Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:08 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Електронни таблици
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема защо ми дава грешка тук бе маа му?нови  
Автор Lenor (боклук)
Публикувано27.04.05 20:25

Private Sub CommandButton1_Click()
Range("B1").Select
Selection.Copy
Sheets("Sheet2").Select
----> Range("B1").Select '1004 - къв му е проблема?
ActiveSheet.Paste
End Sub

п.с Новак съм на един ден ;) моля да ми обесните ако може не само да ми дадете правилното решение

п.с.' дайте ми акъл как да свържа (укажа) примерно , че а1= илиян б1=барабан c1=насран --- в d1 да получа : илиян барабан насран ?

Редактирано от Lenor на 27.04.05 20:34.

Тема Re: защо ми дава грешка тук бе маа му?нови [re: Lenor]  
Авторnerazbira4 (Нерегистриран)
Публикувано28.04.05 13:21

Sub nestosi()

Range("D1") = Range("A1") & Range("B1") & Range("C1")

End Sub
това трябва да ти свърши работа по втория въпрос, ако искаш това да става автоматично трябва да го пригодиш чрез проверка на смяна на стойността на А1,В1 и С1
------
Sub Button1_Click()

Range("A1").Select
Selection.Copy
Sheets("Sheet2").Select
ActiveSheet.Paste

End Sub
това върви без проблем

Тема Re: защо ми дава грешка тук бе маа му? [re: nerazbira4]  
Авторnerazbira4 (Нерегистриран)
Публикувано28.04.05 13:40

сетих се, че каза че си начинаещ и можеш да не разбераш за какво ти говоря за автоматичната промяна.( и аз до преди 2 месеца нищо не вдявах, но с разцъкване на VB горе долу вече се справям) та пробвай това и се помъчи да го анализираш сам

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If (Target.Address = "$A$1") Or (Target.Address = "$B$1") Or (Target.Address = "$C$1") Then Range("D1") = Range("A1") & Range("B1") & Range("C1")

End Sub

Тема Re: защо ми дава грешка тук бе маа му?нови [re: nerazbira4]  
Автор Lenor (боклук)
Публикувано28.04.05 18:19

Здравей

---------------------
Sub Button1_Click()

Range("A1").Select
Selection.Copy
Sheets("Sheet2").Select
ActiveSheet.Paste

End Sub
това върви без проблем
--------------------------------
Значи то върши ама на мен не ми върши работа първо така направих ама не е това което искам
това пaства във Sheet2 но в активната клетка или поле ;) на мен ми трябва в точна и конкретна клетка ;)

Тема Re: защо ми дава грешка тук бе маа му?нови [re: Lenor]  
Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано28.04.05 18:37

Sub Button1_Click()

Dim r1 As Range
Dim r2 As Range

Set r1 = Worksheets("Sheet1").Range("A1")
Set r2 = Worksheets("Sheet2").Range("A1")

Sheets("Sheet1").Select
r1.Select
Selection.Copy
Sheets("Sheet2").Select
r2.Select
ActiveSheet.Paste

End Sub

Пробвай това би трябвало да ти свърши работа.

Хубаво е предварително да декларираш области и т.н.

Тема Re: ;))) ха това работи както трябванови [re: alexoff]  
Автор Lenor (боклук)
Публикувано28.04.05 19:26

здрвей
много ти благодаря от два дена съм се разтреперил с тази глупост
много ми помогна пак мерси

п.с. Знам че ставам малко нагал ама се опитвам да направя нещо като складова програма с допълнителни възможности ... интересува ме ако имаш опит в нещо подобно как точно да организирам нещата - значи трябва да се изкарват стокови разписки на клиенти .
Конкретния въпрос ми е как се прави за всяка стокова разписка един фаил ли да създавам или в една таблица да пъхам всичко - по кой от двата начина ? или по нито един ;)

Тема Re: ;))) ха това работи както трябванови [re: Lenor]  
АвторZarev (Нерегистриран)
Публикувано28.04.05 20:54

Здравей колега,
Предлагам ти да започнеш с молко по-лек проект за начало. Ако искаш да се занимаваш по-сериозно по-добре се ориентирай към чист VB. Аз лично смятам, че Excell не е най-подходящия за тази цел. (може Щирлиц да е на друго мнение)

Тема Re: ;))) ха това работи както трябванови [re: Zarev]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано29.04.05 08:51

всичко си зависи от обема на данните. Ако става дума за кварталната бакалия що да не може с Ексел.
Друг е въпросът, че складовата програма си иска база данни. Което вече ни отвежда до Аксес

Шум в офиса? Слушайте Paul van Dyk

Тема Re: ;))) ха това работи както трябванови [re: f(x)dx]  
АвторZarev (Нерегистриран)
Публикувано29.04.05 09:08

То невъзможни неща няма. Но става дума, че една такава програма си иска индекси, връзки между базите и прочие. Аксеса определено е по-подходящ, но доколкото знам, не може да го компилираш до изпълним файл, което прави проекта малко мобилен.

Тема Re: ;))) ха това работи както трябванови [re: Zarev]  
Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано29.04.05 10:11

Нямам никаква идея защо мислиш, че ще съм на друго мнение. ;о)

Сигурно си забелязал, че не съм от този тип потребители в клуба, които се опитват единствено да опонират другите. ... Мненията тук би трябвало да се базират на твърда информация (та дори от разузнаването да е), факти, статистически данни... Относно писането на софтуер - няма "правилен начин" да се напише една програма. Може 10 различни програмисти да напишат програмата по 10 различни начина, и тя пак да върши същото. Друг е въпроса кой от начините ще заеме най-малко ресурси от машината на която ще работи, кой ще бъде най-бърз като изпълнение на програмата, кой ще е най-лесен за бъдещи ъпгрейди, кой ще е най-удобен за програмиста при откриване на грешките .... ооо даааа, грешки ще има, и още как ;о) ... кой от начините ще е съобразен с някакъв стандарт, така че да могат да пишат повече програмисти едновременно по проекта... Условия - безкрай. ... А за да ни е по-лесен живота - съществуват тези клубове.

Щирлиц

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.