|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Детектив срещу изневяра
|
|
Автор |
Kirinlchiban (N3LO) |
Публикувано | 12.07.09 21:19 |
|
Научих, че в САЩ има детективски фирми, които срещу заплащане следят един от партньорите (или семейството) в случай, че има съмнение за изневяра. Детективите използват супер модерни технологии за да следят, в това число миниатюрни камери и подслушвателни устройства тип "бръмбар".
Информацията се използва в съда срещу съответното лице, особенно що се отнася до изневяра в рамките на даден брак. На този принцип може да се направи развод и то по бързата процедура, защото всички необходими данни са налице и могат да бъдат показани пред съдията веднага.
Това ме навежда на една мисъл, а именно, че модерните и бъдещи технологии, правят живота на човека по-малко скрит. Т.нар. "Личен живот", може да бъде следен навсякъде, по всяко време, без изобщо да допуснеш, че някой може да го стори.
И ето, че на тази основа стъпват детективските фирми и тяхната услуга за уличаване на някого в изневяра.
Може даже да си го представим. Тя и той. Тя му казва, отивам в друг град на командировка. Той обаче има съмнения и пуска след нея детектив. Всъщото време тя отива в хотел и се среща с друг на "вечеря". В същото време, детектива е на съседната маса, като обикновен човек, и записва на видео и звук всичко, каквото става на отсрещната маса.
Влюбената двойка изобщо не подозира, какво става.
На следващият ден, информацията вече е в съда. Това е реален случай, завършил с развод.
Интересно ми е вашето мнение за това.
Редактирано от Kirinlchiban на 12.07.09 21:25.
| |
|
Моето мнение е, че щом човек има чак такива подозрения, няма лошо да ги провери, за да живее информиран. Друг е въпросът, ако се окаже, че съмненията му са безпочвени, не е много ясно как ще си запази самоуважението. Още по-друг е, ако разбера, че аз съм следената, как ще побеснея.
Най обичам да чета, ама не мога.
| |
|
Проблемът е, че ти трудно ще разбереш дали някой те следи. Може да е цял екип.
Разбира се, това е скъпа услуга. Не е по джоба на всеки.
| |
|
И в амерканският, и в българският варианти такива съмения обикновено се потвърждават.
Друга тема е дали тези записи са годни пред българския съд.
| |
|
Проблемът е, че ти трудно ще разбереш дали някой те следи. Не е проблем. Предимство е.
| |
|
Е, ако си натъпчеш дамската чанта с разни заглушители на сигнали, може да им объркаш плановете. Кибер война в семеен план
| |
Тема
|
Re: Детектив срещу изневяра
[re: Kirinlchiban]
|
|
Автор |
cmd (+enter) |
Публикувано | 12.07.09 21:39 |
|
И България си има детективски агенции колкото искаш, освен че взимат скъпо.
Наистина видео и телефонни записи, доколкото знам, в български съд не са доказателство, освен ако съдията не сметне за необходимо да ги изиска, но тогава не се използват детективски агенции и любителски записи, а доколкото знам, се включват официалните органи и служби, и то ако случая е от някакво знам ли, национално значение или е тежко престъпление.
Но наистина не пречи да е информиран човек, и пак да се разведе, ако това му е болката, че знае какво се случва.
Нито бих се ядосала да ме следят, нито бих следила аз, па де да знам. Може би бих искала да следя, но не се виждам да изпростея дотам и да ми се дават грешни пари за такава простотия, гаче ли не мога сама да излюпя 2 кила семки пред блока на въпросТния дето ми се пречка, и сама да си разбера каквото искам.
Всеки има право на самоуважение, а основата на всяко самоуважение, моето или чуждото, е да си имаме доверие и да не се крият фактите. Така да се каже, Ленин е бил прав, проверката и само проверката. И аз проверявам, и мен да ме проверяват, не виждам нищо лошо в това, и сама ще кажа фактите в очите на който се интересува, аз не крия такива неща от партньора си и не искам и той да крие от мен.
Затова пак да натвърдя, нямам нищо против и аз да следя, и мен да ме следят, друг е въпроса дали ще ми се откъсне от сърцето да харча пари за подобна глупост, но проверките ще си ги направя и тежко му на който ме лъже.
Предпочитам да си имаме доверие и да не се лъжем дори това да значи че ще знаем един за друг не много приятни неща, отколкото да се лъжеме в очите и да се потайваме.
Яснотата е за мен много ценна, и само на такава основа мога да имам отношения с някой мъж. Почне ли да извърта, да ме лъже и да крие от мен под каквато и да е форма, то е въпрос на време да тегля чертата.
Мога да приема и много болезнени неща, ако човека е почтен и откровен и ясен с мен. Но лъжи и измами и мръсотии не мога.
| |
|
Виж, последното, което ще направя, ако тръгна да изневерявам, ще е да направя нещо, което да блокира плановете на половинката за следене. Бих се опитала изобщо да не се досеща, за да не го наранявам. Ако сме стигнали до следене, по-добре да ме хване.
А понеже досега не ми се е налагало да се крия, не съм се и замисляла, че е възможно да ме следи.
| |
|
Е, те у нас ББС хванаха Батето на видео да иска подкуп, хванаха български митничар на границата пак с камера, да иска подкуп, и накрая .... нищо. Няма ли са право да снимат.
В модерният свят такава логика не преде. Има дори услуги за наблюдение през сателит с разделителна способност под 60 сантиметра + обработка на снимките. Само пари да имаш.
Редактирано от Kirinlchiban на 12.07.09 21:46.
| |
|
И аз така мисля. На първо място е доверието. Ако един човек те лъже, той лъже сам себе си.
Иначе, някои хора прибягват до употребата на детективи и високи-технологии за следене, защото явно не им се губи време. Според мен, човек който прибегне до подобни мерки със сигурност иска да скъса, и това е един от най-бързите начини да го стори, особенно в държава, където записите тежат в съда.
Освен това, в съда той ще има всичко, а ти нищо, освен изречените от теб думи. Затова явно той просто иска да скъса, ама по такъв начин, че за теб да не остане нищо. Демек, да нямаш претенции за имущество, някакви обещетения, и т.н.
Редактирано от Kirinlchiban на 12.07.09 22:01.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|