Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:44 15.11.24 
Контакти
   >> Говорим си за секс
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема 4 на сто от българките пият противозачатъчнинови  
Автор Nefer (IC)
Публикувано16.06.07 12:52

Едва 4 на от българките използват орални контрацептиви, което е изключително нисък процент в сравнение с другите страни, съобщи доц. Елиан Рачев, председател на българското дружество по акушерство и гинекология.
Българката не познава и не използва противозачатъчни хапчета. Старите й страхове се пренасят върху новото поколение контрацептиви, а то е все едно да сравняват ролс-ройс с трабант.
50 г минаха от създаването на първото антибебе хапче от "Шеринг" Оттогава качеството на всяка нова генерация се подобрява. Съставките и концентрацията се променят, включват се нови хормони. "Таблетката антибебе не само предпазва от нежелана бременност, но пази и от най-честите болести на женската полова система. След 4-годишна употреба тя намалява с 60 на сто риска от рак на маточната лигавица, а 10 пъти се понижава опасността от образуване на кисти на яйчниците", каза доц. Рачев. "Жените пият хапчета 1 до 6 месеца. Те ги ползват само за предпазване от нежелана бременност, а за да има и друга полза, те трябва да се пият по-продължително. Контрацептивите регулират цикъла, изчистват кожата от акне, а някои като Ясмин, повишават сексуалността на жената. Новата формула пречи на задържането на вода, затова хапчето облекчава напрежението преди цикъл, намалява теглото и подобрява настроението. Затова хапчето е предпочитано от 50 процента от анкетираните жени" , каза д-р Георги Коларов от Медицински център "Майчин дом", обобщавайки резултатите от последно представително проучване .

Мъжкото антибебе спъна учените

30 години науката се напъва да роди антибебе хапче за мъже, подобно на женското - да пази партньорката от нежелана бременност, да се взема рядко и да носи полза за здравето - не вреда. Щом спре да го пие, мъжът пак да става баща. И най-важното - хапчето да не потиска сексуалното желание, а да го пали.
Днес успехът е по-далеч откогато и да било. Фармацевтичният концерн"Байер Шеринг", един от представителите на тежката артилерия в бранша, прекрати изследванията. Междувременно и холандският концерн "Органон" спря изследователската дейност.
13 метода за предпазване от бременност има жената, мъжете - само 3-единият, от които е завинаги.
Защо ли? Защото учените не вярваха, че мъжът иска и има нужда от голямо разнообразие. Той си има презерватив, който тъй и тъй не ползва, докато 100 милиона жени по света пият всеки ден хапчето си антибебе. Всяка от тях "връща" по 200 долара годишно на фармацевтичната индустрия. А създаването на нов контрацептив гълта 70 милиона долара и над 10 години работа. И усилията, и парите отиват на вятъра, ако хапчето се окаже неефективно. Подобен е сценарият и ако не са намерят достатъчно мераклии за новата таблетка.
А основният препъни камък е, че е много по-трудно да се направи хапче за мъжа, отколкото за жената. От 30 години учените опитват да "задушат" сперматозоида - запушват "носа му ", за да не надуши яйцеклетката. Пробват да го осакатят или парализират - поне частично да спре да маха жизнерадостно с опашка и да не се движи. Все безуспешно, а нежеланите ефекти около обуздаването на сперматозоидите, бяха много.
Проблемът се оказа наистина сериозен. Докато жената всеки месец има само 1-2 подходящи за оплождане яйцеклетки, мъжът, отделя на веднъж 120-600 милиона сперматозоида, с които хапчето трябва да се справи. Това значи, че то трябва да "парализира" цялата армия сперматозоиди, а в отделената семенна течност да има само секрети. Сложна задача като се знае, че хиляди хормони и ензими участват в този процес. Сперматозоидът е особено хитър - щом хапчето блокира продукцията, друг мозъчен център поема ръководството и спермата пак се образува. Още по-непосилна се оказа задачата, да се върне нормалната оплодителна способност на мъжа, щом спре да пие медикаментът.
Засега успех има само един метод. Той е разработен от австралиеца д-р Дейвид Ханделсман. Инжекцията с хормони се бие на всеки 3 месеца. Тя съдържа комбинация от 2 хормона, които потискат производството на сперматозоиди. Намесата в хормоните обаче пречи на насладата от секса и потиска потентността. На всичко отгоре топи и мускулната маса на мъжа, като го предразполага към затлъстяване. Естествено мъжете не я искат.
"Кой ли мъж би се решил да сложи имплантант пък и периодично да си бие инжекции?" - коментира говорителка на "Байер Шеринг" пред пресата.
През последните 10 години големите фармацевтични компании отделиха куп пари за мъжкото антибебе, вдъхновени от огромния успех на хапчето за потентност. Четири от най-мощните световни фармацевтични гиганти се включиха в разработката на мъжкия контрацептив. Водещи научни институти като Калифорнийския университет в Лос Анджелис, института "Джон Хопкинс" и университета във Вашингтон вляха научния си потенциал в разработките. С тях мериха сили италианци, австралийци и англичани. Едни след други те се отказват от идеята.
В продължение на 4 години - от 2002 до 2006-а "Шеринг" и "Органон" разработваха съвместно проект "хапче за мъжа". В края на миналата година скъсаха със сътрудничеството си, но обещаха да работят по идеята. Мъжкото антибебе трябваше да дойде на пазара първоначално през 2005-а, по-късно отложиха дебюта му за 2009-та година. Сега стана ясно, че идеята безвъзвратно е умряла, а с нея и надеждите мъжът да поеме поне една женска отговорност.

