|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Универсализация <--> Специализация
|
|
Автор |
DVD () |
Публикувано | 30.08.06 14:34 |
|
Аз в момента съм паднал не от Марс щото е много близо и се хващат някои турски програми, а от съседната галактика и нищо не разбирам от човешки взаимоотношения... та искам вие да си изясните по между си (белким и на мен ми просветне) въпросите по-долу!
В съседната тема видях негодуванието на няколко колежки относно някаква смяна на кравички и някакви "двойни стандарти" свързани с това...
До колкото ми е известно човешките възможности са ограничени - един човек не може да знае всичко, не може да може да прави всичко, не може да се занимава с всичко с което се сблъсква в живота! Ако човек живее сам ще му се наложи да се занимава с всичко сам, но когато живеем в общество вече не е чак толкова наложително... Можем да предоставим грижата за някои неща на други хора които ще се справят по-добре от нас и с по-малко загуба на енергия и време. Също можем да предоставим някои неща на различни машини - с това сме свикнали и обичайно не се счита за нередност. Разбира се на човека не му е необходимо ВсичкотоКоетоГоИмаНаТояСвят... на човек му е достатъчно да се занимава със собствените си неща и обикновено той достига до положението в което е напълно способен да се справя с тях. Ако нещо не му достига обикновено стремежа е това да бъде допълвано от партньора му. Ако хората са тотално различни (с напълно различни интереси, способности, занимания) тогава трудно може да се говори за партньорство - тогава може да става въпрос само за съвместни икономически интереси. Колкото по-сходни са хората толкова повече могат да си прекарват добре времето заедно.
Въпросите за размисъл са:
1. кои неща оставяме за себе си, кои на партньора, кои на други хора и кои на машините?
2. къде е секса във всичко това? сексуалните задължения могат ли да бъдат преотстъпвани? ако да - защо? ако не - защо?
3. каква е зависимостта между сходството на хората и щастието - колкото повече толкова повече ли е, насищане ли има или има един пик след който щастието спада?
| |
Тема
|
Re: Универсализация <--> Специализация
[re: DVD]
|
|
Автор |
silver_horse (buona) |
Публикувано | 30.08.06 14:55 |
|
1.Зад себе си оставяме нещата които не искаме да се случват отново, нещата които искаме да останат в миналото. На партньора се надяваме за доверие и сигурност, за подкрепа и когато не можем да се справим сами търсим помощ от него, нещата които поверяваме на други хора са напълно различни едни от други, на непознат е по – лесно да прехвърлиш проблемите си! На машините оставяме понякога дори да мислят вместо нас, някои поверяват здравето си на определен вид машина, чрез машините комуникираме.
2.Секса е навсякъде може да се намеси във всичките ни взаимоотношения, дори и тези с машините, има хора които практикуват виртуалния секс. За задължения в тази област, поне аз не мога да говоря, за мен където има удоволствие, няма място за задължения.
3.Понякога дори противоположностите се привличат, щастието може да спадне само тогава, когато любовта си намери подслон в някое чуждо сърце. Насищане има, но ако го преодолеем и имаме желание да сме с въпросния партньор го преодоляваме и след това идва периода на удовлетворение от това което сме си дали един на друг
Поне аз така мисля
..
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Hot_ice (злобка) |
Публикувано | 30.08.06 15:08 |
|
1. оставям за себе си нещата, в които съм най-добра, ти си го написал и сам, макар и не буквално, най-добрите са най-добри, точно щото не се опитват да се надскочат
2. сексът по принцип е навсякъде и да, сексуалните задължения могат да бъдат преотстъпвани, изземвани, преразпределяни и т.н. Защо ли? Ами понякога просто нещата са такива и следват собствения си ход
3. щастието си е състояние на духа, не мисля, че зависи от сходството с партньора, или с хората по принцип. насищане в буквалния смисъл няма, видоизменят се нещата, но има ли удовлетвореност, то тя не се губи си мисля
Нищо не е такова, каквото изглежда, че е.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Poшko (куче в чекмедже) |
Публикувано | 30.08.06 15:14 |
|
би мамата ...
