|
Тема
|
Имате ли някаква идея
|
|
Автор |
anastasd (непознат) |
Публикувано | 22.01.08 23:35 |
|
Здравейте,
Имам лог-файлове от един уебсайт, които анализирам. Чрез един php скрипт екстрахирам нужната ми информация от тях и я пиша в екселски файл. Колоните му са три: IP адрес, Дата (DATE), Посетена страница (PAGE).
Правя пивотка и подреждам колоните една до друга така: DATE-IP-PAGE а в data field слагам Count(PAGE). По този начин виждам за всеки ден от кои IP адреси е влизано, кои страници са посетени от всеки IP адрес и по колко пъти са посетени (чрез това Count(PAGE))
Сега обаче искам да преправя пивотката, так че да ми показва за всеки конкретен ден IP адресите, през които е влизано дали са влизали и през други дни (по-стари само). Това става като пренаредя колоните така: IP-DATE-PAGE, но тогава сортирането става по IP адрес, а не по дата, а не това ми трябва.
Имате ли някаква идея как да се направи подобна "рекурсивна" пивотка или нещо подобно?
| |
|
според мен няма как да стане тая работа.
пак ще помисля, но ми се струва, че не може
| |
Тема
|
Re: Имате ли някаква идея
[re: anastasd]
|
|
Автор |
alexoff ( (_)] .) |
Публикувано | 23.01.08 23:34 |
|
ако ти е важно да сортираш първо по дата направи още една колонка с дата и я сложи на първо място. Въпреки че се съмнявам, че точно това ще ти реши проблема де, пък и нещо не схванах какво точно трябва да се направи.
| |
|
Опитай датата да сложиш в row
Всеки ред ще е дата а адресът да е в колоната
така ще са подредени редовете по дати, а колоните по адрес
| |
|
Мдам, просто и елегантно! Аз направо бях забравил, че пивотките могат да имат и второ измерение, все списъци съм правил последните години.
Благодаря и на останалите колеги! alexoff, аз първо това пробвах - с две колони за дати, но ако ги подредя така DATE1-IP-DATE2 тоава в DATE2 излизат само стойности, които са в съответното поле DATE1. Т.е примерно за 11/1/2008 (DATE1) в IP излизат примерно 123.456.***.***, 234.567.***.*** и т.н. адреси, но в DATE2 срещу всеки от тях се показва само "11/1/2008". Затова питах дали е възможно да има нещо като "рекурсивна" пивотка.
| |
|
|
|
|