Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:40 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Електронни таблици
*Кратък преглед

Тема как да си направя книга в екселски файл ?нови  
Автор pepi4a (непознат )
Публикувано08.10.09 15:46

открих си екселски файл , но не зная , как да го направя на отделни страници под формата на книга .ако някой знае как да го оформя , моля да ми помогне ! благодаря !!!

Тема Re: как да си направя книга в екселски файл ?нови [re: pepi4a]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано08.10.09 17:00

не разбирам съвсем въпроса, стрелям в тъмното - пробвай с Pagebreak preview

Тема Re: как да си направя книга в екселски файл ?нови [re: f(x)dx]  
Автор pepi4a (непознат )
Публикувано09.10.09 12:52

благодаря ти за помоща , сигурно си стрелял в десятката както се казва , но все пак къде да го търся - в кое меню това Pagebreak preview.Извинявай за невежеството , но все пак благодаря ! А само да уточня въпроса , става въпрос да оформя екселския файл на 1,2,3, ит.н. страници .Това имам впредвид ,като говоря за книга .

Автор f(x)dx ()
Публикувано09.10.09 15:09

продължавам да не разбирам. отделните шийтове ли трябва да са страниците или един шийт да разделиш на страници? да ги номерираш ли искаш или просто да се разпечатват на отделни страници? и как като книга - като сгънеш листа А4 и да получиш книжка ли?

не разбирам наистина.

Pagebreak preview се намира във View

Тема Re: .... [re: f(x)dx]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано11.10.09 11:16

... често/постоянно , хората отварящи Excel (вероятно и други програми за електронни таблици) очакват поведение на текстообработваща програма ... т.е. да има вариант да пишат/виждат Страница след Страница !
Много от по-горните си мислят, че MS Excel e като MS Word само че с готово раграфена таблица ... и понеже не могат да си направят Табличка в Word ползват Excel -> и от тук се сблъскват с проблема и кашата е доста сериозна :)
За мен 51% от потребителите , които по някаква причина отварят Excel , не могат да разпечатват от Excel ... тъпо като ситуация, ама е факт :)
Според мен това е в дъното на "Птоблема" !

АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано11.10.09 11:29

Според мен , за твое съжаление в Ecxel няма точно "оформяне в 1,2,3 и т.н." ...
Може да настроиш и да виждаш кое в коя страница Ще Се Разпечата !
Но въпреки това всичко си остава една Голяма Плоска Таблица ... "работна страница с клетки". Pagebreak preview ще ти покаже как/на коя страница ще се разпечатат нещата и малко ще се доближиш до това което очакваш да видиш ...
Извън Темата !
Говоря малко на изуст ! Мисля че може спокойно да се опиташ да вмъкваш части от Excel-ска таблица във Word (в различни страници) и даже да е "жива връзката". Това може да те улесни в създаването на "книга".

Тема Re: как да си направя книга в екселски файл ?нови [re: Mинaвaщ]  
Автор asahi (познат от преди)
Публикувано13.12.09 13:43

Вероятно имаш някакъв опит със странирането и може би с предпечата.
След като накараш Ексела да печата по страници с помощта на PDF виртуален принтер ще добиеш многостраничен PDF, който можеш да вкараш в макет за книга или там каквото ти трябва.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.