Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:20 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Електронни таблици
*Кратък преглед

Тема Функцията TABLE()нови  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано28.04.05 17:33

Някой срещал ли е тази функция. Аз на няколко пъти попадам на нея най вече във някакви файлове свързани с финансови изчисления. Последния път я срещнах при изчисляване на норма на дисконтиране. В списъка на функциите тази функция при мен не се вижда, а съм си инсталирал всички Addins.

Та някой сблъсквал ли се е с това и как точно работи тази функция и за какво служи. Сега не мога но утре ще гледам да пусна и един пример за това.

Тема Re: Функцията TABLE() [re: alexoff]  
Автор River_ (Eliniki)
Публикувано28.04.05 20:39

Тази функция се получава когато използваш Data/Table, т.е. създаваш таблица с един или два входа.
Пример:
Сума на кредита 1000 (b1)
Периоди 12 (b2)
Лихвен процент 3% (b3)
Плащане (b4) Изчисляваш го с функция PMT(b3;b2;-b1;0)
Искаш да видиш какъв ще е размера на плащането за различни лихвени проценти и сума на кредита (това е таблица с два входа). В клетките c4:g4 въвеждаш различни лихвени проценти (1.5%, 2%, и т.н). В клетките b5:b10 въвеждаш различни суми на кредита (500, 1000, 1500 и т.н.).
След това маркираш областта b4:g10 и стартираш Data/Table. Row Input Cell:b3, Column Input Cell:b1. T.e. указваш с кои стойности да се заменят тези адреси.
Можеш да направиш и вариант за различни лихвени процени и срокове при постоянен размер на кредита.

Тема Re: Функцията TABLE()нови [re: River_]  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано29.04.05 08:38

Много ти благодаря, този инструмент е страхотен за първи път го виждам, т.е. разбирам защото и друг път съм го гледал но не съм му разбирал смисъла.

Тема Re: Функцията TABLE()нови [re: alexoff]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано29.04.05 08:49

Някой път като видя нещо такова толкова се кефя, че направихме форума, че няма на къде повече

Шум в офиса? Слушайте Paul van Dyk

Тема Re: Функцията TABLE()нови [re: f(x)dx]  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано29.04.05 16:15

Аз също много се кефя, че го направихме това клубче, винаги има какво ново да научиш.

А този номер поне един ден ще го пробвам вкъщи, много ме изкефи!!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.