|
Тема
|
Представяте ли си?
|
|
Автор |
ql2v8 (да питам аз...) |
Публикувано | 26.10.16 22:51 |
|
Топката не беше много удобна за нападателя, защото
дойде от външната страна на главата му...
Мъча се да си представя правилното центриране.
ql^2/8
| |
|
Правилното центриране е, когато нападателят вкара гол. Останалото е неправилно.
Ако съм сериозна, има много условности: може центрирането да не е било добро, но класата на нападателя да му е помогнала да отбележи; защитниците да не са били на мястото си; вратарят да е излязъл неразчетено и т.н. Обратното също е възможно - перфектно центриране, но "малшансът не беше на наша страна".
| |
Тема
|
Re: Представяте ли си?
[re: zdravets21]
|
|
Автор |
ql2v8 (да питам аз...) |
Публикувано | 27.10.16 09:57 |
|
Аз пък разсъждавам така:
Топката, идваща от външната страна на главата е неудобна,
значи по-добре да дойде някак си отвътре?
ql^2/8
| |
|
Още вчера разбрах какво имаш предвид. Не ти харесва ...дойде от външната страна на главата му. И на мен не ми харесва.
значи по-добре да дойде някак си отвътре?
Едва ли точно това е имал предвид коментаторът. По-скоро е искал да каже, че центрираната топка можеше да попадне на челото на нападателя, което пак е от външната страна на главата му. И не да му дойде "отвътре", а централно - демек да му разбие носа.
| |
Тема
|
Re: Представяте ли си?
[re: ql2v8]
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 09.11.16 13:43 |
|
Един виц:
- От коя страна се рита топката?
- От външната!
А в случая, явно се визира (С) коя част на главата е била ударена и откъде дошла топката!
Примерно, може нападателят да е скочил и да е преместил глава напред и наляво, с цел топката да иде натам, а топката вземала, че дошла примерно отдясно - тоест неправилно като посока, и така гол не е станал.
Ако идвайки топката от правилната страна, и правилно е скочил и ударил я той, тогава както ти отговориха, примерно ще имаме гол/етц.
| |
|
|
|
|