Поговорка: "И най-умния е невеж в различни области"
1. кои неща оставяме за себе си, кои на партньора, кои на други хора и кои на машините?
на буля, оставям всичко за което има желание ... видя ли, че нещо започва да и идва в повече или и е тежест веднага се заемам с него (аз съм доста наблюдателен и се опитвам да подържам системата балансирана). Лично смятам, че хората нетрябва да се насилват един друг да правят неща които не са им приятни ... но след като човек има желание да върши нещо защо да му развалям хатъра ?
2. къде е секса във всичко това? сексуалните задължения могат ли да бъдат преотстъпвани? ако да - защо? ако не - защо?
сексът е необходимото условие за да се получат нещата ... без това условие отговорът на уравнението и прозиводните му ще бъде погрешен ...
преотстъпват се ... незнам колко е осмислено ама представи си: аз неправя свирки на приятеля си ... много го обичам ама знам, че той като не ги получи от мен ще отиде да си ги потърси от някъде другаде ... е да ма аз много го обичам и ще продължа да го обичам ... опааааааааа ей тукачка точно на този завой тя преотстъпи "задълженията си" има разбира се много такива примери
защо се преотстъпват ли ... защото така е по-лесно ... с лекинко самозалъгване и излизаме сухи чисти от водата ... тъпички сме и несъзнаваме, че преотстъпването може да ни измести от центъра ... а той е точно окото на бурят ... изместени от центъра вече стабилността ни се губи ... политаме отнесени от вихъра на страстта и желанията ... насочен в друга посока ...
3. каква е зависимостта между сходството на хората и щастието - колкото повече толкова повече ли е, насищане ли има или има един пик след който щастието спада?
сходството на хората предопределя и сходни интереси ... или сходните интереси предопределят сходството ... кой знае а и е без значение ... сходните интереси по свое му значат повече време заедно ... ако приемем че хората достигат точката на насищане един от друг правопропорционално на времето прекарано заедно ... това неминуемо означава че колкото повече време прекарваме заедно то толкова се доближаваме към нея ... да ... може би ... а може пък хората да свикват един с друг и да смятат партньора си за неминуема част от житието и битието си ... по този начин те сами ще си омръзнат на себе си ... или по-скоро навиците им ... ще се променят поради насищане ... но за да се случи това човек трябва да има сили да разбута рутината и да излезе от нея ... това става по-лесно когато сте 2ма ...
кой знае ... нека всеки сам определи за себе си ...
щастието се измерва (поправете ме ако греша) в нашата задоволеност ... с партньор споделящ идеите ни ще сме по-щастливи (споделеното щастие е 2пъти щастие) ...
да не забравяме, че животът ни е кръговрат, да не заравяме, че връзката между хората зависи и от тяхното вътрешно състояние ... тогава пиковете са следвани от спадова а спадовете от нови пикове ... давайте да си баутваме главата в чувала да си теглим по една усмивка и да продължаваме напред без да мислим много ... довечера предлагам всички в 22часа да правим секс ... свещена ментална клубна група
изпростях накрая
обрРквация!!!
| |
|
Я кажи в коя тема да търся кравичките, та да схвана за какво говорим, моля.
Омръзна ми да светя като кру-у-у-ушка!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
love_affair (еver...never) |
Публикувано | 30.08.06 15:25 |
|
може би духът влиза в тялото с идея за усъвършенстване, като тялото се явява инструмент - оръдие на духа
духа се възползва от обстоятелствата в околната среда за това - случки и т.н.
