|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Функция за закръгляне |  |  | Автор | Eжko_ (бодли_дрешко) |  | Публикувано | 24.02.10 15:07 |  |  | 

Привет на всички от форума,

Знае ли някой, дали има възможност едно число - например, 5,14528 - не само да се закръгли на 5,15000, но и да се чете от Ексел именно като 5.15.

Благодаря

|  |  |  
             | 

| Тема |  =MROUND(AB4,0.005) - това трябва да е  [re: Eжko_] |  |  | Автор | Eжko_ (бодли_дрешко) |  | Публикувано | 24.02.10 15:19 |  |  | 

=MROUND(AB4,0.005)

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: =MROUND(AB4,0.005) - това трябва да е  [re: Eжko_] |  |  | Автор | Eжko_ (бодли_дрешко) |  | Публикувано | 24.02.10 15:30 |  |  | 

Не винаги се получава, обаче

|  |  |  
             | 

| Тема |  =ROUND(AB4,2)  [re: Eжko_] |  |  | Автор | Eжko_ (бодли_дрешко) |  | Публикувано | 24.02.10 15:38 |  |  | 

=ROUND(посочва се клетката, в която е числото,2)

Това е закръгление до стотици. За хилядни се вкарва  3 и т.н.

Редактирано от Eжko_ на 24.02.10 15:38. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Сега трябва  [re: Eжko_] |  |  | Автор | Eжko_ (бодли_дрешко) |  | Публикувано | 24.02.10 15:58 |  |  | 

Следващото нещо, което ми трябва, е да направя така, щото числото 5,15 да го търся в масив от данни. На числото 5,15 м този масим от данни, съответства някаква стойност, и тази стойност ми трябва да я "върна" там, където правя изчисленията.

Има ли някой идея ?

|  |  |  
             |  |  | 

проучи формулите VLOOKUP, INDEX и MATCH.
 има теми назад във форума за тях, има и достатъчно информация в гугъл.
 ако не се справиш - ще помагаме

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Сега трябва  [re: Eжko_] |  |  | Автор | Mинaвaщ (Нерегистриран) |  | Публикувано | 24.02.10 21:52 |  |  | 

Ежко_ ти си Мъжжж , задаваш и си отговаряш Сам
 f(x)dx е написал , информацията за решението, но Мое мнение , ВНИМАВАЙ за изискванията за подреждане на данните в масива и за повтаряемост ипр. екстри !

|  |  |  
             | 

| Тема |  Трудничко ми е  [re: f(x)dx] |  |  | Автор | Eжko_ (бодли_дрешко) |  | Публикувано | 25.02.10 08:35 |  |  | 

Благодаря за вниманието.

Трудно ми е да се справя.

Задачата е следната: От поредица от изчисления получавам резултат - примерно числото 5.15. Такава стойност имам  на съответен ред в в съответна клетка в колона "А" на друг лист, където има още 100 стойности в  100 клетки  в същата колона (примерно). В колона "В" на съответния ред (тоест, клетката отдясно на 5,15) се намира стойността, която търся да извлека.

Ако можете, помогнете.

Благодаря на всички ви.

Редактирано от Eжko_ на 25.02.10 08:47. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Повтаряемост в базата данни няма  [re: Mинaвaщ] |  |  | Автор | Eжko_ (бодли_дрешко) |  | Публикувано | 25.02.10 08:49 |  |  | 

Всяко едно от чисбата е уникално, както и съответстващата му стойност, която търся да извлека.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Трудничко ми е  [re: Eжko_] |  |  | Автор | f(x)dx () |  | Публикувано | 25.02.10 09:18 |  |  | 

човек, VLOOKUP ти трябва в случая.
 ето ти една тема от доста отдавна

би трябвало да се оправиш, ако не можеш - пусни някъв файл на мейла

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички) |   | 
 |