Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:05 17.06.25 
Контакти
   >> Говорим си за секс
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Днес разбрах, че онованови  
Автор БиcмapkАдминистратор (Железен Канцлер)
Публикувано01.06.07 23:33

малкото момиченце, Дари, ако не се лъжа, е починало. Помните, онова, за което състрадателните хора от цяла България преди време събираха стотинки.
Тук ще сложа наметка за самия себе си-утре да не забравя да споделя с един човек една идея за смъртта на думите, отмирането на някои от тях, вследствие на отмирането на понятията и предметите, които обозначават, една божествено точна идея на Калин Донков , прочетена в днешния "Сега".

Винаги са ме вбесявали лицемерно вярващите, каквито, без съмнение, са голяма част от тук пишещите/не всички!!/.

Но въпросът ми е съвсем практически насочен: Когато казваме " Господ да го духа", кому трябва да го духа този Демиург Вселенски, който оставя подобни невинни същества да страдат, дава им мнима надежда за живот и след това им го отнема?
Изобщо не слахгам в сметката нас, носещите на всякакви изстрадани андеждички и отнемането им в най-беззащитните ни моменти-майната ни на нас- дъртите и в разцвета си.
Майната му и на измисления ви бог, но защо малкото дете.
Защо?
И КОМУ го ДУХА измисленото копеленце??
Лека му пръст на невинното създание.

Тема Re: Днес разбрах, че онованови [re: Биcмapk]  
Автор Бapбapeлa (follow me)
Публикувано02.06.07 00:11

Почината е на 30 май в болницата в Израел . Мисля че причината е че са закъснели , затова не е издържала.

Аз пък казвам - майната им парите и на това че за да спасиш нечий живот са нужни куп пари.... майната й на корупмираната държава и циркаджийската ни система.....

Не обвинявай Бога . Той не е длъжен да е справедлив.... искаме да е но НЕ Е и НЯМА да бъде НИКОГА.... такъв е замисъла на Вселената и на ОНЗИ разум дето определя живота ни , колкото и да не ти се вярва.... НИЩО НЕ ЗАВИСИ от нас, макар че ние сме достатъчно заблудени да мислим обратното.....

Сърди се на РАЗУМА , но преди това се сърди на всички неверници, които вършат нередни неща, а РАЗУМА наказва невинни...... всеки прибран ненавреме човек от този живот е нещо като обиращ събрани негативи заради някого......

Защо ли Даринка...ей тъй за да ни боли и като ни заболи да вземем да се замислим за СМИСЪЛА , какво вършим, дали е правилно, дали не вредим, дали сме егоисти, дали има у нас нещо различно от животните..... защото не ценим живота, докато не си отиде някое дете като нея или близък или приятел .... само който е преживял ужасът от срещата със Смъртта , той се променя..... променят се очите му, а това може да види само друг променен.....

Мир на Душата й. Светлината ще я поведе там където няма да има болка ...... ...дано й хареса ..... Тя не е видя нищо от този живот, от шанса, който е уникален за всеки от нас - да се родим и живеем в този си материален вид ТУК и СЕГА ....

Любов нямам ли... нищо не съм

Тема Извинявай, но това са само приказкинови [re: Бapбapeлa]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано02.06.07 08:44

Не обвинявай Бога . Той не е длъжен да е справедлив.... А кой е длъжен? Нали той е съвършен, уж?
като ни заболи да вземем да се замислим за СМИСЪЛА , какво вършим, дали е правилно, дали не вредим, дали сме егоисти, дали има у нас нещо различно от животните..... защото не ценим живота, докато не си отиде някое дете като нея или близък или приятел .... само който е преживял ужасът от срещата със Смъртта , той се променя..... променят се очите му, а това може да види само друг променен..... Аз съм се срещала с тъпата смърт неведнъж и всеки път съм си мислила къде сгреших. Откривала съм си множество грешки. Обаче я се огледай какъв народ щъка около теб жив и здрав. Ще убие момиче на пешеходната пътека, ще избяга, ще забрави и ще живее 80 години, а момичето няма да го има. Ще продава наркотици на децата и ще се хвали през балкона на приятелките си кога са му делата, хилейки се и няма да му трепне окото да пребие някой, който до вчера му е помагал, но ще живее, а въпросния помагач ще си отиде ей така. Няма смисъл във всичко това.

В болниците всеки ден умират деца в мъки. Къде са сгрешили и за какво точно ги наказва Господ? Ще кажеш, че сигурно наказва родителите им. И аз ще кажа: "майната му на тази справедливост".