в своя път духът в тяло среща себеподобни - и при тази среща може да последва обмен на информация - с другите индивиди
ако двама индивида могат да постигнат устойчива система и живеят в баланс и хармония и осъществят обмен е хубаво
може би лююбовта е именно упойката, която ни помага да приемем треските на другия, защото иначе на пръв поглед ще ни избодат очите, а така ще изплуват малко по малко с излизането на упойката, когато сме посвикнали.....
сложно е
аз приемам, че с партньора следва да има взаимност и обогатяване, на машини бих оставила прането и т.н.
...Винаги прекрасна, понякога опасна...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
unlimitted (на границата) |
Публикувано | 30.08.06 15:44 |
|
Понеже съм от колежките, които споменаваш и понеже нямам вдъхновение да пиша нищо подробно, ти предлагам следното:
Хващаш 20, 50, 100 жени и ги питаш съвсем честно да споделят сексуалните си практики след 10-15-20 годишен брак. Мога да ти подскажа с въпросите
- той целува ли повече от минута-две преди да го вкара?
- лиже ли?
- повтаря ли?
- коментира ли нещо за секса?
- разбира ли, че нямате оргазми?
- става ли му без две водки?
- виждал ли ви е гола на светло?
-.....квото се сетиш питай
И само си записвай колко ДА-та и колко НЕ-та има....После от ДА-тата махни половината, щото те си лъжат по навик жените...Няма да остане много....И сега ги питай това тормозило ли ги е? Чувствали ли са се грозни/дебели/нежелани ? Пушили ли са дълго след вечерния съпружески секс и неговото хъркане 2 мин след това? А опитвали ли са се да говорят на тая тема с него? А дали са мислили, че важното е, че той ги обича, пък другото - нищо, ще го преглътнем....Ще бъдеш удивен колко ДА-та ще чуеш....Сега им хвани мъжете на тия жени и ги питай дали имат проблеми в секса? Е ще чуеш повече НЕ-та...щото как бе? Нали я еба редовно. Е за какво да си говорим с нея на тема секс? То не се говори, а се действа....И така си действат...
Много мразя темите за мъжете и жените и кой прав, кой крив....Просто истината е, че и двата пола сякаш не умеем да комуникираме истински. Само че при всичкия ширещ се феминизъм, има нещо, което засега е почти непроменено в спалнята на едно семейство
Той ебе
Нея я ебат ( ако му стане )
И знам, че грозно звучи и цинично....И знам, че не винаги е така... Но пък доста често....Мъжете просто трудно приемат, че техният секс има нужда от стимули. По-скоро са склонни да сменят жените, а не секса си....Природа ли е, не знам....И точно аз изобщо не съм феминистка, нито мъжемразка, държа да го уточня, да не стават грешки.....
И един ден тя среща някой, който......ами той няма нужда да му пише списък със желанията си....той първо отгатва, налучква, опитва...Тя става по-смела и по-отдадена...Той знае повече и пита още....тя споделя повече и иска още....
А човекът вкъщи бучи - "Ай сиктир. Аз работя като вол. Даже не хойкам толкова. Нито много пия, нито бия. И я ебах всяка седмица. А тя избяга...." Ами нея я е нямало през повечето време така или иначе....
Тъжни картинки и грозни...Ама как да се провикна: Да живее семейният секс, като това се случва в повечето двойки...И като не вярваш, питай....и извън клуба питай.....
| |
|
оппппс видях, че не съм искала да пиша подробно и пак съм се престарала с....хахаха ама сте ми свикнали)
| |
|
Не съжалявай. Беше интересно
КОТАК С КРИЛЦА !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Slona_sf (джедай) |
Публикувано | 30.08.06 20:53 |
|
Да си призная това със сексуалните задължения не го разбрах. какво имаш предвид? Секса не е задължение към някого.
Щастието е субективно усещане и да се говори за връзка между сходство и щастие е нелепо, според мен. Поради тази му същност за мен то е "вълнисто".
"Колкото по-сходни са хората толкова повече могат да си прекарват добре времето заедно. "
Аз съм обречен на вечна самота.
Just Do It........
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|