Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:54 03.11.25 
Култура и изкуство
   >> Театър, Опера, Балет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Вечерен актнови  
Автор RobinZoni (Образ)
Публикувано23.10.03 21:59

Ето това са минутите след представлението. И какво си мисля в тях? Че наблюдавах чудесна илюстрация на детайла. Интелигентен хумор и нито за секунда не изпускаш интереса си от обръщение. Неангажиращо показно на това, какво означава една приятна за гледане пиеса.
Митко Рачков разбира се отново преиграва. Мисля си, че трудно бих го разпознал от "Самолетът беглец", "Декамерон", "Зимна приказка" или "Вечерен акт" ако не бяха костюмите. Този негов чар може би омръзва, но ако гледащият го му е за първи път, би трябвало да му допадне.
В резултат постановката не те оставя самотен по улиците и дори излизайки от салона светът все още има значение, но за сметка на това тя е едночасово добре изкарано време.

Редактирано от RobinZoni на 23.10.03 22:00.

Тема Re: Вечерен актнови [re: RobinZoni]  
Автор зy (каквато-такава)
Публикувано24.10.03 09:26

Доколкото разбирам от твоите думи, продължават да я играят с мерак.

Гледах я през миналия сезон. Когато тръгвах към театъра едва сдържах една полувъздишка. Класика е това. И сме свикнали да ни я представят или сиво-сиво до дрямка, или авангардно до неузнаваемост на текста. Както и да е, в името на общата култура - леви-десни, леви-десни - към театъра.
През цялото време спонтанен смях, заради режисьорските решения и играта, и едно червейче, което все човъркаше: "Ахааааа, значи от един текст, нарочен за класика, можело да се извади всичкия цвят, който той съдържа. И май не е толкова трудно, стига да не го гледаш като икона, закачена непосилно високо под тавана на катедралата."
След това, кратък разбор на ум. Чехов си е там. Неотклонно. Чеховската тиха и привидно безпричинна тъга си е там. Само че е добавена и усмивка на умиление към тази тъга, нещо като "дааа, спомням си, точно такова ми беше... тогава." Нещо като личен спомен за отминали усещания.
Уютно ми беше в чеховия текст така. Далеч по-уютно отколкото с регламентираните декори на чеховските постановки, с регламентираните блузи с високи яки, кокове и бели сюртуци за мъжките герои и сдържано-монотонната интонация, възприета дори в руските екранизации.

Хубаво нещо е класикта, стига и на режисьора и на актьорите да не им е скучно, понеже "няма как, репертоарна пиеса е, ще я избутаме някак си". Но точно тези май не са от тях, как' Сийке...

Тема Re: Вечерен акт [re: RobinZoni]  
АвторRay (Нерегистриран)
Публикувано24.10.03 09:48

Все още не съм гледала постановката, макар Театър 199 да е "моят" театър. Това, което ме докосна, е "В резултат постановката не те оставя самотен по улиците и дори излизайки от салона светът все още има значение..."
Мислех си, че само аз ходя сама на театър. Макар, че съзнавам - между сам и самотен има голяма разлика. За мен театърът е нещо, което допълнително оцветява живота ми, дори когато някоя постановка не отговори съвсем на очакванията ми. Възхищавам се на хората, посветили се на това изкуство. Разбира се, имам своите предпочитания, но след като гледах класа на Пламен Марков в Университет за зрители миналия сезон - в театъра зад канала- благородно им завидях като цяло за света, в който живеят.

Автор Oблakът (пристрастен)
Публикувано25.10.03 10:50

Прав си, но не мисля, че Рачков преиграва точно тук. Той май си е такъв навсякъде.

Тема Re: Вечерен актнови [re: Oблakът]  
Автор RobinZoni (Образ)
Публикувано26.10.03 15:36

Именно.

Тема Re: Вечерен актнови [re: Oблakът]  
Автор мими (ентусиаст)
Публикувано27.10.03 11:52

здрасти облаче ..изгуби се ти .
май те нараних-ти извинявай.
обещавам :повече така да не правя
ръка ще подадеш ли ...или ...

Автор мими (ентусиаст)
Публикувано27.10.03 13:56

съгласна .
приятна за гледане ..
даже много приятна

Тема Re: Вечерен актнови [re: зy]  
Автор RobinZoni (Образ)
Публикувано28.10.03 22:37

Винаги съм ценял умението ти да уцелваш адекватните боички и да дозираш правилно светлосенките на повечето театрални картини.

Тема Re: Вечерен актнови [re: мими]  
Автор Oблakът (пристрастен)
Публикувано31.10.03 13:26

Облакът лети разсеян
Вятър духа го, уви
Но заради едничък глас славеен
е готов да плаче със сълзи.

Тема чуруликане в Раянови [re: Oблakът]  
Автор мими (ентусиаст)
Публикувано31.10.03 14:00

Ела полека -Рай!
Устата непривикнала на тази сладост-
ще смуче плахо твоите Жасмини.
Така примрялата Пчела от радост-
когато стигне късно своя цвят,
жужи около него като в стая-
брои нектара,после влиза-
и се загубва във Омая!
...
/именячката ми Дикинсън/
...
изчуруликах ти това стихче ..
за да се направя на славейче

здравей облаче -радвам се ,че ми писа

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.