Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:04 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Електронни таблици
*Кратък преглед

Тема PLS HELP -Form in Excelнови  
Авторteoiva (Нерегистриран)
Публикувано07.05.05 19:46

Здравейте,
Възможно ли е формуляра който се намира в EXCEL , DATA -FORM да показва само определни от мен колони
Както се разбира от структората на въпроса ми аз съм един самоук-недоук любител на ексела без познания не се яадосвайте МОЛЯ, ако може помогнете

Тема Re: PLS HELP -Form in Excelнови [re: teoiva]  
Авторpitanka (Нерегистриран)
Публикувано08.05.05 00:02

Може, ако предварително скриеш колоните, които искаш да не се показват.

Тема Re: PLS HELP -Form in Excel [re: pitanka]  
АвторTeoiva (Нерегистриран)
Публикувано08.05.05 01:24

Dam, thanks tva go obmislyah no ne mi vyrshi rabota,chetoh syshto taka kak se pravi "user form" ama na men ne mi trybvat butoni i tolkova slojni za men kodove :-(

Тема Re: PLS HELP -Form in Excelнови [re: Teoiva]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано09.05.05 08:35

а бе я кажи какво точно искаш да направиш, за да знаем как да ти помогнем.
Имам предвид, че скриването на колоните може да е само едно от решенията на твоя проблем

Шум в офиса? Слушайте Paul van Dyk

Тема Re: PLS HELP -Form in Excelнови [re: teoiva]  
Автор River_ (Eliniki)
Публикувано12.05.05 22:23

Ако кажеш защо трябва да се скриват колоните, може и да измислим нещо.
По принцип, Data Form е предназначен да поддържа списъци (добавяне, редактиране, изтриване на записи). Едно от изискванията за списъци е данните по колони да са еднотипни. Ако скриеш колоните, то с Data Form не може да се въвеждат стойности в тях и при добавяне на нови записи, тези клетки ще останат празни. Което нарушава изискването за еднотипност на данните - т.е. ако таблицата е такава, че да позволява празни клетки може.

Ако скритите колони са само формули, няма проблеми.

Тема Re: PLS HELP -Form in Excelнови [re: River_]  
Авторteoiva (Нерегистриран)
Публикувано13.05.05 08:55

Shte se opitam da obyasnya..
Moyta tablichka ima kym 20 kolkoni, edna chast sa danni polucheni chrez formuli a druga trybva az da vyvejdam, no kakto se seshtate pogleda mi ne moje da obhvane vsichki koloni i za tova mi se iskashe, ako ima nyakakav lesen nachin da polzvam "data formata" na excel za popylvane, ama az da okazaja koy koloni iskam da vijdam. Ne mi se iska da skrivam drugite koloni zashtoto i na tyah hhvyrlyam po edno oko

Syjelyavam nemoga da se izrazya po-dobre :-(

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.