Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:35 17.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Електронни таблици
*Кратък преглед

Тема SOLVERнови  
Автор emmill (новак)
Публикувано07.07.08 13:08

зДРАВЕЙТЕ!
Загазих с тоя солвер :)
имам 4 преподавателя и 10 групи с ученици. Тези преподаватели трябва да проведат по 155 часа на всяка група. Като преподавателите могат да провеждат само по 4 часа на ден , пет дни в семицата. Как да го направя тоя график с Solver. Даже си припоних и висшата математика от СА. Но пак зациклям.
Благодаря на отзовалите се.

Тема Re: SOLVERнови [re: emmill]  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано07.07.08 21:38

Нещо май не са ти пълни условията на задачата или поне на мен така ми се струва.
Сигурен ли си че е така условието, защото на мен не ми става много ясно, какво точно трябва да се сметне.

Тема Re: SOLVERнови [re: alexoff]  
Автор emmill (новак)
Публикувано08.07.08 08:00

Да създадам график, кой преподавател на коя група , като целия курс да премине за възможно най-кратко време.
Абе сложничко ми се видя и на мен.

Тема Re: SOLVER [re: emmill]  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано08.07.08 19:49

това със солвър мисля, че няма да стане.

Тема Re: SOLVERнови [re: alexoff]  
Автор croesus (?!?)
Публикувано18.07.08 00:58

На теория солвъра би трябвало да решава всякакви оптимизационни задачи, които могат да се опишат с екселски формули. Менютата и опциите му няма да обяснявам колко са претенциозни.

На практика нелинейна система с две неизвестни го спъва, ако не са зададени добри начални предположения за стойностите им. Преди две години се наложи да пиша 400 реда макроси защото "оптимизираните" числени методи на Солвъра не могат да се оправят там, където примерно най-елементарния метод на Нютон върви без грешка.

Не знам как стои въпроса в пълната му версия, която май струва към 50 долара (защото тази, която е включена в Ексела е нещо като демо).

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.