Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:48 16.07.25 
Култура и изкуство
   >> Театър, Опера, Балет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Росалина Мочукованови  
Автор malaklubopitko (непознат )
Публикувано09.10.08 23:32

Обръщам се към клубарите, моля да ми дадете повече информация за тази певица-пя на концерта за Павароти,защото чувам от тук- там ,че правила страхотна кариера,ама аз не съм я чувал,даже се порових в нета и освен,че давала уроци за начинаещи по пеене във Виена и пяла соло в някаква модерна балетна постановка нищо друго не излиза,а би трябвало ????????Не ме разбираите погрешно просто питам,благодаря предварително!

Редактирано от malaklubopitko на 09.10.08 23:34.

Тема Re: Росалина Мочукова [re: malaklubopitko]  
Автор la_contessa (непознат )
Публикувано11.10.08 22:59

Росалина се пи6е с У РУсалина

Тема Re: Росалина Мочукованови [re: la_contessa]  
Автор malaklubopitko (непознат )
Публикувано12.10.08 03:23

Благодаря за поправката, вярно,че е с У. Рядко срещано име!Повече информация може ли да ми дадете?

Тема Re: Росалина Мочукованови [re: malaklubopitko]  
Автор donnaanna (непознат )
Публикувано12.10.08 17:51

Любопитко,мога доста изчерпателно да ти задоволя любопитството.Не го намирай за злонамерено ,информацията е 100%-просто бяхме в един випуск..А понякога истината боли.
Права е колежката ,че се пише с У.Идва от италиански russare,което ще рече хъркам-или на български-Хърколина или нещо такова.Въпреки,че идва от Италия то се среща и там доста рядко.Характерно е за южните по-бедни провинции и има българския еквивалент на Галунка,Станка,Минка,Гугутка...и тем подобни имена с които най-простите и обикновенни хорица кръщават чедата си.Вече почти не се среща....
Мочукова идва от Чук ,а Мо-то е просто за благозвучие.

Що се отнася до неотразимата кариера на Русалина,аз също се порових из нета и си прав,че освен обяви за начинаещи във Виена и соло в някякъв модерен балет в Залцбург нищо друго не излиза,въпреки че тръби на всякъде ,че незнам си къде пяла......А, има и критики от балета където въпреки моя скромен немски разбирам,че е крещяла като замаяна-така пишат.То в нета всичко си пише ,все пак неможе така безочливо да се лъже и да ни мислят за неандерталци!!!!

И на това отгоре гръмнаха вестниците,че видите ли "Звздата на Залцбург и Виена ще пее в НДК"!!!!?????????Ама хайде молим ви нищо,че живеем в БГ ама не пасем трева!!!!!!!!!!И аз съм солистката на Ла Скала!!!!
Ама кво се хабя тя си беше нагла от едно време.Всъщност като се замисля е пяла единствено на мероприятията организирани от учителката и Христина Ангелакова,което далеч не е световното ниво и най-доброто на БГ пазара.Висеше редовно в кабинета на Костов ,прелиташе от цвят на цвят и се правеше ,че не знае как всички я наричахме с кодовото име "Дъщерята на полка",не защото беше пяла тази опера.......То не бяха разни,мутри,колеги,тенори,баси,баритони,режисьори....После с изненада разбрах,че се оженила за едно мн. свястно момче и си помислих,че наи-сетне си е седнала на з.....,ама май не щото доколкото разбрах ,май няма и година след това оня неиздържал и я изхвърлил като мръсно коте на улицата.....
То неможе цял живот да се правиш на това ,което не си.Все някога ще се издъниш.

Надявам се да съм ти удовлетворила любопитството.Уф ,ама какво се занимаваме с разни отрепки ,айде че ни чака МЕТ догодина,а преди това Ковънт гардън

Може би бях малко остра, но ми писна да ни смятат за глупаци и тъпанари!А че Русалина ми е била винаги неприятна ,не го крия(то май непознавам някой,на който да му е приятна).Все пак живеем в 21 век -века на комуникациите и всяка лъжа излиза на яве с няколко кликания на мишката!!!

Приятен ден

Тема Re: Росалина Мочукованови [re: donnaanna]  
Автор algora (непознат )
Публикувано13.10.08 02:10

Ще карам по хронологичен ред спрямо твоето изказване:"Не го намирай за злонамерено ,информацията е 100%-просто бяхме в един випуск..А понякога истината боли."(нищо лично,просто цитат)
1:Наистина russare значи "хъркам"и т.н., но защо реши , че името й идва от италианския език?Според твоята логика всеки "рус" хърка, и може би цяла Русия е пълна с хъркащи хора.И от кога "хъркам" има общо със Станка, Минка, Гугутка и т.н.????
2: права си, че в нета всичко пише (стига да е удобно на пишещите и на хората за които се пише, защото никой в този клуб не написа нищо за останалата част от концерта:нито за оркестъра, нито за "диригента", нито за останалите солисти, нито за озвучаването и изобщо....нещо обективно)Естествено, не сте виждали Русалина доста време - защо да не поплюете по нея??!?!?!?!? А какво ще кажете за ГАВРАТА на тема Ave Maria на баба Ви Лили? Или може би ще се приклоните пред ВЕЧНИТЕ и качества, възможности, заслуги и т.н.
3: Не знам дали Христина Ангелакова и нейните прояви са/били на световно ниво, но ти пожелавам да стигнеш поне нейното ниво, пък тогава да си говорим.
4: Кой кого изхвърли (или по - точно кой кого заряза)?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!
5: Успех в МЕТ и Ковънт Гардън.
6: Приятно ми е да се запознаем.Аз съм "някой" на който на който Русалина му е приятна.

