Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:39 20.10.25 
Контакти
   >> Говорим си за секс
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема Непоносимата логиканови  
Автор LadyMorgana (archer)
Публикувано15.08.08 10:51

на битието ни ме занимава нещо последните дни. Гледам темите на Карамел и на Ани и докато отхвърлям пред-отпускарски куп задачи, които не трябва да застоят, подготвям самата отпуска - кога ще се пътува, екипировката на детето, колата, храна, компютър, други логистики мисля, че светът ни в областта на междуполовите взаимоотношения формално е устроен логично, а нещата в него се случват безсмислено, натоварващо и алогично.

Ето например самата 'институция' брак! Нали това е измислено двама души да се подкрепят и помагат. Споменът ми обаче от моите квази-семейни отношения ме плесна четейки тези теми, с изненадващия ефект на 'мокър парцал'. Всичко това, което споменах по-горе като подготовка за период на почивка и разтоварване ставаше много по-трудно. И напрежението и нервите бяха значително по-големи.

Една колежка тогава ми беше казала тъжно "аз 10 години се старах да покривам всичките му изисквания за съпруга, докато ми предложи, а сега виждам, че просто не е имало смисъл. Единствената полза е, че си в графа 'несама', и какво от това". И го каза с толкова тъга, че аз почнах да се оглеждам каква е всъщност отстрани пиесата, в която участвам.

Лошото е, че като се загледам, зачета, заслушам в части от много семейни и връзкови отношения около мен откривам това безсмислие. Тъга от забавени предложения за женитба, неизпълнени обещания, изневери, негледани деца и много, много нерви, агресия и глупост в отношенията на хората. И разрешението за всичко 'неангажиращ секс'! Хигиенично избягване на всякакви чувства, че да си чист пред съвестта си, когато са ти изпушили нервите и си побягнал, а после безславно се връщаш с подвита опашка в удобното леговище?

Май институцията 'съпруга' не е никаква привилегия вече? Дава се трудно, но не помага с нищо. Не те и защитава от нещо. А защо ли все още се държи да се получава с толкова много увъртания и условности?

Major e longinquo reverentia

Тема Re: Непоносимата логиканови [re: LadyMorgana]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано15.08.08 10:56

Май институцията 'съпруга' не е никаква привилегия вече? Дава се трудно, но не помага с нищо. Не те и защитава от нещо. А защо ли все още се държи да се получава с толкова много увъртания и условности? Че то никога не е било привилегия. Що се стремим? Щото природата си казва думата и искаме да имаме деца, а деца се гледат по-лесно от двама. И има и хубави семейства.

Колко е хубаво да не правиш нищо, а след това да си починеш.

Автор Caramel (sweet poison)
Публикувано15.08.08 11:01

Не е толкова абсолютно. Вярно, че тенденциите са в посока разпад, но има и щастливи семейства. Моето е едно от тях, а познавам доста двойки около мен при които си е идилично след години, прекарани заедно.

Life is not waiting for the storm to pass, but learning to dance in the rain

Тема Re: Непоносимата логиканови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Публикувано15.08.08 11:12

Природата май се отнася само за жените. Не мисля, че мъжете имат такива нужди. Един приятел ми каза, че осъзнал какво е да си баща, чек когато дъщеря му станала на 4 месеца. Дотогава много го дразнело хленчещото парче месо, което не можел да усети по никакъв начин.

Мисля, че мъжете много се дразнят точно от този женски стремеж, докато не е изтиктакал биологичния часовник на жената, да роди дете. И развяват моркова 'ще се оженя за теб, ако ..." под носа на жените повечето от стремеж да си осигурят постоянен секс и сносни битови условия, отколкото да получат и бонуса 'наследници'. Иначе вписването в рамката 'семейни, с деца' им носи дивиденти откъм хвалби в едни по-късни периоди от живота, когато са уморени и тъжни, и търсят смисъла от отминалите вече времена.

'Хубавите семейства' също често са мит, Идиотова

Просто относително сполучлив ПР на двойката и неясно реално съдържание зад вратите на къщата!

