Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:41 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Електронни таблици
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Изчисляване на работно време  
Автор galiaV (витален)
Публикувано15.03.07 16:26

Привет!
Налага ми се да направя следната форма за изчисляване на работните часове.
В една клетка се въвежда часа в който служителя започва работа, в клетката до нея - часа в който приключва "да се труди" за деня. В третата клетка трябва да има формула която да изчислява броя отработени часове за деня. За целта:
1) в клетките в които ще се въвеждат часовете на започване и свършване на работа е необходим подходящ формат за часа. Най-удобно е да се показват часа и минутите, без секундите - в стандартните формати го няма, а знанията ми да го съчиня не достигат.
2) относно клетката в която ще се изчисляват броя отработени часове за деня има една особеност. Обикновено служителя започва от 18.00 часа вечерта и завършва сутринта по някое време. Аз опитах да извадя часа на свършване от часа на започване но при AM и PM нещата тотално се объркват.
Ако може някой да помогне-ще се радвам.
Ако не може - здраве да е!

Тема Re: Изчисляване на работно временови [re: galiaV]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано15.03.07 23:10

ето тук е описан твоят проблем

можеш да погледнеш и тук

Автор galiaV (витален)
Публикувано16.03.07 09:54

Ау, много благодаря.
Сега го направих почти машинално, защото нямам много време - но въпреки това стана. Вкъщи ще го осмисля по-добре.

Автор TRN ()
Публикувано17.03.07 10:27

Ако имаш време прегледай и това http://www.cpearson.com/excel/DateTimeWS.htm#WorkHours

Тема Re: Изчисляване на работно временови [re: TRN]  
АвторAлekc (Нерегистриран)
Публикувано17.07.07 11:13

Ако искаш пиши ми на djaleks@abv.bg и ще ти дам готова таблица, която ще ти свърши работа.

Тема Re: Изчисляване на работно временови [re: Aлekc]  
Автор elli25 (непознат )
Публикувано08.07.17 07:40

и аз имам същия проблем с работните часове, мога ли да помоля и аз за някаква примерна таблица

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.