|  | | 

| 

| 

| Тема |  Имате ли някаква идея |  |  | Автор | anastasd (непознат) |  | Публикувано | 22.01.08 23:35 |  |  | 

Здравейте,

Имам лог-файлове от един уебсайт, които анализирам. Чрез един php скрипт екстрахирам нужната ми информация от тях и я пиша в екселски файл. Колоните му са три: IP адрес, Дата (DATE), Посетена страница (PAGE).

Правя пивотка и подреждам колоните една до друга така: DATE-IP-PAGE а в data field слагам Count(PAGE). По този начин виждам за всеки ден от кои IP адреси е влизано, кои страници са посетени от всеки IP адрес и по колко пъти са посетени (чрез това Count(PAGE))

Сега обаче искам да преправя пивотката, так че да ми показва за всеки конкретен ден IP адресите, през които е влизано дали са влизали и през други дни (по-стари само). Това става като пренаредя колоните така: IP-DATE-PAGE, но тогава сортирането става по IP адрес, а не по дата, а не това ми трябва.

Имате ли някаква идея как да се направи подобна "рекурсивна" пивотка или нещо подобно?

|  |  |  
             |  |  | 

според мен няма как да стане тая работа.
 пак ще помисля, но ми се струва, че не може

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Имате ли някаква идея  [re: anastasd] |  |  | Автор | alexoff (  (_)]   .) |  | Публикувано | 23.01.08 23:34 |  |  | 

ако ти е важно да сортираш първо по дата направи още една колонка с дата и я сложи на първо място. Въпреки че се съмнявам, че точно това ще ти реши проблема де, пък и нещо не схванах какво точно трябва да се направи.

|  |  |  
             |  |  | 

Опитай датата да сложиш в row
 Всеки ред ще е дата а адресът да е в колоната
 така ще са подредени редовете по дати, а колоните по адрес

|  |  |  
             |  |  | 

Мдам, просто и елегантно! Аз направо бях забравил, че пивотките могат да имат и второ измерение, все списъци съм правил последните години.

Благодаря и на останалите колеги! alexoff, аз първо това пробвах - с две колони за дати, но ако ги подредя така DATE1-IP-DATE2 тоава в DATE2 излизат само стойности, които са в съответното поле DATE1. Т.е примерно за 11/1/2008 (DATE1) в IP излизат примерно 123.456.***.***, 234.567.***.*** и т.н. адреси, но в DATE2 срещу всеки от тях се показва само "11/1/2008". Затова питах дали е възможно да има нещо като "рекурсивна" пивотка.

|  |  |  |  

|   | 
 |