Тема Re: Непоносимата логиканови [re: Caramel]  
Публикувано15.08.08 11:16

И аз мислех няколко години, че всичко е перфектно при нас за квази-семейството си, но после нещата излязоха други.

Но се радвам, че при теб явно нещата са по-трайни, или пък сте се 'стиковали'. Или сте приятели по вашему

Стискам ти палци все така да е.

Мисълта ми беше за планините напрежение и безсмислие, което се чете в историите на куп хора тук. Май то е повече от 'хепи-историите' в областта на междуполовите отношения?

Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано15.08.08 11:28

Моят мъж се ожени за мен без да ми поставя условия и без нежелание. И имахме хубаво семейство. Е, някой външен би казал, че съдържанието от вътрешната страна на вратите ни е неясно, ама аз съвсем ясно съм си го чувствала.

Виж, не трябва д аправиш генерални изводи от негативен опит.

Колко е хубаво да не правиш нищо, а след това да си починеш.

Автор impulce (тик - так)
Публикувано15.08.08 11:34

Мисля, че причината е в криворазбраното съдържание за брака, въобще.
Затова се увърта, защото хората се страхуват - да не сбъркат, от това, че обичайно се очаква на бъде 1 на брой и т.н..
Когато преди време попитах един мъж защо усещам, че той не е готов за това, а имаше налице достатъчно време заедно...той ми отговори простичко - страхувам се.
Много любопитно ми беше от какво точно - нима за 5, 10, или други години - включително съвместни - той не знаеше какъв е човекът...или какво..така и не разбрах.

Някак се внушава, че бракът е някакъв..предел - точка на пречупване, след която вкичко се било променяло.

Ми..да - сигурно в някои отношения..но хората не са ли си същите?В крайна сметка участниците са важни. Един мохабет и два подписа нищо не променят.
Освен право върху собствености, деца и т.н., което според мен е много рядко срещано като причина някой..да не иска да те направи съпруга.

Време е за...трапчинки

Тема Re: Непоносимата логиканови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Публикувано15.08.08 11:41

Най-малкото си го обичаш явно, защото е смел и нематрично мислещ, за разлика от повечето себеподобни му

Редактирано от LadyMorgana на 15.08.08 12:00.

Тема Re: Непоносимата логиканови [re: impulce]  
Публикувано15.08.08 11:58

Да - точно идеята ми беше в криворазбраностите

Но явно те са толкова повече, от хубавите примери за отношения, че правят основна част от проблемите в какво ли не на хората.

Не мога да си обясня обаче какво толкова предизвиква страх от иначе 'официалните' развръзки у хората? Ей това не ми се връзва като оглеждам наоколо. Или изканянията от по 100-години да направят уж 'голяма стъпка в живота'! Да оставим разказаната по-горе от мен версия на 'претенциите'. Това е частен случай на комплексарщина. Въпроса е, че виждам много изнервени момичета и жени. Все още твърде много.

А като дойде лято почва един бум пък на сватби и мохабети ... и после настъпват тихите 'позиционни' войни. Много тъпо е, като го гледам отстрани. Едно 80 процента от случаите са предвидими на база предишни наблюдения. И хората са предвидимо нервни По междуполови причини Егати Абсурдистана.

Понякога се дразня от това. Но се спирам като си помисля, че явно има някаква бая вехта 'брачна' матрица, която така е стегнала иначе съвременните мозъци на хората, че ги кара да правят серийно и повтаряемо абсурдни неща в областта на взаимоотношенията си!

Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано15.08.08 12:16

от казармата научих доста неща, едно от които бе, че НИКОГА не се бръчка подчинен или равен пред неговите подчинени. Пренесено в брака това означава НИКОГА оплакване от партньора пред друг човек. И дважди НИКОГА пред децата. Този подход има и минуси, в еднополова компания няма какво да кажеш, само слушаш и мълчиш докато другите нон стоп се оплакват от "техните".

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.