Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:59 09.07.25 
Контакти
   >> Говорим си за секс
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
Тема Има ли феминистки в Българиянови  
Автор Kotaranko (хулиганко)
Публикувано22.01.07 18:05

Темат на Брет и написаното в нея ме наведе на мисълта, че няма да е лошо да се даде определение на тази дума.

...В общи линии феминизмът се основава на вярата, че полът не трябва да бъде определящ фактор за конструиране на социалната идентичност на личността или да бъде основание за различни социално-политически или икономически права.... Това е копнато от тук:

.... да ви призная, жена с подобни стремежи, никога не съм срещал лично може би поради причината, че живея в страна където половете са равнопоставени.

Какво съм срещал:

Жени не разбиращи мъжете и гледащи на тях като на представители от друга планета с необяснимо поведение.
Жени в неравностойно социално положение.
Жени немеещи да създадат постоянна връзка или с по няколко брака зад гърба си.
Жени с обременenо възпитание като малки.
Жени пострадали от насилие и незащитени от закона (В чието прилагане жените са с равно участие както мъжете. Според законите в БГ жените и мъжете в България имат еднакви права. Броя на съдийките и жените в съдебната система, следствие и прокуратура на места е почти равен на броя на мъжете... )
Жени смятащи мъжете за глупави същества.
Жени мразещи мъжете защото са били изоставяни.
Жени мразещи мъжете защото не са желани като сексуален обект.
Жени (Лесбийки) гледащи на мъжете като на съперник.
.... има и още, но сега не се сещам.

Излиза, че истинска феминистка досега не съм срещал?!

... Не съм виждал и друго.. Никога не съм видял досега красива и умна жена да зави "Аз съм феминистка" извън кръга на шегата.

ПС: Сега, една бележка отправена лично към Роксана. В една Швейцария, на жените бе разрешено да гласуват едва 1974 г. ако ме не лъже паметта. Толкова относно чужденците

С крачета мокри затупурка
по покривите летен дъжд

Тема щом не си виждал...нови [re: Kotaranko]  
Автор emma_goldman (анархистка)
Публикувано22.01.07 18:09

значи е време да смениш обкръжението.

poor is the man whose pleasure depends on the permission of another.

Тема Re: щом не си виждал...нови [re: emma_goldman]  
Публикувано22.01.07 18:11

А ти за какво се бориш пиле?

Щом си феминистка какви цели имаш? Интересно ми е.

по покривите летен дъжд

Редактирано от Kotaranko на 22.01.07 18:13.

Тема Re: Има ли феминистки в Българиянови [re: Kotaranko]  
Автор Karea ()
Публикувано22.01.07 18:18

Феминистки се срещат най-вече в страни, в които половете са равнопоставени (пр. Германия vs. Иран). Всъщност в Германия твърдят, че равнопоставеността на половете в страната се дължи именно на съществуването на многобройните феминистки организации.
Феминизмът е част от западната култура, а ние сме много далече от нея.
Днес ме мързи ме да се включвам надълго и нашироко, но си позволявам да вметна, че наистина прави впечатление колко много жени си срещал.

Тема Re: щом не си виждал...нови [re: Kotaranko]  
Публикувано22.01.07 18:19

не се боря за нищо, просто съм нащрек да няма простотии и от време на време се боря за конкретни неща. примерно борила съм се да извадя една приятелка от дома й, в който гаджето й я пребиваше сутрин обед и вечер. тя, щото не е феминистка, в мига, в който я изнесохме с едни приятели от тях, му се обади да му каже, че го обича.
боря се жени, които са на еднакви позиции с определин мъже, да получават колкото тях. аз съм полочувала по-малко, а съм вършила повече работа.
ей да такива неща. ти що си мислиш, че феминистките мразят мъжете? не, просто мразят да се ебават с тях, щото са жени. това е.
ако бях живяла в годините на суфражетките, щях да се боря да гласувам, да мога да избирам как да живея, да се развеждам, ако той окаже непроходим тъпак. иначе когато става въпрос за любов, секс, и такива интимни неща, феминистките са си най-обикновени жени.
а, и нещо друго - защо смяташ, че само грозните жени са феминистки? и че само красива ако ти каже, че е феминистка, ще го приемеш за чиста монета? нали знаеш колко разтегливо понятие е красотата.

Тема Re: Има ли феминистки в Българиянови [re: Karea]  
Публикувано22.01.07 18:26

Естествено. След като 50 % от човечеството се състои от жени

по покривите летен дъжд

Тема Re: Има ли феминистки в Българиянови [re: Kotaranko]  
Автор HAДEЖДA™ (Jedem das Seine)
Публикувано22.01.07 18:31

Хехе Котак, сега като се замислих, не се сещам за моя позната, която да се самоопределя като феминистка. Но из форумите съм чела доста жени, които свеждат феминизма до описаното от теб, или до още по-простото - "всички мъже са животни"

.

Този Свят и Прекрасен, и Грозен е МОЙ !
Той е Капка от МОЕТО СЪРЦЕ !!

Публикувано22.01.07 18:46

Не разбрах за това в мига, в който я изнесохме с едни приятели от тях, му се обади да му каже, че го обича. каква вина да изпитвам

И как върви борбата? Освен на кафе и бъра-бъра със себеподобни как се бориш за правата си?

...защо смяташ, че само грозните жени са феминистки?
Не съм казал такова нещо .. Казах само че тези които са завявали подобна принадлежност пред мен никога не са били красиви и не са имали успешен брак или връзка.

по покривите летен дъжд

Тема Re: щом не си виждал...нови [re: Kotaranko]  
Публикувано22.01.07 18:50

каква вина да изпитвам?

защо трябва да изпитваш вина? аз не изпитвам вина, когато гледам как кухи лейки въртят курвенски номера и след това потърпевшите викат - всички жени сте кучки и не знаете какво искате. те са си те, аз съм си аз. толкова е просто.

И как върви борбата?

вирви, не бери грижа, ама това е клуб гзс, не гзф, така че..

...никога не са били красиви и не са имали успешен брак или връзка...

казах ти, че е време да смениш средата. по същия начин жени, които твърдят, че всички мъже са прасета, трябва да сменят средата и да спрат да тичат след прасета.

Публикувано22.01.07 18:52

а, сетих се и още нещо, ама то винаги така става - най-добрата реплика....

"ти му казваш на него лично персонално, че е свиня, той ти вика - ти що обиждаш мъжете?" това е парафраза от една пиеса, в която ставаше въпрос за поколения, но мисля, че илюстрира какво искам да ти кажа.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.