Тема сега ще ти пусна една песеннови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор Kиpo (homo pro se)
Публикувано02.06.07 08:54

чакай да я намеря

Тема не тая в сигнатуратанови [re: Kиpo]  
Автор Kиpo (homo pro se)
Публикувано02.06.07 08:54

момент

Тема Re: Извинявай, но това са само приказкинови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор Kиpo (homo pro se)
Публикувано02.06.07 09:06

това, как, подгонен от гнусните реклами и скапаните вести от новините, попаднал на някакъв ням филм, с чарли, Лаурел и харди и как му напомняли за старите избледнели снимки от албумите, гдето хората били по-добри, дядо му събирал сено и познал майка му само по ленената риза, и как вкл. човекът с кученцето- до един- били мъртви.
Но ходели.
И че, най-хубавото място, в което може да се види ореолът ти, е мракът.
И че -блажени са мъртвите, защото са се спасили от това мръсно време.

Това е. Малко извън контекста, в тая страхотна песен, има един адски красив, елегантен и мистичен израз, единственият, който не можах да си преведа:
...jер пиjан дах jе ветар. што змаjа не буди...-твърде грозна обида за вятъра, сравнен с духа на пияница, ако не може да събуди някакъв змей, но не, идиомите са нещо, което ме е очаровало в чуждите езици, затова никога не се хваля,ч е знам друг, освен българския, въпреки, че мога да си общувам, дори и разсмивам с хора на още 5-6 езика.
майната му.
Хубав ден на теб.

Тема Re: Спам ?!нови [re: Бapбapeлa]  
Автор jumbles ()
Публикувано02.06.07 09:59

П.П. ...

...

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно щях да знам.

Редактирано от jumbles на 02.06.07 10:45.

Тема Re: Днес разбрах, че онованови [re: Биcмapk]  
Автор Kypamop (задълбаващ)
Публикувано02.06.07 11:21

Не ми се ще да затъваме в теологични спорове, и то в клуб, посветен на антипода на смъртта - секса... Дори за това, че вдигам темата ти, отговаряйки, ми е леко гузно. Просто исках да вмъкна, че има Бог. И да припомня

. Малко са нещата, които могат да се добавят към нея.
Само дето, Кире, всички ние имаме различни, често диаметрално противоположни, искания към Бога: тия, дето източват парите от Здравната каса палят свещи за едно, родителите на болните деца - за друго... и угодия няма.
Прочие, за теб не знам, аз пратих СМС за момиченцето, Бог да го прости...

Тема спрях да четанови [re: Kypamop]  
Автор Kиpo (homo pro se)
Публикувано02.06.07 11:26

при фаренхайтите.
Г-да православните притворковци можеха да си направят труда да преведат тая велемъдра евангелизаторска притча за привличане в стадото на заблудени овчици в СИ-мерни единици.

Що се касае до бог- въпрос на избор е, разбрах го още като мъничък, при това стигнах сам до извода.
Аз избирам себе си и хората около мен. Понякога- те ме избират, или не.
Личен избор. Няма Свише, няма снише- има квадрилионен танц на случайностите и личния ни избор или НЕ-избор, който всъщност си е пак избор.
Това е.

Тема Re: Извинявай, но това са само приказкинови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор Бapбapeлa (follow me)
Публикувано02.06.07 12:29

Приказки само не говоря. Има Съдба , НИЩО не зависи от нас и Душата не умира , умира материалното тяло ..... Господ не е длъжен да е справедлив.

Смъртта не е ТЪПА ... Тя Е независимо дали искаш да я има или не.

НЯМА грешки - има УРОЦИ. Ти какво научи като се срещна със Смъртта. Това, което тя ти каза чули го изобщо .

Всеки си има Съдба , която САМ си е избрал и ИДВА с нея ТУК. Това че не я помни е друг въпрос.

На всеки му се случва това което ТРЯБВА да му се случи независимо дали иска или не иска. НИКОЙ НЕ ТЕ ПИТА дали искаш да умрат родители ти, близките ти, приятелите ти, хора хоито обичаш.... всички умират въпросът е КОГА.

Не съди този и онзи. Има кой да ги съди.

В болниците всеки ден умират деца в мъки.Къде са сгрешили и за какво точно ги наказва Господ? - те не са сгрешили, но плащат за грешките на друг ..... такъв е замисъла на Вселената , колкото и да ревеш, риташ, недоволстваш, да плюеш Господ........

не искам да задълбавам щото тъй и тъй няма ме разбереш а и не е тук мястото.

Любов нямам ли... нищо не съм

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.