Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:06 08.07.25 
Контакти
   >> Говорим си за секс
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Off-Емиграциятанови  
Автор troublemaker_71 (Революция)
Публикувано16.11.05 21:49

Виждам,че всички ви е налегнал световния мързел и не очаквам голяма активност,но все пак тук има много интересни хора,чието мнение бих искала да узная..
Искам да чуя какво мислите относно емиграцията,емигрантите,патриотизма...
Предполагам,че ще прочета доста негативни мниея,но ще се опитам да не приемам нищо от тях като лична нападка .
Искам и да прочета и какво мислят клубари,с които сме в едно и също положение-Отворена,Caramel,Lana_6, Ghostwriter,Niamh,Semana,Goddess,ariel$,svobodna,чери,wika...

Редактирано от troublemaker_71 на 16.11.05 22:42.

Тема Re: Off-Емиграциятанови [re: troublemaker_71]  
Автор MopфиycМодератор (матричар)
Публикувано16.11.05 22:07

Какво да мисля, всеки има право на избор, някои обаче по малко... българите почти никак.
Още от времето на политическата емиграция, това беше избор който водеше до страшно много негативи за поелия го или неговото семейство.
После в годините точно след прехода имаше един чист момент в който можеше да се емигрира лесно... а сега вече никои не ни иска - говоря за обикновенните хора.
Когато работиш цял ден за средно 200-300 Евра, а цените на повечето стоки са сходни (на много даже надвишават) с тези в останалата част по света, когато вземането на болничен ще ти коства реално намаляване на заплатата - защото и да те осигуряват те осигуряват на минималния праг (и по него ще ти плати болничния НОИ), когато виждаш как всеки който има поне малко сила/власт/положение го използва изключително за свое и на близки/приятели облажаване, когато осъзнаеш, че водещия принцип в обществото е да се оцелява поеденично с уклони към - не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле, когато разбереш, че ще става още по зле... тогава май избора става наистина сериозен.
А да добавим ли сигурността като мотив, не знам как е в америка, но тук в "елитен" квартал в столицата - 2 ма наркомани разбиват врата на възрастен човек, бият го до смърт, обират го, а полицията завежда дело - с/у неизвестен извършител при положение, че и 2 та са контингент.
От друга страна, никои и никъде няма да те чака в райската градина, напротив повечето емигранти тръгват от 0, освен ако нямат някакви контакти и/или специалност която им гарантира започване на работа почти веднага.
А патриотизма ... не мисля, че може да спре някого да опита, по скоро може да го върне след време, но не мисля, че е мотив да се откажеш от подобен опит.
А аз предполагам, че няма да има много негативни

Welcome to the real world

Автор Coнaтa (Arctica)
Публикувано16.11.05 22:07

Избор е.
И като всеки чужд избор следва да се приеме, колкото и да не ни харесва - това е.

Why don't you take me for a little while? Singing me songs, you know, will make me cry!

Автор Slona_sf (див)
Публикувано16.11.05 22:09

Емиграцията - проява на свободна воля. Всеки сам избира къде, с кого и колко време да прекара от невероятно краткият си живот. Никой няма право да ви се сърди за това, че сте избрали да живеете и реализирате другаде.
Това, че живееш в друга държава не те прави по-малко българин или по-лош родолюбец.

Аз за себе си избрах България и да ти призная, и на други съм го казвал, от София може да ме накара да излезна за повече от 3 дни само жена или принудително Вермахта....

Понеже съм мъж с положение, предпочитам благоразположени жени...

Тема Re: Off-Емиграциятанови [re: Slona_sf]  
Автор Coнaтa (Arctica)
Публикувано16.11.05 22:13

от София може да ме накара да излезна за повече от 3 дни само жена или принудително Вермахта

Хех, и защо така?

Why don't you take me for a little while? Singing me songs, you know, will make me cry!

Автор HAДEЖДA™ (ИПСБ)
Публикувано16.11.05 22:13

въпрос на лична преценка.решаваш че извън България ще си по-добре, вдигаш си куфарите и толкоз.
Но не всеки го може.аз за себе си съм на 99% сигурна, че извън България някакси няма да се чувствам на място.Може би защото смятам, че съм се реализирала тук, може би защото не съм любителка на такива кардинални промени....незнам, но съм си тук.

НА ТОЗИ СВЯТ НАЙ – ВИСОКА ЛИХВА НОСЯТ СПЕСТЕНИТЕ НЕРВИ

Автор Maлkaтa пишka (комплексиран)
Публикувано16.11.05 22:19

Следствие на разбитата българска индустрия стотици хиляди българи отиват да работят в чужбина.На повечето им харесва тук но са икономически принудени да търсят нещо по добро.А в чужбина освен плюсовете-по-добри пари сравнение с България,по широк кръгозор,опознаване на нови хора и култура,себедоказване има и много минуси.
Минусите са че там ти си чужденец и като такъв не си равнопоставен.Винаги ще се чувстваш чужд до известна степен.За някои пък носталгията е непоносима.

Мале какво сериозно мнение написах

Тема Re: Off-Емиграциятанови [re: Coнaтa]  
Автор Slona_sf (див)
Публикувано16.11.05 22:19

не ми понася въздуха......

в биографията ми го пише....

Понеже съм мъж с положение, предпочитам благоразположени жени...

Автор wika ()
Публикувано16.11.05 22:20

сложи ме и мен, от скоро...
знаеш ли,вчера за първи път прочетох обиден надпис, който можеше да се отнесе и за мен...нещо в смисъл на "всички мръсни чужденци да си се връщат в дупките, откъдето са дошли"...
вярно, че Рим е претъпкан с какви ли не хора, с голяма част от които не искам да имам нищо общо, но...

ужасно ми стана

So what would an angel say
the devil wants to know?

Тема Re: Off-Емиграциятанови [re: Mopфиyc]  
Автор troublemaker_71 (Революция)
Публикувано16.11.05 22:28

Морфи,
Първо -благодаря,че не си ми разкарал темата,защото няма нищо общо с тематиката на клуба,но предполагам някак си си доловил,че нашият клуб напоследък е единствената българска общност,в която се чувствам комфортно(тъжно,но факт)...
Второ-наистина няма да правя този път големи дискусии,предпочитам само да чета и да видя България през погледа на тези,които са останали в нея, защото както всеки емигрант избрал брака с чужда държава,отвреме на време си имам кризи и моменти на равносметка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.