P.S.Концерта наистина не беше на нивото, което заслужава Павароти, но Русалина беше едно от малкото хубави неща на този концерт.Все пак нека бъдем обективни:По стар БГ обичай продължава традицията да се излиза на концерт с: не знаене на текста, БЕЗУМЕН оркестър, диригент чиито ръце са завряни до лактите в з.......и престаряващи естрадни певици, които от лакомия за вечност са забравили, че всъщност не са вечни.
И най-вече:Искам да се запозная с тон-режисьор, който да ми направи озвучаване на акустична музика.Не да ми измисли 99 аргумента за това "как и защо не може това да стане", а просто да го направи.Как, по дяволите, на всякъде по цял свят хората могат да озвучат един оркестър, а тук никога не е възможно, и то, видите ли, не защото не могат, ами защото некъде бил настъпан някакъв кабел, който давал някакъв брум, който пък избивал в левия блок звукоговорители, които от своя страна правели микрофония с мониторите на сцената и т.н и т.н.
И пак цитат:"Все пак живеем в 21 век - века на комуникациите и всяка лъжа излиза на яве с няколко кликания на мишката!!!"

Бъдете живи и здрави.

Редактирано от algora на 13.10.08 02:19.

Автор selqndurka (непознат )
Публикувано13.10.08 12:12

любопитко,мани не се занимавай с таз! Незнам ,кой я харесва ,но все пак живота е шарен ! Не си заслужава да се хабиш в търсене на инфо. Или няма такова по повод професионалната писта,или ще намериш само гнусарски историйки,от които ще ти стане супер гнусно... Дай нещо друго ! Все пак трябва да има радост и естетическа наслада в тоз живот!

Тема Re: Росалина Мочукованови [re: selqndurka]  
Автор kлyбapka (непознат)
Публикувано13.10.08 14:05

Абе, Русалина е едно приятно вече за слушане сопрано, което търси щастието си в чужбина - бута се, пише и-мейли, ходи по прослушвания, без да е постигнала нещо колосално досега, но кой знае.... Аз лично я харесвам. Тя е от откритите и много весели хора, не занам женските и истории, ама... хайде да не се изненадваме толкова, пък!! Че изобщо певиците - 90 % имат този маниер на "готова съм на всичко за кариерата".

Тема Re: Росалина Мочукованови [re: donnaanna]  
Автор donnaanna (непознат )
Публикувано14.10.08 13:44

Algora, извинявай,че обидих приятелката ти мн.лично го прие

1.Името е типично италианско ,и произлиза от russare.Направи си справка да не се повтарям.Не е от Руса ,така че тва за Русия са глупости.И както казах в Италия звучи доста смешно ,затова правя аналог с Галунка,Станка,Гугутка...в Италия звучи точно толкова смешно като тези имена в БГ.
2.Наистина тук се пишат доста глупости,ама не са ли глупости по вестниците и телевизията,че дошла звездата еди коя си от еди къде си ,ами малко по-скромно, МОЛЯ!Нека се представи пък хората ще решат ако им хареса!На всеки му се иска да е звезда ама да се лъже толкова нагло цяла България не намираш ли, че е множко?????
3.За Христина прочети точно какво казах,нямам нищо против кариерата и -дай боже всекиму поне толкова,а ставаше въпрос за мероприятията организирани от нея.Ти сама казваш,че това не е достоен концерт за Павароти.Така е!Има наистина мн.по-достойни певци ,които наистина са се доказали без да се изсмуква от пръстите и налага да се измислят врели-некипели за тях.А за озвучаването,оркестъра и диригента ти направи обстоен коментар с,което напълно съм съгласна!Това имах впредвид "проявите на Христина".
4.Кой кого принципно въобще не ме интересува ,но познавам и двамата и напълно ми е ясна картинката.Щото предполагам е мн.кофти да си признаеш,че поради една или друга причина са те изхвърлили.Тогава трябва да си сгафил мнооооого!
5.Надявах се,че си разбрала иронията ми,ама всъщност забравям,че си имам работа с приятелка на Русалина-имам впредвид,че е нужно малко повече сиво вещество(пак ако си ме разбрала).
6.Желая ти всичко най-добро с подобно обкръжение-както казват "търкулнала се тенджерката и си намерила похлупачето".

Айде стига толкова,прекалено мн.внимание отделихме
Приятен ден

Редактирано от donnaanna на 14.10.08 13:50.

Автор fuckmyass (непознат )
Публикувано24.10.08 02:52

Тая се е надула кат пуяк(в буквалния и преносния смисъл), ходи из Оперетата сякаш е хванала Моисей за камбаните....

Тема Re: Росалина Мочукованови [re: fuckmyass]  
Автор pelias (непознат )
Публикувано25.10.08 12:22

Русалина Мочукова ,
започна като солистка в Националната опера и до колкото си спомням много млада!След това е специализирала в Италия 2 години при Мирела Френи!
Даже скоро гледах филм за нея в който тя говори за Русалина и то доста хубави неща!Не вярвам някой да отрече ,че Русалина е една класна певица пее с много вкус и има невероятни пианисими и много красив темър!
Относно изказването на Donnaanna ,само по себе си съди само за това че е неуспял узлобен 4овек който явно освен да коментира другите по форумите няма друга работа

пак и явно живо се интересува от Русалина щом дава такава из4ерпателна информация!!
Какато е казано "Кучетата си лаят кервана си варви"!
Хората си пеят взимат си парите пак вие киснете по форумите да злорадствате!
Ами да за жалост- на комуто каквото е дадено!
Лек ден на вси4ки!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.