха най дборе Калуди съшо ,но беше доста нисък на места!
За останалите нямам думи бяха класи под нивото на тези певци !разбрах 4е щего излачват по канал 1 по Коледа !Гледайте го !

Автор maidena4 (непознат )
Публикувано26.10.08 13:43

От оперните Петър Данаилов ,а от естрадата Лили ми направиха мн.добро впечатление.

Автор Coтko (Apple user)
Публикувано27.10.08 17:33

От музиканти в залата разбрах че звука е бил размазващо лош...

Think Positive !

Тема Re: НДК- в памет на Павароти [re: Coтko]  
Автор august_mark (непознат )
Публикувано27.10.08 19:53

Намирам, че концерта беше много приятен ,озвучаването не беше на ниво наистина!Бпечатли ме изспънеието на Петър Данаилов който показа завидна техника,този път Калуди Калудов не беше на нивото на което сме свикнали да го слушаме,много стилно и с голям финес пя Русалина Мочукова ,Лили Иванова както винаги доказа професионализма си за разлика от младите си колеги в това число не слагам Марияна Попова която пя много добре!останалите някак останаха в сянка!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.