......................................................

Направо е смешно...

Тема Re: 4 на сто от българките пият противозачатъчнинови [re: Nefer]  
Автор areнтOOZ ((под прикритие))
Публикувано16.06.07 13:06

Хъммм, а знаете ли, че все по-голям става % импотентни мъже в България? За това и е толкова малък % на жените взимащи, пиещи противозачатачни.

Тема Re: 4 на сто от българките пият противозачатъчнинови [re: areнтOOZ]  
Автор Nefer (IC)
Публикувано16.06.07 13:16

Да, и аз това чух, и то от лекар.

Мъжете в България живеят зле, в много стрес, алкохол, цигари и недоспиване, и лоша хигиена. Нямат навик да ходят на андролог или кожен лекар периодично, и резултата е, че е въпрос на време да си увредят оплодителните способности. При това всеки мъжкар се има за вечен и разчита на мъжките легенди, че до дълбока старост можел да запложда жени, и небрежно пропилява тази си способност, вярвайки, че ще я има без значение как живее.

Храненето също е фактор. А повечето мъже ядат боклуци, и после се чудят защо още на 30 носят шкембенца, почти изцяло са алкохолизирани, спиртосани, наркоманизирани, пушачи и имат сума ти проблеми от всякакъв характер, включително наднормено тегло, но продължават геройски да се тупат по оная си работа, твърдо отказвайки да видят реалността.

Редактирано от Nefer на 16.06.07 13:17.

Автор frantzuvoyka (своенравна)
Публикувано18.06.07 11:52

хич не ми ги хвали тези хапчета, пих 8 месеца диане 35 по лекарско предписание, налагаше ми се и качих 2 килограма, които така и не мога да сваля. и като се видя в огледалото изпадам в ужас.
не ми се мисли ако бях продължила още колко още щях да кача.
имай в предвид, че ходя по 3 пъти в седмицата на спорт и се храня диетично и тези 2 килограма не се махат и тва си е.

на никоя жена не препоръчвам да пие хормони, освен ако не се налага по здравословни причини.

Тема Re: 4 на сто от българките пият противозачатъчнинови [re: frantzuvoyka]  
Автор Jitterbug (глезла :-))
Публикувано18.06.07 12:03

Aх, чак на мен започна да ми натежава от твоите 2 кила. А аз години пия противозачатъчни, ама нямам странични ефекти или кила, които не са мои.(вповече са ми демек)
На твое място бих се въздържала от подобни съвети, просто организма реагира различно. Ей туй е.

Инак поредната тема дето може и без нея...
що ли си губя времето и аз...

Автор the_baobab (дърво)
Публикувано18.06.07 12:19

да Диане 35 трупат килограми, но има други противозачатъчни, които са много добри - регулират, предпазват и НЕ КАЧВАТ КГ. питай доктора си да ти предпише нещо друго
а кг се махат, не питай старило, питай патило

Автор Poшko (куче в чекмедже)
Публикувано18.06.07 12:26

Хапчетата и българските жени.
За да се предпишат най-подходящите хапчета трябва да се направи хормонална картина или както там се нарича.
В българия това изследване мисля не се покрива от здравната каса и е доста скъпо доколкото се сещам ...
Исотриика - приятелка която имаше ужасни менструални проблеми ... в бг никой нищо неможе да и помогне. Всичкии предписват болкоуспокояващи. Тя буквално припадаше ... Когато отиде в италия и пак такап припада, приемат я в болница. Пълни изследвания и и предписват най-подходящите за нея противозачатъчни ... от тогава няма проблеми ...
Къде сме ние ... къде са те ...
Жените знаят много малко за противозачатъчните. Това съм се убедил (да бъдем възпитани и да изключим тук присъстващите).
Отделно съм попадал на случаи с малоумни лекари, които си знаят някой си "аспирин" като противозачатъчно и го плющят на всички.
За кво си говорим изобщо ...

Бъдете живи и здрави!

Тема Re: 4 на сто от българките пият противозачатъчнинови [re: Poшko]  
Автор Nefer (IC)
Публикувано18.06.07 12:38

О, боже, и аз качих килограми, около 3-4, и сега ги боря! Наказание....не искам да погледна вече контрацептиви

Няма ли лекар, да посъветва жените, какво да правят? Това е ...проклятие, нито е да пиеш, нито е да не пиеш

Автор Wildberry (bitter)
Публикувано18.06.07 12:39

Ебаси ужаса, цели 2 килограма, как не си влязла в психиатрична клиника от ужас!
Аре стига вече, пИшете без да мислите! "Храня се диетично, спортувам 3 пъти седмично, ама качвам, щот пия хормони!"
Нема такъв филм. Поне не е измислен още. Хормоните могат да ти повишат апетита. Не може да се качат килограми от тях, просто щото не съдържат калории. Най-много вода да задържаш от тях.
Аз с що хормони съм се блъскала... Вярно, наруших си обмяната, за съжаление, та сега съм на некви специални режими...

Тема Re: 4 на сто от българките пият противозачатъчнинови [re: Poшko]  
Автор karea ()
Публикувано18.06.07 12:42

За да предпочете една жена хапчета, важно условие е редовния секс. Ако го прави по 1 път седмично, което според някои статистики е даже прекалено много, икономически по-изгодни са презервативите.
Друго условие е да има постоянен партньор.
И накрая: съгласна съм с францувойка- хормони бих взимала само по здравословни причини.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.