Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:43 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Правопис
*Кратък преглед

Тема Представяте ли си?нови  
Автор ql2v8 (да питам аз...)
Публикувано26.10.16 22:51

Топката не беше много удобна за нападателя, защото
дойде от външната страна на главата му...

Мъча се да си представя правилното центриране.

ql^2/8

Тема Re: Представяте ли си?нови [re: ql2v8]  
Автор zdravets21 (здравец)
Публикувано27.10.16 00:49

Правилното центриране е, когато нападателят вкара гол. Останалото е неправилно.

Ако съм сериозна, има много условности: може центрирането да не е било добро, но класата на нападателя да му е помогнала да отбележи; защитниците да не са били на мястото си; вратарят да е излязъл неразчетено и т.н. Обратното също е възможно - перфектно центриране, но "малшансът не беше на наша страна".

Тема Re: Представяте ли си?нови [re: zdravets21]  
Автор ql2v8 (да питам аз...)
Публикувано27.10.16 09:57

Аз пък разсъждавам така:
Топката, идваща от външната страна на главата е неудобна,
значи по-добре да дойде някак си отвътре?

ql^2/8

Тема Re: Представяте ли си?нови [re: ql2v8]  
Автор zdravets21 (здравец)
Публикувано27.10.16 12:38

Още вчера разбрах какво имаш предвид. Не ти харесва ...дойде от външната страна на главата му. И на мен не ми харесва.

значи по-добре да дойде някак си отвътре?

Едва ли точно това е имал предвид коментаторът. По-скоро е искал да каже, че центрираната топка можеше да попадне на челото на нападателя, което пак е от външната страна на главата му.

И не да му дойде "отвътре", а централно - демек да му разбие носа.

Тема Re: Представяте ли си? [re: ql2v8]  
Автор Naki (Company PC Guy)
Публикувано09.11.16 13:43

Един виц:
- От коя страна се рита топката?
- От външната!

А в случая, явно се визира (С) коя част на главата е била ударена и откъде дошла топката!
Примерно, може нападателят да е скочил и да е преместил глава напред и наляво, с цел топката да иде натам, а топката вземала, че дошла примерно отдясно - тоест неправилно като посока, и така гол не е станал.
Ако идвайки топката от правилната страна, и правилно е скочил и ударил я той, тогава както ти отговориха, примерно ще имаме гол/етц.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.