Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:31 02.11.25 
Контакти
   >> Говорим си за секс
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Нов поглед върху нещатанови  
Автор Roxana (Ivory)
Публикувано31.01.07 22:45

или

Темата изобщо я погледнах разсеяно и много даже неприязнено, мен не ме вълнува, имам си мнение по въпроса.

Обаче каза нещо, на което аз отговорих :

Начи какво правите вие с емоционалната си свобода, ако изобщо партньора ви реши да ви я "даде" *?

------------------------------------

"даде" * - в случая значи, дали сами си давате тая свобода, или позволявате друг да ви я "даде" *.

Тоест за мен поне има разлика.

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Редактирано от Roxana на 01.02.07 01:11.

Тема Re: Нов поглед върху нещатанови [re: Roxana]  
Автор troublemaker_71 (Революция)
Публикувано01.02.07 00:35

Много малко хора ще те разберат-аз съвсем наскоро,през последната година -две доузрях за тази теория ,даже не е още не съм я попила напълно.Т.е знам,че е правилната,но понякога комплексите ми и предразсъдуците ми пречат.
Съгласна съм ,че колкото по -малко очакваш от хората и ги оставяш да бъдат самите себе ,а също се съобразяваш с посоката,която те искат да поемат, то толкова по- привлечени се чувствуват от теб (ако разбира се,имате взаимни чувства и ако не си попаднала на емоциоанлен дебил).
Има и хора,които обаче искат да живеят в емоционален затвор-той ги кара да си мислят,че по този начин партньорът им показва обич,когато това което им се показва е единствено чувство за притежание.
А притежание няма-дори в една моногамна връзка-никой на никого не принадлежи.Хората имат прекалено много да решават за самите себе си-често душата ,тялото и разумът искат различни неща и объркването е голямо.Ако се прибави и притежанието,то объркването става още по голямо. Аз не мисля,че само защото си във връзка ,трябва да спреш развитието на Душата си.Напротив- правилната връзка би помогнала в тази насока.
Предназначението на взаимоотношенията е не да имаш някой, който може да те допълни, а да имаш някой, с който да можеш да споделиш пълнотата си.

Freedom is not free!

Тема Re: Нов поглед върху нещатанови [re: troublemaker_71]  
Автор Roxana (Ivory)
Публикувано01.02.07 00:46

На мен ми стига, че който трябва и ме интересува, ме разбира.

Невежата тълпа изобщо не ме интересува, няма с какво.

(тук някой сега веднага ще използва повода да ме наплюе за измислена елитарност, дреме ми....)

Няма да се замислят за какво иде реч прасетата и праските (тълпата демек), ще се изсерат и ще наспамят, кой им пречи, не и модераторите

Изнасям се и ви оставям на собственото ви красноречие, защото ей сега ще писне поредния вопиющ за морала в гнусното клубче, заляно в стара и засъхнала клубарска сперма и женски секрети, останали по бутончетата, как не ви е гнус да си цъкате мишката по тея бутончета оляни в сперма, не знам

Автор Бapбapeлa (moonlight)
Публикувано01.02.07 00:47

Свободата е субективно понятие , защото всеки има свое разбиране за свобода - своята, на другия и общата свобода .

Теорията на Анджела е свобода + егоизъм , а твоята е по близка до еднакавата свобода / т.е. двама да приемат свободата по един и същ начин / .

Моето мнение е - ако двама имат еднакво виждане за свобода, тогава има хармония между тях и двамата се чувстват свободни.... и общата им везна е в равновесие.

Тема Re: Нов поглед върху нещатанови [re: Бapбapeлa]  
Автор Roxana (Ivory)
Публикувано01.02.07 00:50

Барбарело, както винаги пак не си разбрала.

Не знам с фуния ли да ти наливам, или какво, ама от безсилие ще те пусна да си пасеш по зелената морава на дир.бг, наистина не мога да променя ситуацията с теб и умствените ти възможности.

Автор Бapбapeлa (moonlight)
Публикувано01.02.07 00:53

ти не ме разбра... ако си направя труда да ти обясня какво значи ' моята свобода ', ' свободата на другия' и ' общата свобода' и 'еднаквата свобода ' ...друго ще кажеш.... обаче не ми се обяснява.... мисли вместо да пишеш излишни приказки дето са ми през.....знаеш къде .... моите умствени възможности не можеш ги стигна изобщо.

Тема Re: Нов поглед върху нещатанови [re: Бapбapeлa]  
Автор Ocoroвeц (senex)
Публикувано01.02.07 00:53

Къде го видя този егоизъм?

Тема Ето едно отнови [re: troublemaker_71]  
Автор Hoвичok (ироничен)
Публикувано01.02.07 00:56

нещата с които не съм съгласен и съм "леееко смутен"

. Или поне с по-голямата му част.

"Знаеш, че е правилна..."? От къде знаеш - знанието не идва свише, а е плод на опит, допълнителна информация и анализ. Би ли споделила твоите? Това което си изброила е от типа "общоприети схващания" или както аз ги наричам - "булевардна философия". Каквато е и по-голямата част от декламацията на постналия темата ник . И това не е заяждане, а само лично мнение. Мога да оспоря дума по дума повечето от нещата дори и само заради силогизми в тях от сорта на "Предназначението на взаимоотношенията е не да имаш някой, който може да те допълни, а да имаш някой, с който да можеш да споделиш пълнотата си. ". Хайде да ми кажеш как можеш да "споделиш", т.е. да прелееш от една пълна чаша в друга пълна за да смесиш двете течности? Аз обикновенно взимайки литър течност (условно) я преливам в двулитров съд за да я смеся с още литър, в противен случай просто ще я разлея по пода и само ще изпразня едната чаша, без да постигна нищо. А ако човек има място за още в себе си - как може да е "пълен"? Имането на място в което да смесиш (нали това означава да споделиш - да дадеш, т.е. да прелееш, което предизвиква смесване) означава, че си просто "непълен". Което е в основата на човешкото развитие и цивилизация . Или може би ще оспориш казвайки, че човек е "базграничност", но това отново води до моята теза. Освен това не е вярно. Мдаааа... такив ми ти работи.
Ако продължа подробно и дефинитивно да оспорвам технически думите ти, ще ни изгонят във философския клуб. А и не е коректно - спорът който бих водил е по-скоро за смисъла на казаното от теб, а не за техниката. Но истината за смислите е, че всеки от тях е верен щом се е появил като идея. И е валиден на определени етапи от развитието. Което всъщност елиминира основата за спор... Баси, как оспорих сам себе си

- Да тръгваме, Дьониз..
Тя въздъхна тихичко и стана.

Тема Re: Нов поглед върху нещатанови [re: Ocoroвeц]  
Автор Roxana (Ivory)
Публикувано01.02.07 00:57

Остави я, тя още не е прочела въпроса, който съставлява темата изобщо.

Ох, свещен идиотизъм! Да можеш да четеш букви не е като да можеш да мислиш и разсъждаваш върху прочетените букви, но кой знае защо е общоприето четенето на букви да се нарича грамотност.

Да, и отгоре на всичко има говорители по телевизията, на които им плащат луди пари да произнасят гладко прочетените букви, без да мислят! Е те това е далавера, по български, изобщо не работиш, обаче ти плащат!

Тема То и ти не я разбра [re: Roxana]  
Автор Ocoroвeц (senex)
Публикувано01.02.07 00:58

Анджела, ама нейсе.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.