|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема
|
Някой "учил" ли ви е как...
|
|
Автор |
Джoли (Съсел Заимова) |
Публикувано | 20.08.08 10:12 |
|
...да се държите с противоположният пол ?
Питането ми се породи от темата на Цайко"Защо ви зарязаха"
Сетих се как едно гадже навремето крещеше в несвяст :
"Теб никой ли не те е учил как да се държиш с мъжете!!!????"
Тогава му се изсмях
Бях израстнала сред момчета/мъже и бях твърдо убедена, че по-добра школа от това няма...
Но се оказа, че аз се бях научила "как да се държа като мъж"...а не "как да се държа с един мъж"
Как беше при вас ? Кой ви научи ? Кой ви служеше за пример ? Съвети давали ли са ви ? Вродено ли е това умение ....и тн. итн.
Давайте ...може нещо да науча и от вас
| |
|
то си е имало специални школи за целта едно време.
Но... дай да видим кво ще стане в тая тема.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!
| |
|
На времето се опитваше да ме учи баба ми, ама аз пренебрегвах безценните й съвети. Пък и тя си беше жена с опит - три брака и щеше да има и четвърти, ама не хареса жениха. Последният път тя беше на 64, а младоженецът на 58.
Тя ми казваше, че на мъж не трябва да се казват истини, които ще ги разтревожат, ще ги накарат да се почувстват неуверени. От друга страна не бива да си мислят, че си им "в кърпа вързана". Че трябва да им вадиш душата с памук, така че да не се усещат даже.
И последно. Това правило вече го спазих. А то е - "Никога не се жени за стар ерген. По-добре два пъти парясник, отколкото стар момък".
На върха на копието!
| |
|
А тази рецепта, дали важи и за жените?
Тоест - един мъж да не се жени за "стара мома"?
И - от каква възраст натам момата е "стара"?
~*~
| |
|
а бабека уточни ли на колко години ергенът е вече стар
| |
Тема
|
Хубава тема! :)
[re: Джoли]
|
|
Автор |
dePhil (ястреб) |
Публикувано | 20.08.08 11:31 |
|
Бях много твърдоглав, исках да се уча сам
Обаче, методът на пробите и грешките си има своите прекрасни страни и един единствен, но много сериозен минус - загубата на време :)
~*~
| |
Тема
|
Re: Имала си късмет с нея! :)
[re: dePhil]
|
|
Автор |
_santiago (непознат
) |
Публикувано | 20.08.08 11:31 |
|
гепи пич
| |
|
трябва в училище да има предмет "социално общуване" или нещо от сорта в който да се учат децата как да си комуникират с другите хора, как да разбират какво другите им говорят, да могат да се поставят на тяхно място и други подобни...
ако децата се учат на тия неща по- от рано, после няма да има толкова ревове, тръшканици, нещастни връзки, съсипани семейства и много други
| |
|
По нейно време сигурно на 30 са били в девета глуха, ама сега смятам, че преди 30 един мъж не трябва да сключва брак.
На върха на копието!
| |
Тема
|
Re: Отдавна казвам че
[re: Дaниeл_]
|
|
Автор |
wooden (новак) |
Публикувано | 20.08.08 11:33 |
|
Примерът в семейството е най-добрия учител как да общуваш с противоположния пол. Гледаш как тати се отнася към мама, гледаш мама как се отнася към тате. Пречупваш го през обствената си призма и така
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|