|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Рискове и гаранции
|
|
Автор |
_Viola_ (ухание) |
Публикувано | 02.10.08 14:12 |
|
В любовта и секса, пък може и в друго.
Има ли нещо, което сте склонни да опитате да направите, без да имате ни най-малка гаранция, че ще се получи? Било то ново гадже, нова сексуална техника, сдобряване, брак или шведска тройка? Или винаги ви трябва поне малко сигурност, че няма да ви наритат, да ви спадне, да станете смешни? Конкретно изречена ли да е гаранцията или ви стига предположението, защото си знаете човека/ситуацията? Рискът, има ли значение дали е риск за вас или за други и кой по-лесно поемате?
Смятате ли, че все още има нещо вярно в клишето, че мъжете повече от жените са склонни на риск и авантюра, по-смели и по-безотговорни? Или вследствие настъпващия унисекс вече не са? Или никога не са били? Или зависи дали рискът е от огнестрелна рана или от драскотина по егото?
| |
Тема
|
Re: Рискове и гаранции
[re: _Viola_]
|
|
Автор |
Aйшa () |
Публикувано | 02.10.08 14:18 |
|
Моето лично клише е, че не поемам никакви рискове за мъж, който не е доказал първо, че ги заслужава
Докато не го възприех (клишето) не ми беше добре.
Сега никак не ми е зле, така че препоръчвам.
Не е въпросът до "риска", а че е вредно да се приучават мъжете да стават пудели. Оленивят се и забравят да тестеронопроизвеждат.
| |
|
ами аз поемам всякакви рискове, но не заради мъж (жена, хермафродит), а защото съм решила, че така искам и това ми се прави. животът си го посвещавам само на себе си. рисковете също.
може да съм по екстремните житейски спортове, кой ме знае. всеки си намира начин да си вдига адреналина.
| |
|
Почнеш ли да мислиш за рискове и гаранции има опасност да престанеш да бъдеш себе си. Случва се, с цел да намалиш рисковете и да увеличиш гаранциите. Тъй че аз мисля, че трябва да дадеш воля на желанията си, рискувайки да бъдеш себе си. В никакъв случай не е много печеливша стратегия, но когато спечели - печели много.
| |
Тема
|
[re: Aйшa]
|
|
Автор |
_Viola_ (ухание) |
Публикувано | 02.10.08 14:29 |
|
Много полезно лично клише
Не е ли обаче в човешката природа (и май малко повечко в мъжката) да се поработи усилено в името на това да можем да си осигурим бъдещ безметежен мързел? И ако се държи мъжът на педал и му се отнема мързелът като смисъл на живота, той няма ли да избяга?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Бpeт (лейди) |
Публикувано | 02.10.08 14:30 |
|
Ако рискът не се изразява в опасността от директното ми физическо напердашване, все го поемам някак си. Включително и ако рискът е сама да си счупя главата, а не някой друг да ми я счупи.
Не че много ми харесва, обаче от висене и чудене "дали-или" ме наляга скука и нетърпение. Движението и действието са за предпочитане.
Не смятам, че рискуване = безотговорност. Често може да е точно обратното - ако не рискуваш, няма как да поемеш отговорността.
Драскотини по егото, да не стана смешна - това пък хич и никак не е причина... Обичам клоунстването, дори когато е за моя сметка
One who trusts can never be betrayed, only mistaken.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Лилит (вещица) |
Публикувано | 02.10.08 14:34 |
|
Досегашният ми опит показва - и особено последната година - че всъщност съм склонна да поемам доста сериозни рискове, във абсолютно всеки смисъл на думата. Стига да имат някакъв смисъл за мен - тоест трябва да съм мотивирана от нещо друго, което стои по-високо в приоритетите ми от "рисковата ситуация". Единственото условие е да не носят никакъв риск за някой друг - тогава готовността ми да рискувам се заличава напълно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Roxana (Ivory) |
Публикувано | 02.10.08 14:36 |
|
До личност е, не до пол.
Аз правя нещата да се случват според желанията и нуждите си, и рисковете си ги поемам, ако толкова ми пари на гъза.
Бих сравнила моята позиция с пазарна икономика. Търся точката на равновесие, но ако я няма, плаща цената, каквато и да е, щом имам търсене на услуга или стока, абе търсене.
Прекалената предпазливост е вредна, както и прекаленото лекоислие, но пък и ако съм в Аляска, пък ми се ядат айца (справка: Джек Лондон....:)))
Та, плащам си сметките, и преценявам какво мога да платя, и какво не мога. Все пак вминавам да не плащам прекалено много, щот на червено не ми се излиза, капо не искам да ставам. Начи, ако някой се опитва да ме прецака, ще види кукиш, сори. По същата логика внимавам и другия да не е на загуба, ако искам дългосрочни отношения.
Абе ей! В любовта всичко може, но в живота - не. Затова любов, любов, ама ако не излиза сметката....
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
Я кажи един екстремен житейски спорт, че ми прозвуча много симпатично
| |
|
Така е от твоята гледна точка. Но според мен има хора, за които да бъдат себе си означава точно никога да не поемат никакви рискове и да се замислят дълбоко върху тях.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|