Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:00 19.10.25 
Контакти
   >> Говорим си за секс
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Путко, фанта и швепснови  
Автор KиpoАдминистратор ( )
Публикувано26.02.10 11:27

1. не става дума за едноименния ж. полов орган
2. Не става дума за именитата клубарка
3. Швепсът е за засилване на худ. внушение

Видях в един друг клуб съкращението П. Мафани(знаете го) от някаква свенлива клубарка, срамуваща се да изпише цялото име на човека, макар, че очевидно проблемът е в главата и, ТОЙ ПРОСТО ТАКА СИ СЕ КАЗВА!
Та се сетих за друг много любопитен казус. Навремето бях видял една бутилка(или кен, не помня) със дизайна на Фанта, но някакъв съвсем друг надпис. И ми стана любопитно, ако да речем на албански или хинди "Фанта" означава "путка", как биха постъпили мениджърите на култовата компания-собственик на марката и бренда?
Да улесним задачата: ПредставЕте си, че в цял свят фантата се казваше " Путка" или кока-колата "путка-кола", бихте ли изкарали тия фамозни напитки със същите имена на нашия пазар? Путка-портокал? Путка-ананас? Путка-екзотик?)))
Тъй че Путко Мафани си е слаба ракия, с какви неща могат да се сблъскат хората...

Тема Re: Путко, фанта и швепснови [re: Kиpo]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано26.02.10 11:37

Автор Heли. (Lady with doggy)
Публикувано26.02.10 11:45

Много интересно казусче.... в България смело казваме Путин, което в Русия си е чисто и просто Пътников, а тук изобщо не е, но няма как.

Вероятно, обаче, в случая с путко-колата, мениджърите на такава могъща компания, стъпвайки в България ще измислят нещо, за да вървят продажбите ПО-ДОБРЕ-това им е важно на тях.Плащат им много добре за мислене, ще измислят нещо наистина хитро, за да се извъртят.Например, натискат правителството да казваме само шунда относно шундата, а путката си остава за компанията, "изчистена от съдържание" и готова за нова употреба... не се хващайте за думата.( Точно като с ромите и циганите, не че някой ги възприема с политкоректната им алкохолната мимикрия сериозно, всъщност, щото как да изчистиш такова нещо от "съдържание"...но поне може да се пробва, нали?)
От мен-толкова, дето казва една сино-птичка.

Автор Taigun (екипна кучка;)
Публикувано26.02.10 11:52

И ми стана любопитно, ако да речем на албански или хинди "Фанта" означава "путка"

На албански фанта не знам дали означава путка, обаче вода е "уй"... та любимата ми шкиприйска дружка (най-синеокото, русо и цицесто същество от женски пол, което съм срещала, и трите признака: естествени!) голям конфуз беше преживяла на един от първите си студентски купони у СофИята

.

Иначе, с разрешение на Разбирачева:

А по темата: добре, че не съм мениджър на култова компания! Знае си Господ работата и туйто.

П.С. Петък е, не внимавам и ям тук-таме букви: айде Уво, както се казва

Редактирано от Taigun на 26.02.10 11:54.

Автор Wildberry (bitter)
Публикувано26.02.10 11:54

Изобщо няма и да разберем, че екзотик, рамбутан или карамбола са всъщност путки - още в зародиш ще ги нарекат фанта

Автор Jolee (Яка мацка)
Публикувано26.02.10 12:42

На мен не ми пречи да ги изкарам на пазара - ама пусто май ги преименуват продуктите / в случай, че има съвпъдък от този сорт/

Маркетингови идеи, че нямало да се продава. Като зеленият кетчуп например

...а животът е тук и сега ... тялото иска присъствие .... мозъка споделяне....

Автор Poшko (куче в чекмедже)
Публикувано26.02.10 12:48

в историята има няколко подобни случаи.
не ставаше въпрос за фанти, а за коли ама то идеята е важна.
Претърпяват тотален срив стратегиите за продажбите на тези коли в въпросните страни.
Пък замисли се колко мъже познаваш дето карат/са карали Фиат Пунто / въпреки, че само създава асоциации/
Като се има в предвид, че дорият мениджър в съответното звено трябва да познава историята на успели и неуспели брандове, както и причините довели до това ме съмнява да използват точно това име.

"Бях луда по него, а сега не мога да го гледам! Как се променята мъжете само ..."

Тема Re: Путко, фанта и швепснови [re: Taigun]  
Автор paзбиpaм (перде)
Публикувано26.02.10 13:08

Има

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Тема Re: Путко, фанта и швепснови [re: Poшko]  
Автор flor4eee (старо куче)
Публикувано26.02.10 17:09

Ако трябва съвсем сериозно и професионално да отговора на въпроса - всяка уважаваща себе си компания преди да пусне нова марка на нов пазар проверява дали тази марка е годна за регистрация, дали предизвиква негативни асоциации, дали случайно няма нецензурно значение, дали не нарушава вече съществуващи права върху марки на трети лица и пр. и пр. Колкото и известна и успешна да е марката в други страни, никоя сериозна компания няма да тръгне да я налага на национален пазар, където има нецензурно значение

Тема Хаха аз ако бях мениджърнови [re: Kиpo]  
Автор himbeer (седмият елен)
Публикувано26.02.10 17:56

щях да я оставя така, ако ще да е брутално!

И само защото не е здравословна. Дума да не става за Кола, Фанта и всякаква путка

А наскоро си говорихме с един познайник за Colgate. И аз му казвам по нашему " Колгате" Той ме поправи, аз отварям Уикипедия, виждам, че фирмата е американска и се чудя, абе тия защо са я понемчили тая "Колгейт"

Или пък думата "кака" на български Химбеер младша като я чу спрегната с името си, щеше да разхвърля някой, и хората се чудят какви ги дрънка

(kacke = най-общо на лайно)

by himbeer

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.